Dişi Kedi Kısırlaştırma Sonrası

Z1n3d
Z1n3d

752 Puan

Arkadaşlar yılbaşından sonra kedimi kısırlaştıracağım ama daha önce dişi kedi kısırlaştıranlardan tavsiye istiyorum kısırlaştırma sonra ne yapmalıyım? bu arada veteriner estetik dikiş atacağını söyledi bu iyimi?

5 CEVAP

hannnngggg
hannnngggg

115022

ben ekstra hic birsey yapmadım şöyle dişi kedim gaz anestezi ve estetik dikiş oldu sabah 8 gibi kliniğe bırakıp akşam 5 gibi almıştım hatırladığım kadarıyla eve gelince dinlenmeyi tercih etti akşam 9 10 gibi de schesir yas mama açmıştım bir güzel yemişti kusmadı ortalıga isemedi sadece o gece sabaha kadar garip bir şekilde kumunun içinde yattı belki de kendi kokusunu aldıgı içindir sabaha kadar tısladı içine seytan kaçmış gibiydi uyumadı gece boyunca, evimizde uzun bir hol var hole oturup havaya doğru tısladı dokunmadık ellemedik alanını kısıtlamadık yakalık bandaj hiç birsey takmadık sabaha normale dönmüştü, dışarıdan görünen de bir dikişi vardı dikişi öyle sıkı atılmıştı ki veteriner hekim yalayabilir koparmaya çalışabilir hiç bisey olmaz bunu sökemez dedi gerçekten de öyle oldu söylemedi ama yalayarak ipi sündürdü uzadı ip djdjd kesmedik tabi ki ipi dokunmadık bir hafta sonrada dikişi alındı hoplayıp zıplamasına da karışmadık zaten canı acıyınca kendisi yapmaz diye düşündüm sadece bir hafta kadar operasyon geçirdiği icin ara ara hep yas mama verdim keyif alsın mutlu olup hızlı toparlansın diye benimde cok fazla endişelerim vardı hepsi boşa çıktı resmen benim kedimin karakterinden dolayı da böyledir her kedi aynı olmaz diye düşünüyorum yani cok sakin kendi haline bırakarak atlattık ama burada okuyorum dikişi koparanlar azman gibi dikiş patlatanlarda oluyor gözlemlemekte dikkat etmekte fayda var

Gastronom
Gastronom

4102

Ameliyat yarasını yalamamasina ozen gösterirseniz 10 gun icerisinde kendini toparlar. Benim kedim pyometra ameliyati olmustu cok zayiflamisti ameliyattan sonra ama 10 gun icerisinde toparliyorlar

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,


Kedinize operasyon öncesi ve sonrası bağışıklık güçlendirici takviyeler verebilirsiniz.


Tuvaletini ameliyata gitmeden önce temizleyip kumunu yenilemelisiniz.


Yarasına batikon ya da crystalin gibi bakım sağlayacak ve aynı zamanda o bölgenin restorasyonunu ve sterilizasyonunu sağlayacak ürünler kullanabilirsiniz.


Dişi kedi olduğu için operasyondan sonra loş ve sessiz bir ortamda istirahat edip uyumak isteyecektir, bunu da ameliyat öncesinde sağlayabilirsiniz, geldiğinizde mekanı hazır olsun.


Bol bol sevip okşayın. Çok duygusallaşabiliyor dişiler...


Mümkünse geceleri yanınızda bir yer hazırlayıp onunla uyuyabilirsiniz, takibi daha rahat olur geceleyin.


Katı mı gaz anestezi mi bilmiyorum, her ikisinden de bir miktar etkilenebiliyorlar.. Bu süreçte fazla uyuyabilir, biliniz ki anestezinin etkisindendir.


Çok geçmiş olsun şimdiden, acil şifalar dilerim. 🙏

Mia2021
Mia2021

13641

Evet yine heyecanlı bir şekilde yorumalari bekliyorum 😊 bende yılbaşından sonra kısırlaştırmayi düşünüyorum 😊

Golge_Hera
Golge_Hera

951

Ben kedimi yeni kısırlaştırdım. Sabah 10 gibi bıraktık hemen ameliyata almışlardı. Şükür kanama bile olmamış ameliyatta. Akşam 6 gibi gittik aldık kızımızı. Eve geldiğinde hâlâ sersemlik vardı. Bize de çok yaklaşmıyordu biz de çok üstüne gitmedik. Kuru mama da yemedi az az yaş mama yedirdik birkaç gün. Yakalık takmamız gerekti bizim o da strese soktu rahat uyuyamadı ama gece kendi kendine yanıma gelmişti. Diyeceğim o ki içiniz rahat olsun. Stresinizi ona yansıtmamaya çalışın çok iyi anlıyorlar. Zaten birkaç güne hiçbir şeyleri kalmıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 367 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR