Korona Mevzusu

AdaCoco
AdaCoco

14912 Puan

Merhaba, biraz önce Covid testim pozitif çıktı. Kedimi bugün öptüm, sevdim vs. Kedime bulaşabilir mi? Bu konuda çok endişeliyim.

12 CEVAP

izmirle
izmirle

10941

Kediden insana insandan kediye korona bulaşmaz

simbakedi
simbakedi

136205

insandaki covid ile kedideki farklı. yine de kesin bir yargı olmadığı için aşırı içli dışlı olmaya gerek yok ancak onu da ayrı karantinaya almaya gerek yok asjhdjkahs mamasını verip arada sevebilirsiniz. sadece şu olabilir mesela: siz elinize hapşırdınız, düzgünce silemediniz ve sonrasında kedinizi sevdiniz. daha sonra evde covid olmayan biri kedinizi öptüğünde sizdeki covidi diğer insana taşıyabilir.
gecen gun yazmistim bir soruya onu yapistirdim direkt sjeksjejsls

Yine aynı soru yine bilinçsiz cevaplar. Google'dan, yapılan bilimsel araştırmalara bakın, sağdan soldan bilgilere değil. Sars Cov-2 (Covid-19) hem kedilere hem köpeklere bulaşabiliyor. Ülkemizde testler yapılmadığı için pek bilgileri yok. Hollanda'da yapılan araştırmada Korona'ya yakalanan bireylerin %20'sinin kedisi de hastalığı kapmış ama kediden insana bulaşma vakası yok. 2020'nin başlarında bazı Türk veterinerler kedilerin koronaya yakalanmadığını iddia etti ama yapılan araştırmalarla bunun doğru olmadığı ortaya çıktı. Bbc haber ajansı gibi güvenilir kaynaklardan bakabilirsiniz. Buraya tıklayarak Türkçe olarak NTV haberini / Buradan BBC haber Babam korona olduğunda kendisini karantina altına aldı bir odada ve kedilerimizle temas etmemesini sağladık. Zaten komşularımız korona olduğunda kedileri de hastalanmıştı. Mümkün olduğu kadar farklı odada kalmasını sağlayın ve maskesiz yanına gitmeyin, temas etmeden önce ellerinizi iyice yıkayın.

D-O
D-O

11908

Gecmis olsun!
Bizim koronamiz kedilere gecmiyor diye okudum ancak geçebilir diyen de var. Onun icin pek yaklasmayarak onlem alan kisiler vardi.
Bir de kedinizi severseniz baska biri daha severse o kisiye gecebilir diye düşünüyorum

Kedici84
Kedici84

27

Veterinerimize sormuştum bulaşmıyormuş

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

İki korona farklı. Ancak kesinlikle bulaşmaz diye bir kanıt da yok. Çok fazla yaklaşmamakta fayda var diye düşünüyorum. Daha önce korona atlatan ve kedisi olan tanıdıklarımda bir sorun olmadı. Ancak tedbirinizi almanızı tavsiye ederim yine de. Çok geçmiş olsun bu arada 🙏🏻

AdaCoco
AdaCoco

14912

@izmirle Bir kaç sitede bulaşır diye görmüştüm. Teşekkür ederim :)

AdaCoco
AdaCoco

14912

@D-O Teşekkür ederim💖 Kedimi bugün pozitif çıkmadan önce sevdim. Umarım kedime veya başka birisine geçmez.

AdaCoco
AdaCoco

14912

Herkese teşekkür ederim. Söylediklerinize dikkat edeceğim.

BayTarcin
BayTarcin

4434

Atlatmış ve deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum çok şükür bulaşmadı ilk günler maske dokunmama vs dikkat ediyordum ama biz yaklaşmadıkça yabanileşti sevilmek için gelince geri çevirdiğimiz için artık hiç gelmemeye başlamıştı bende dayanamadım öptüm sevdim maske vs hiç dikkat etmedim hasta bile olmadı hemde hayvan sevince kendine geldi bulaşsa bile çok hafif atlatır uzak durmaya değmez bişi olmaz onlar bizden güçlü merak etmeyin.

Warriorsans
Warriorsans

133985

Bulaşmaz merak etmeyin

Minimesi
Minimesi

14601

Merhaba bende 3 gün önce pozirtif çıktım öncelikle geçmiş olsun
Konuya gelecek olursak ben şuanda kedim ile temas halinde değilim ailem bakıyor ve bir araştırmaya göre korona olan kedi sahibi insanların kedilerinin oranı tam hatırlamıyorum ama sanırım %20 sinin kedisinin kanında covid 19 antikoru bulunmuş yani sanırım onlarada düşük oranla bulaşıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 421 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81873 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR