Kedi Çiş Kokusu Acil

xvaleria_
xvaleria_

947 Puan

Merhabalarrrr sizlere bir şey sormak istiyorum , yaklaşık üç dört hafta önce 1 yaşında erkek bır kedi sahiplendik , ilk geldugi gün hemen yatagimiza isedi , kedimiz kizginlikta şuan kisirlastirmayi düşünüyoruz ama bir süre sonra yani suan evde her yere işiyor nerdeyse iki günde bir işiyor . sizce kizginliga girmiş bir kedi bu kadar sıklıkta koku birakirmi eve yani nerdeyse hiç çişini tuvalete yapmıyor . evde her türlü şeyi deniyorum fakat kokusu da çıkmıyor ne yapacağımı bilemedim . bu kokuyla şuan nasil baş edebilirim hangi ürünleri kullanmaliyim ? yada önüne geçebilir miyim çiş yapmaması icin ? Tecrübeli olanlar cevap verirse çok sevinirimm ve bide kisirlastirdiktan sonra yeniden böyle bişeyle karsilasabilir miyiz merak ettim şimdiden çok teşekkür ederimmm 🌸🌸

12 CEVAP

Jean
Jean

4677

Çiş yapmaması için tek çözüm kısırlaştırmak. Benim kedimde kızgınlaktayken tuvaletini neredeyse hic kullanmadı, hep etrafa işedi. Aylar sürdü bu durum, erkek kedi olduğu icin ve erken kısırlaştırma önerilmedigi için bekledim. bir yandan da düzeleceğine hiç umudum yoktu, artık alışkanlık haline getirdi düzelmez diye düşünüyordum. kısırlaştırdık, hemen düzeldi. hemen düzelmeyedebilir, herhalde 1 aya kadar bu alışkanlıklarını bırakır diyorlar veterinerler. benim ki hemen düzelmişti

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Maalesef kısırlaştırmadan önüne geçmek mümkün değil, sağlığı ve mutluluğu için çok önemli kısırlaştırmak. Biz de yaşadık bu durumu, kokuyu iyi bilirim yani🌝 Erkek kedileri kızgınlıktayken kısırlaştırabilirsiniz, sorun olmuyor. Ancak profesyonel bir veteriner tarafından operasyon gerçekleştirilsin.


Şu anlık kokuyu geçirmek için Goe Clean adlı kedilere özel üretilmiş koku gidericiyi kullanabilirsiniz. Kedilere herhangi bir zararı yok.

D-O
D-O

11908

Bunun tek cozumu kisirlastirmak. Kedimi kisirlastirdiktan sonra bu davranislarini birakmisti. Ama hormonlarin yatismasi 2 hafta 1 ayi bulabiliyor. Benim kedim 2 gunde normale donmustu ama kediden kediye degisir.


Koku icin trixie veya simple solution idrar temizleyici kullandim memnun kaldim.


Sirkeli su ile silip karbonat dokup bekletip supurebilirsiniz. Dikkst edin kediniz karbonata gitmesin.


Cisini peceteye emdirip kumuna koyun oraya gidip yapabilir kokuyu alinca.


Bir an once kisirlastirin tabi tahlilleri iyi cikarsa :)

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Sirke veya arap sabunu da kullanabilirsiniz, doğal zararsız ürünler. Ancak pek kokuyu geçirdiklerini zannetmiyorum.

izmirle
izmirle

10941

Kızgınlık yani östrus dönemi dişi kediler için geçerli bir durumdur cinsel olgunluğa erişen her erkek kedi çiftleşmeye her an hazırdır. Kediniz muhtemel dişileri kendine çekmek için bir evinize koku bırakma eylemi içinde.

teddybal
teddybal

123878

Kedim küçükken tuvaletinin yerini değiştirince kafası karıştı sanırım tuvaletin eski yerinin yakınlarındaki koltuğa işedi, şu videodaki gibi yaptım adım adım hiç koku kalmadı gerçekten.
https://youtu.be/VAKCm-h90Q8

teddybal
teddybal

123878

D-O merhaba, simple solution'ın ürünü bu muydu? https://ty.gl/h7oz9mlnjs
Trixie'ninki de bu mu? (Puanı düşükmüş baya öbürü daha mı etkili acaba)
https://ty.gl/o3rem53uu8
Teşekkürler şimdiden.

D-O
D-O

11908

Simple solution linkini attiginiz evet.
Ama trixie olan baska. Bence trixie daha etkili ama fiyati daha fazla. Ben aldigimda 190 tlydi simdi artmis.


https://www.petlebi.com/kopek-urunleri/trixie-kopekkedi-cis-ekstra-temizleyici-750ml.html

Kediniz kızgınlıkta ise sürekli bağırır ve eşyalara sürtünür asla susmaz. O kokuyu bilirim ne yapsanız çıkmaz ben sirke ile ve deterjanla silip üzerine karbonat döküyorum giysileri ise uzun programda yıkıyorum . Benimki de kızgınlıga girdi ve eve işemeye başladı 1 hafta önce. Hemen kısırlaştırma yaptım 2 gün oldu şuan koku bırakması işemesi bitti ama hiç durmadan böğürüyor. Sizde sadece işeme sorunu varsa veterinere götürün idrar yollarına ve böbreklerine baksınlar . Kızgınlıkta ise hemen kısırlaştırın çıkar çıkmaz kızğınlıktan

Ozzey
Ozzey

118677

gecnis olsun.

Ozzey
Ozzey

118677

gecmis olsun :))

Ozzey
Ozzey

118677

cozum bulursaniz yazin lutfen.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 716 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR