İğneli Anestezi Vs İğnesiz

e234567
e234567

5818 Puan

bu kısırlaştırmak için açtığım son başlık olacak :") randevuyu yarına aldım. gaz yoktu bir yer dışında orası da 950tl dedi. kan tahlili de yaptıramıyorum biyokimya önemli olan imiş ve 600-400 gibi bir fiyat çıktı o yüzden lütfen bunlar olsa daha iyi demeyin. sorum şu, uyandırma iğnesi yapılmalı mı? bir veteriner böbreği yoruyor yapmıyoruz biz dedi. buradan birisi de anesteziyi nötrlüyor yazmış. açıkçası iğnesiz olunca ya uyanmazsa diye korkuyorum. iğne kullanınca uyanma süresi ne kadar fark ediyor bilgisi olan var mı? burada da iğne yarasından çok başlık açan var. ne yapmam gerektiğine karar veremedim

4 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Kedi de fizyolojik bir komplikasyon gelişirse iğne ile uyandırmada işe yaramaz. Yani kötüyü söylüyorum kusura bakmayın ama anesteziden çıkamayacak asla uyanamayacaksa iğne buna çözüm değil. Çünkü bu kedinizin fizyolojik durumuyla alakalı. İğnenin tek artısı kedi sersemliği daha kısa sürede atıp normal düzenine dönüşü hızlanıyor. Ha yapılmazsada sorun değil, bizde yapılmadı, 13:00 operasyona girdi. 13:50 gibi veterinerimiz mesaj attı bitti diye 15:15 gibide uyandı isterseniz alabilirsiniz dedi(biz evimiz uzak -85km- diye bekleyemeyecektik alıp dönmemiz gerekiyordu) 16:30 gibi aldık eve yola çıktık uykulu yarı sersem ve biraz güçsüz haldeydi. 17-18 arası yürümeye çalıştıkça sersemledi falan daha çok dinlendi o gün uyudu. Gece 23-01 arası biraz daha hareketli haldeydi su içti vs. Sabahına anestezi etkisi kalmaıştı sadece ağrısı vardı o yüzden biraz halsizliği oldu. Yaş mamasını yedi. Bizimki zaten çok hareketli bi kedi değil uyku sever genelde uyudu dinlendi. 36.saatte ağrı kesici iğne yapmam gerekti zaten iğneyi yaptım 15 dk içinde normale döndü ağrısı geçti yemesi içmesi herşeyi normaldi. 5.günde dikişler düştü.


Ha şunu ekleyeceğim ilk gün anesteziden dolayı 2 kez kustu. Operasyon öncesi lavman yapıldığı için bağırsakları boştu, 2.gün yemeye başlayınca doluluk ve hazımsızlık yüzünden 3.gün 2 kez daha kustu. Bir kaç kez kakasını yapınca kusmada olmadı. Sindirim sistemide normale döndü.

e234567
e234567

5818

çok teşekkür ederim gerçekten uzun uzun yazdığınız için rahatladım gerçekten bir etkisi olmuyor dediğinizden dolayı ama veteriner gece 12den sonra yemek vermeyin dedi lavman ilaçla mı oluyor?

e234567
e234567

5818

çok teşekkür ederim gerçekten uzun uzun yazdığınız için rahatladım gerçekten bir etkisi olmuyor dediğinizden dolayı ama veteriner gece 12den sonra yemek vermeyin dedi lavman ilaçla mı oluyor?

NorthNight
NorthNight

16576

Bizde yaklaşık 12 saat yemek 8 saat kadar su vermedik ama veterinerimiz tedbir amaçlı lavman kullandı. Lavman hayvanın poposundan verilen bir ilaç bağırsaklarda kalan tüm dışkıyı boşaltıyor. Hani eğer bağırsakta dışkı varsa anesteziyle tüm kasları gevşiyor, anestezinin etkisinden tam çıkmadan ansızın üzerine yapabiliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 173 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80662 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR