Uygun Fiyatlı Kısırlaştırılmış Kedi Maması

baddem
baddem

4315 Puan

Merhana British Shorthair kısır bir kedim var (çok hareketli bir kedi değil). Kısırlaştırdıktan sonra ilk olarak Proplan somonlu mama kullanıyordum, daha sonra uygun diye Mystic somonlu mamaya geçtim ve 6 aydır kullanıyorum. Son zamanlarda kedim kabız gibi ve bazen kakasını yaptıktan sonra poposunda hafif kan oluyor. Sanırım mamanın protein oranı yüksek geliyor hareketli olmadığı için. Yaş mama aralığını sıklaştırınca düzeliyor ama çok yaş mamaya alıştırmak da istemiyorum. Hala 3 kilodan fazla mama duruyor. Başka bir mamayla karıştırarak vermeyi düşünüyorum. Royal canin almayı planlıyorum kötü yorumları çok olsa da bir sorun yaşayanı görmedim. Başka önerebileceğiniz uygun fiyatlı ama kaliteli olan bir mama var mı?
Acana, Orijen, N&D, Exclusion önermeyin lütfen.

7 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

yas mama verdikçe geçiyorsa sorun mamada ya da proteinde (zaten protein miktarı sorun olamaz) değil kedinizin su tüketimindedir. kaliteli yaş mama oldukça sürekli verebilirsiniz, kuru mamadan daha sağlıklıdır. bunun dışında kedinizin su tüketimini artırmaya çalışmanızı öneririm. mesela ben nd yaş mama alıyorum kedim onu yiyor diye, içine azcık su koyup veriyorum. başka odalara su koyuyorum. imkanınız varsa su şelalesi çok işe yarıyor. önceliğiniz bu olsun derim. kaliteli yaş mamalar (nd, gimcat, animonda carny, schesir, felicia konserve vb) en en en kaliteli kuru mamadan daha iyidir

baddem
baddem

4315

Virbac da aklımda ama fiyatlarını bulamadım. Yakınlarda alanlar fiyatını yazarsa sevinirim.

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Virbac'ı ben de araştırmıştım fiyat yazmıyordu ama Nd den pahalı olduğu yazıyordu.

Lils
Lils

125528

Kakasında kan varsa veterinere danışın önce önemli bir durum. Brit care kullanabilirsiniz ben de brit care kullanıyorum şu an.Geçiş sürecinde kefir vererek. Onun dışında royal canin de olabilir ben domuz yağı içerdiği için royal canin tercih etmiyorum ama tercih meselesi

baddem
baddem

4315

Evet yaş mamayı kaliteli almaya çalışıyorum genelde felicia veya mırmır alıyorum. Su tüketimini arttırmak için koridora koydum su kabını (mamadan farklı yerde olması daha iyi oluyormuş sanırım). Bir ara terkos su vermeyi denedim sanırım onu daha çok içiyor ama kireçli olduğu için ben vermek istemiyorum. Şelaleler de maalesef çok pahalı.

baddem
baddem

4315

Kakasında kan yok da yaptıktan sonra poposunda oluyor. Zorlandığı için olduğunu düşündüm. Brit care daha önce kullanmıştım onu yediği süre boyunca sürekli ishaldi. Yani mamalar direkt metabolizmasını etkiliyor. Yediğine göre değişiyor.

D-O
D-O

11908

Ben de protein oranindan oldugunu sanmiyorum. Benim kedim yuksek proteinli tahilsiz nd balikli yerken kakasi civiklasmisti ama nd dusuk tahilli daha az proteinli yerken kakasi daha sert oluyor. Yani biraz icerigindeki tahil miktari da etkili olabilir diye dusunuyorum.


Kakasi cok sert top top ise kabizlik yasiyor olabilir su tuketimini arttirmak lazim. Yas mama ve farklı yerlere su kabi iyi fikirler.
Duzenli malt vermeyi de ihmal etmeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 276 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80630 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR