Kısırlaştırma Sonrası Ve Öncesi

Hayvanasigi0
Hayvanasigi0

2836 Puan

Arkadaşlar dişi kedimi kısırlaştırmak istiyorum. 8 aylık veterinerden biraz bilgi aldım ameliyattan 2 dakika sonra kendileri uyandiriyorlarmis. Ve 2 saat gözlem altında tutuyorlarmış.ameliyat 1 saat sürüyormus antibiyotik her gün vermek yerine 1 kere veriliyormuş çünkü uzun süre etki eden antibiyotiklermiş.çipte kisirlastirilirken takilacakmis siz ne düşünüyorsunuz şimdi mi yaptirayim biraz daha bekleyeyim mi şu sıralar genclik hastaligi yayginmiş veterinerden bulasabilme ihtimali var mı sizce once ve sonra ne sekilde yemek yedirelim direkt olarak kısır mamaya geçelim mi kac saat sonra verelim ? Siz yaptirdiysaniz nasil bir dönem geçirdiniz bilmem gereken ne varsa anlatabilir misiniz ?

3 CEVAP

Merhaba, 3 hafta önce kedimizi kısırlaştırdık. Benim kedimde şuan 8. Ayın içinde. Kısırlaştırma için 7. Ayın uygu. Olduğu yönünde bilgi edindikten sonra kızımızı kısırlaştırdık ancak operasyon sonrası zorlu bir 24 saat geçirdik. Operasyon sonrası titremesi uyanması bitince kızımızı saat 15.00 gibi eve getirdik kızım gece 02.00 ye kadar kustu zaten aç olan yavrum mide özsuyunı kusmaktan helak oldu. Veteriner bu durumun anestezi den dolayı beklenilen bir durum olduğunu belirtti. Şırınga ile ağzına damla damla su verdik. Gece kusması bitince yaş mama dan çok az tatdı. Tam düzeldi uyuyacak derken yavrum kabusla uykudan uyanmaya yürüyememeye şiddetli miyavlamaya başladı uyandık başını okşadım sevdim. İnanın sabaha kadar eşimle onun acısını sancısını yaşadık resmen. Sabah biraz daha rahatladı biraz daha yaş mama yedi. Yalnız doktorumuz 3 gün antibiyotik demişti oyüzden öğlen hem kontrole hem antibiyotiğini yaptırmaya götürdük. Bu arada önemli bir detay belirtmeliyim. Operasyon sonrası zıplacağı eşyaların olmayacağı bir yerde istirahat Etmeli. Biz antre de her yeri battaniye ile kapayıp tuvaletini hole taşıdık hatta bizde antre de yattık. Ben 3 gün kedimin yanında yattım. 3 gün sonunda sadece oturma odasını açtım. 1 hafta sonra tüm evi kedimize açtık. Ama 1 hafta boyunca kedimin yanında yattım. Zaten zor bir süreç geçiren kedimin üstüne kapı kapatmak onu yalnız bırakmak istemedim. 1 hafta sonunda sargısı çıkarıldı ve dikişleri alındı. İlk 24 saat dışında büyük bir sıkıntımız olmadı.

simbakedi
simbakedi

136205

erkek kedim için konuşcam, biz acana all life stages kullandığımız için tam o dönem ekstra mama değiştirmedik ama veterinerimiz de hemen geçin demedi. elinizde mama varsa onu bitirip sonrasında kademeli geçiş yaparak kısır mama kullanabilirsiniz. veterinerinize güveniyorsanız da hastalık geçme ihtimali yok, nasıl insanlarda her sey temiz kullanılıyor veterinerlerde de aynı şey söz konusu. yazdığınız şartlar mantıklı geldi. kan tahlilinde sorun yoksa, kilosu yerindeyse kızgınlık yaşamadan tekrar hemen yaptırın derim. dişilerde ilerdeki riskler bekledikçe artıyor çünkü

bloodyluxury
bloodyluxury

1605

Merhabalar,


Biz de oğlumuzu yeni kısırlaştırdık. Dişi kedilerdeki süreçleri çok detaylı bilmiyorum fakat birkaç öneride bulunabilirim. Operasyondan önce kan tahlili yaptırırsanız sağlıklı olur. Veterineriniz sizi yönlendirecektir. Operasyondan sonra biz hemen mama vermemiştik. Sadece su içip, bir kere de kusmuştu. Kusma olabilir, endişeye kapılmayın olursa. Operasyondan yaklaşık 12 saat sonra sevdiği bir yaş mama verebilirsiniz kademeli olarak. Fakat bu süre değişkenlik gösterebilir.


Biz birkaç gün eski mamasına devam edip, ardından kısırlaştırılmış mamaya geçmiştik. Şu an hala kademeli geçişteyiz. 1 haftaya böldük, eski mama oranını yüksek tutup kademeli azaltarak bir hafta sonunda tamamen yeni mamaya geçebilirsiniz. Kedinizin sindirim sistemi için de bu geçiş sağlıklı olur.


Şimdiden geçmiş olsun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 250 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR