Koltuk Tirmalama Hakkinda

simbakedi
simbakedi

136205 Puan

merhabalar… benim bu kedim ne yaptiysak koltuklari tirmaliyor arkadaslar, kedidir tirmalar tabi ama kendi tirmalama tahtasinin asla yuzune bile bakmiyor. artik paramparca oldu koltuklar ve annem de hakli olarak sinirleniyor. kedi otu vs denedik ama asla ise yaramiyor. sizin baska denediginiz ve ise yarayan cozum oneriniz var mi? yoksa annem benimle birlikte simbayi da disari atacak :D

36 CEVAP

_SeNa
_SeNa

113983

Koltuklarınızı bir süre örtüyle kullanabilirsiniz. Kediler koltukları tırmalamasın diye bantlar satılıyor koltuğa yapıştırılıyor, sık tırmaladığı yere yapıştırabilirsiniz. Tırmalama kartonu deneyebilirsiniz ya da duvara asılanları var, belki sever 🤷🏻‍♀️

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Çift taraflı bant işe yarıyor sanırım ya da keskin kokular ama ben denemedim

BurcuKaya0
BurcuKaya0

948

Bizimki koltuk değil de bazaları tırmalıyor. Çift taraflı bant denedim bizimki onu da söküp attı ama siz bir deneyin belki sizde işe yarar.

blue_hpood
blue_hpood

128292

benimkinde de deri hastalığı var, manyak oluyor deri görünce, bazamın derisini paramparça etti. tırmalama tahtası olarak, duvara monte edilenler belki ilgisini çeker. koltuklara da bant tarzı şeyler gördüm internette. kedi uzaklaştırıcı spreyi tavsiye etmiyorum açıkçası.

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Merhaba😊 instagram @sdfpet sayfasına bakın diyorum. Çok çeşitli ve kullanışlı tırmalama tahtası modelleri bulunuyor. Sizin tırmalama tahtasını kediniz sevmediği için kullanmak istemiyor olabilir. Alıştırmak için kediniz tepki veriyorsa tırmalama tahtasına kedi nanesi serpebilirsiniz az miktarda.


Koltuğu tırmaladığını gördüğünüz her anda da sakin bir şekilde ”Hayır, yapma Simba, yapma” vb bir şey diyebilirsiniz. Ses tonunuza çok dikkate edin. Çok akıllı canlılar bunlar, sizi anlayacaktır.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Normal koli bandını uçlarını kıvırıp sadece uçları yapışacak şekilde koltuğun en çok tırmaladığı yerlerine yapıştırabilirsiniz. Biz mutfak masasına çıkmasını engellemek için öyle yaptık bant sarıydı sarıyı görür görmez kaçıyordu :) ama sarı gözükmeyen yerlere çıkıyor şimdi o yüzden şeffaf bant yapıcaz görmese de çıkmasın diye. Tren.ol da satılan kedi eğitim bantlarıyla aynı mantık aslında ama onların daha etkili olduğuna dair yorumlar da gördüm. Bu işe yaramazsa bi de onu denersiniz

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Tr en dyol da çift taraflı bant veya kedi uzaklaştırıcı spreylerden alabilirsiniz. Sprey gelene kadar da tırmaladığı yerlere üzüm sirkesi sıkarsanız uzak duracaktır.

Renklipati
Renklipati

140143

Tırmanma tahtasının uzun boyunlu olanını dene birde yerden düz zeminde duran tahtalar var halı gibi onlar da yarıyor, bizimki tahtaya yapıyor dikkat ettim küçük boyutlu olanı tercih etmiyor..istersen bir boru ve dışını güzel kaplayarak uzatabilirsin videoları var yüksek seviyorlar çünkü

yumak_bey
yumak_bey

12570

bir şey söyleyeceğim ama kesinlikle yanlış anlamayın sokaktan alınmış bir kedi ise (amacım ırkçılık değil) ya da sokaktan alınmamış bile olsa tekir, sarman cinsi bir kediyse aman diyeyim çok normal tırmalaması hırçınlıklarıyla bilinirler zaten hepsi aynı değildir fakat bazıları biraz oyunculukla birlikte haşin olabiliyor tırmalamaması için uzak tutucu sprey deneyebilirsiniz ayrıca koltuk değiştirmeyi düşünürseniz dokuma vs deri almamanızı öneririm kediler çok severler :D bizimki dokuma ve cins olmasına rağmen arada bir yokluyor..

Renklipati
Renklipati

140143

Aslında cinsiyle alakalı değil, benimde bebekken aldım sokaktan şimdi 1,5 yaşına geliyor koltuk deri gibi hiç bir yeri tırmalamaz tahtası var arada gider onu tırmalar zaten tırnakları nı 10 günde bir keserim..hırçın hiç değil bin tane cins kediye bedel uysallığı ve sevecenligi..
Kısacası karakterle alakalı kimi eşyayı sever kimi tahtayı

gece18
gece18

13005

Benim koltuklar deri. Cocugum 5 aylık. Deriye dokunamıyor ama kesin yumusak bir yer görünce saldırıyor. Bide halıların arkasını tırmalıyor. Annem görmeden kapatıyorum aman nolcak diyip😂bazen atölyeme geliyor orayı tırmalıyor. Bant kısmını deneyeceğim bende.

Cubik
Cubik

13023

Aynı durumu yaşıyorum

teddybal
teddybal

123878

Biz büyük kalın pikelerle kapattık koltukları, ciddi manada koruyucu oldu ama yine de denk geldikçe üşenmeden hayır diyip alıyorum tırmalama tahtalarina bırakıyorum, bu arada en çok nereyi tirmaliyorsa oraya bir süre tırmalama tahtasını koymak da ise yarıyor (en azından o bölgeyi unutturuyor) Çift taraflı bant olayı bizde ise yaramadı çünkü bantları kemirdiler çok hoşlarına gitti bantlara pıt pıt pati atmaca filan :') Yanlız şöyle bir şey de var koltukları örtüyle kapatıp kurtardık ama bir tanesi araba tamircisi gibi koltuğun altına sırtüstü yatıyor cart cart tirnaklıyor, koltuğun altını altını nasıl kapatayım, kapatamayız yolacak kesin :)

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Bir de tırmalamasını istemediginiz yerlere çift taraflı bant yapıştırma yöntemi var. Ancak bence bu son tercihiniz olmalı, kediyi strese sokabilir, rahatsız edebilir.

simbakedi
simbakedi

136205

ay bagirin demissiniz de bizimkine bagirinca geri dovmek icin ustumuze yuruyor skskxhwkkxf asla anlamiyor yani su an baska tirmalama tahtalarina bakicam ve bant olayini deniycem. kapi onune konulursak bildiririm buradan yine :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1456 Görüntüleme
  • 36 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR