2. Köpeği Sahiplenmeli Miyim?

busomovic
busomovic

570 Puan

Merhaba;
Uzun zamandır aklıma takılan bir konu var. 2. köpeği sahiplenmek istiyorum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Açıkça yazayım kendimi;



  • 20 yaşındayım, çalışıyorum, iş saatim 9-5. Maddi durumum 2. köpeğe bakabilecek durumda.

  • 4 yaşında, bebekliğinden beridir bizimle olan bir oğlum var. Ailem ve komşularım seviyor.

  • Babamın işyeri kendine ait ve eve çok yakın olduğu için, mesai saatleri içinde iki üç kez eve gelip köpeğimle oyun oynuyor.

  • Pozitif eğitimle ilgili bilgi sahibiyim, kendi köpeğimi de bu yolda eğittik.


Sorun olabileceğini düşündüğüm konular ise şunlar;




  • Köpeğim dominant bir karaktere sahip. Alan koruması yapıyor, alanına giren canlılara karşı hırçın. Diğer köpeklerle dışarıda çok güzel oynarken, aynı köpekler bahçemize geldiğinde kapıdan içeri sokmuyor (küçük cins köpekler hariç, onlara dokunmuyor)




  • Küçük cins bir köpek sahiplenmeye karar versem de, bahçede yaşamaya uygun küçük cins bir köpek bulmam lazım. Açıkçası bu konuda bir fikrim yok.




  • Köpeğimin kulübesi benim evimden daha sıcak, içi ve dışı köpük kaplama. Önünde de rüzgar engelleyici var. Sahipleneceğim yeni köpeğe de aynı imkanları sağlayabilirim, bahçemi ona göre düzenleyebilirim. Fakat hala kararsızım, şu an karar versem bahçe tadilatına başlayacağım, 1 sene sonraya erteleyeceğim.




Peki sizin düşünceleriniz neler? 2. bir köpeğe hazır mıyım? Hazırsam köpeğimin anlaşabileceği ve bahçede yaşayabilen hangi ırklar benim için uygundur?

12 CEVAP

KedimVar
KedimVar

119251

Bence 2. köpek sahiplenmeye çok uygunsunuz. Köpek olarak Shetland sheepdog öneririm. Hem küçük ırk hem de bahçeye çok uygun.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bence ikinci köpek sahiplenmek için uygunsunuz ama bu kesinlikle küçük ırk olmamalı. Büyük ve küçük ırk köpekler bir arada beslenmemeli,arkadaş olmamalılar. Özellikle de büyük ırk köpeğiniz baskın bir karaktere sahipse bu çok daha kötü sonuçlara sebebiyet verebilir bence. Nedeni için lütfen okuyun https://www.instagram.com/p/BXYKOJdlEq6/

gozdecoskn
gozdecoskn

5130

Merhaba,


Köpeğinizin ırkı nedir? 4 yaşında olduğu için alışması zaman alabilir diye düşünüyorum. Karakteri oturmuş alışkanlıkları şekillenmiştir.
Fakat küçük ırkla oynarken yaralayabilir.
Orta ırk tercih etseniz daha iyi olur sanırım.
bende 2. köpeği sahiplenmiş biri olarak zorlanacağınızı düşünmüyorum. iyi bir idare 1,5 ay sonra her şey rayına oturuyor

busomovic
busomovic

570

Cevaplar için teşekkür ederim öncelikle..
Küçük ırklarla oynarken bir şey yapmıyor ama @dollfacepersian yine de riske girmek istemem, yazıyı okudum.
@gozdecoskn Irkı Golden Retriever ama diğerleri gibi değil, çok dominant bir köpek ve iri yarı. Açıkçası kedilerle bile küçüklükten gelen bir anlaşamamazlık durumu var. Önüne geçemiyoruz öyle ki çareyi bahçenin dört tarafını tellerle çevirmekte bulduk. Alanına karşı çok korumacı, kaç kez serçe yakaladı :(
Yeni kardeşini, alanını işgal eden bir canlı olarak görüp ona da aynı şeyleri yapmasından korkuyoruz. Belki alışma süreci için yeni gelecek olan köpeğe, yapacağımız kulübenin dışında, ayrıca tellerle çevrili bir alan daha yapabiliriz. Yalnız, alışamazsa bu diğer köpek için haksızlık olur, iki arada bir deredeyim şu an.
Bir - iki hafta için tatile gidecek olan birinin köpeğine gönüllü bakıcılık yapmak, Karamel'in de davranışlarını gözlemlemek geldi aklıma ama şu an elimde fazladan kulübe yok, anlaşamazlarsa hemen telle de çeviremem, harap olur :(
@goldenodin Barınaktan ya da burada sahiplendiren kişilerden sahiplenmeyi düşünüyorum ama o cinsi bulmak zor sanırım. Başka bir orta boy bulmam lazım o olmazsa.. Diğer köpeğin de Karamel ile nasıl anlaşacağı önemli tabii..
İşte; bir karar verebilsem kulübesini alıp iç-dış köpük kaplamayı yapmak 1 gün sürer, ihtiyaçlarını da karşılayabilirim. E aşılarını da ben yapıyorum zaten, aşı ücretini karşılayabilirim ki karşılamıyorum çünkü çalıştığım yerden ücretsiz temin ediyorum. Parazitler de aynı şekilde.. Ah bi' karar verebilsek, Karamel'i anlayabilsek..

GoldenOdin
GoldenOdin

12760

Eğer küçük köpeklere birşey yapmıyorsa Amerikan Eskimo alabilirsiniz hem küçük ırk hem de dışarıda yaşama şartlarına uygun ama nereden bulabilirsiniz orasını bilemem

KedimVar
KedimVar

119251

American Eskimo nun küçük ırk olanı da var orta ırk olanı da var. :) orta ırk kabul ederseniz bordercollie ve İngiliz cocker spaniel kolayca bulabilirsiniz.

KedimVar
KedimVar

119251

Border collie*

KedimVar
KedimVar

119251

Border collie*

KedimVar
KedimVar

119251

Border collie*

KedimVar
KedimVar

119251

Border collie*

KedimVar
KedimVar

119251

Border collie*

KedimVar
KedimVar

119251

Border collie*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1072 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR