Kedim Kusmaya Çalışıyor

Sk03
Sk03

1001 Puan

Kedim geçen gün minik kustu beyaz bir şeydi arada dışarı çıktığı için yediği bir şey dokunmuştur diye dusundum fakat 2 gündür kusmaya calisiyor gayet keyifli mama yiyor sevdirtiyor sizce ne olanilir

3 CEVAP

Arada dışarı mı çıkıyor? O zaman enfeksiyon kapmıştır, iç paraziti yoksa kedilerde kusma çok nadirdir. Kırk yılda bir kusabilir, çok yerse ya da söylendiği gibi aşırı tüy birikimi varsa ama siz 2 günlük bir süreçten bahsediyorsunuz. Vete götürmenizi tavsiye ederim. En son ne zaman iç parazit tedavisi gördü? Aşıları tam mı? Dişlerini kontrol edin çürüme var mı?

vessraa
vessraa

521

Kediler ek bir hastalıkları yoksa gün içinde kendilerini temizlerken bir miktar tüy yutarlar. Eğer malt, çim gibi bir şey yemiyorsa kusarak atmaya çalışırlar. Kusma içeriği çok önemlidir. Bu konu hakkında veterinerinize danışmanızı öneririm. Malt ve çim yiyen kediler dışkıları ile yuttukları tüyleri atarlar. Kusma gibi eylemler kedilerimizi de tıpkı insanlarda olduğu gibi rahatsız eder.

Dkd
Dkd

12416

Kusmanın bir çok sebebi olabilir en basit olanı tüy yumaklarını atmaya çalışıyordur. Malt kullanmıyorsanız eğer kusarak atmaya uğraşır. Ama hastalık vs kaynaklı da olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 199 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80687 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR