Mıçmıç'a Kan Nakli Yapılmazsa Öleceği Söylendi.

Selmanozluk
Selmanozluk

649 Puan

Fip testi sonucu sınırda çıktığı için iki ihtimalinin de olabileceği söylendi. Dibe vuran karaciğer değerleri normale döndüğü söylendi. Ama şimdi de kanı çok düşük çıkmış. Acil kan nakli yapılması gerekiyormuş. Kan nakli için kedi bulduk. Ama doktora güvensizlik duyduğum bir durum yaşadım.
Güvenmeme sebebim ;
Karaciğerini yeni toplayan kediye aşağıdaki antibiyotiği vermesi . Kedi onu içeriğinden beri yerinden hiç kalkmıyor. Doktora sorduğumda onunla ilgili olmadığını söyledi. Ama kedi normalde kullanmadan önce üç gündür normale yakındı. Oyun bile oynuyordu. İlaç ile ilgili tecrübesi olan varsa lütfen yazsın. Kime inanacağımızı şaşırdık.


8 CEVAP

edadnmzr
edadnmzr

118613

Veterinerinize ben de güvenmedim birkaç sorunuza yanıt vermiştim bu konuyla ilgili de. Birincisi fip teşhisi konan kediye GS tedavisi uygulandı. Henüz başka bir tedavi bulunamamışken bu hastalığa; veteriner neye göre antibiyotiklerle geçireceğini söylüyor? İkincisi de korona testi yapabilirdi. Evet korona testi mutasyona uğrayıp fip olduğunu göstermez ama korona pozitif çıkarsa fip olma ihtimali olabilir. Ya negatif çıkarsa test? Nasıl fip diyebiliyor. Yani bu hastalığın tedavisi yok gibi bir şey bir tane var az önce söylediğim o tedavi için de yanlış hatırlamıyorsam ben güvenmiyorum o ilaca gibi bir tabir kullanmıştı. Kedinizin hastalığının çok başka bir şey olduğunu düşünüyorum ben fip gibime gelmiyor. Başka bir veterinere götürme şansınız varsa götürün bence. O antibiyotik hakkında bilgim yok ama dediğiniz doğru, karaciğeri yeni toparlanmış bir kediye be antibiyotiği yani. Kesinlikle başka veterinerden tavsiye almalısınız.

edadnmzr
edadnmzr

118613

Gs tedavisi uygulanır olacaktı yanlış olmuş.

Ben çok fazla kedi baktım onlarca. Kediler için antibiyotik dozajında verilirse hiç sorun yapmaz birazcık uyku getirebilir. Bu ilacın etken maddesi Doksisiklin ve kedilere bir zararını görmedim. Kediler için uygun bir antibiyotiktir. Fipli kedi zaten iyi gibi oluyor, bugün daha iyi diyorsun birden çökmeye başlayabiliyor. Diğer viral hastalıklarda da aynısı geçerli. Eğer bu gibi viral hastalıklarda antibiyotik almazlarsa zararlı bakteriler çoğalıp kediyi daha hasta edebiliyor. O yüzden viral hastalık kapmış bir kediyi hangi vete götürseniz mutlaka antibiyotik verir.

NorthNight
NorthNight

16576

Antibiyotikler uyku hali yapar. Halsizliği bu yüzden olabilir. Ama bence veterinerinizin tedavi yaklaşımı biraz garip. Bi başka hekime de danışmanızı öneririm. Hiç olmadı tahlillerini gönderin çoğunun 7/24 kullandığı wpp hatları oluyor. Bi görüşün, tavsiye alın. İçiniz rahat etsin.

Yani bu ilaç en fazla biraz yararlı bakterilerin ölmesine neden olabilir onu da probiyotik takviyesi yaparak çözersiniz. Emin olun bu ilaçtan olmadı. Amoksisilin, azitromisin, klindamisin, doksisiklin kediler için güvenilirdir ve hiç yan etkiyle karşılaşmadım bu zamana kadar. Boğazınız iltihap olduğunda antibiyotik alınca size ne kadar zarar verebilir? Gereksiz antibiyotik tabi ki zararlı ama uzun süre bilinçsiz gereksiz yere kullanırsanız zararını görürsünüz. Grip de bir virüs ama boğazımızda zararlı bakterileri çoğaltıp iltihap yapıyor. Şimdi sizin kedide bir iltihap durumu oluşursa kedicik çok sıkıntı yaşar. O yüzden önlem olarak veriyor doktor.

metmet
metmet

2243

Gerçekten çok üzüldüm geçmiş olsun Selma Hanım, ben de keşke veteriner hekimlik okusaydım zamanında diyorum sizi öyle iyi anlıyorum ki. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama Türkiye'de en iyi ve en güvenilir yer Ankara bu konuda, keşke her ilimiz Ankara'daki gibi imkanlara sahip olsaydı, oradaki arkadaşlarım bu konuda hiç sıkıntı yaşamıyor ama biz harıl harıl iyi bir klinik arama/yanılma peşinde geziyoruz. Hayvan hastanesine gitmeniz iyi olmuş, elinizden geleni yapıyorsunuz içiniz rahat olsun, inşallah emeklerinizin karşılığını yavrunuzu kurtararak alırsınız, sağlıklı uzun ömürleriniz olsun birlikte 🙏

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Böbrek yetmezliğinde bile gerekli görülürse antibiyotik tedavisi uygulanabilir vücutta enfeksiyon varsa bunun acilen yok edilmesi lazım emin olun enfeksiyon antibiyotikten daha çok zarar verir

Selmanozluk
Selmanozluk

649

Hepinize çok teşekkür ederim. Kedi ile uğraşmaktan cevap yazamadım. Aslında en başından net bir şey söyleyemedikleri için görmediğimiz veteriner kalmadı . Hatta en son hayvan hastanesine götürmüştük. Bu kan nakli durumunu onlar söylediler. Donör bulduk. İkisinin de ön testleri sırasında bizim kedinin kan değerlerinin normale döndüğü söylendi. ( Aslında doktor yemek yemeye başlamasının kan değerlerini ancak 2-3 hafta sonra etkileyeceğini söylemişti. 2-3 günde asla bir değişiklik olmayacağından emindi. Ama yanıldı.) Doktor kan paraziti olduğunu söylüyor ve vitamin , antibiyotik tedavisi yapılıyor. Kedim yemeye başladığından beri epey iyi ama arada halsizleşiyor , öksürüyor ve miyavlama sesi değişiyor ( kalın ve tırtıklı bir ses gibi) Öyle olunca endişeleniyorum ama güvenmesem de doktorların dediği tedaviyi uygulamaya devam ediyordum. Kuru fip şüphesi de azalsa da devam ediyor tabi. Keşke kendim uzman veteriner olsaydım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 334 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR