Kedim Her Şeyi Yiyor

reinefee17
reinefee17

15349 Puan

Kedim 7 aylık iki gün önce 7 aylık oldu evde bulduğu her şeyi yiyor gece önünden tuvalet kağıdı aldım duvarda ki çiviler ısırıyor bantları koparmaya calışıyor iki üç gündür sürekli kolileri kartonları yiyor dün çok hastaydım gece uyandım önünden aldım ama çok kötüydüm iki üç kez kalktım bazılarına yetişemedim bazılarına yetiştim poşet benzeri bir şey yemiş kardeşim bugün öğürdüpünğ söyledi bu hafta 2 kez Malt verdim az önce her şeyi kaldırdık bütün kolileri ne yapabilirim bilmiyorum

6 CEVAP

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Yiyebileceği şeyleri kaldırarak iyi yapmışsınız. Ortalıkta küçük, yutabileceği boyutta şeyler bırakmayın. Oynadığı oyuncaklar parçalanmaya başlarsa atın, başka bir oyuncak verin ki oynarken yutmasın. Eğer varsa oyuncağın boncuklarını falan da çıkarabilirseniz iyi olur. Yapabileceğiniz tek şey yutabileceği, koparabileceği şeyleri ulaşabileceği yerlerde bırakmamak. Naparsanız yapın yememesi gerektiğini anlatamazsınız zarar geleceğini de anlamaz yer. Ortalıkta bırakmayın o yüzden. Geçmiş olsun umarım bir şey yuttuysa da hemencecik çıkarır

D-O
D-O

11908

Kediniz stres altindaysa veya cani sıkıyorsa boyle davranislar gosterebilir. Tehlikeli ve yiyebilecegi seylere erisimini engellemenizi oneririm. Cunku yediklerini kusarak veya diski ile bagirsaklarindan atamazsa tikanma gibi durumlar olabilir. Malt verin bu surede ve kakasini takip edin. Yedigi seyleri 2 gunde kakasiyla cikarabilir ama cikarmazsa takip etmeniz hatta veterinere götürmeniz gerekebilir.


Bu tarz davranis problemlerine bazen sağlık sorunlari da neden olabiliyor. Vitamin eksikligi vs. Tahlil yaptırmis miydiniz?


Pika sendromu diye de bir sey var. Yiyecek olmayan seylerin yendigi bir sendrom. Bu konuda da (eger bu durum gecmezse) belki veterinerinize danisabilirsiniz.


Bana kedinizin cani sikiliyor gibi geldi. Oyuncaklarla oynamaya enerjisini atmaya ihtiyaci olabilir.
Enerjisini attirmaya calisin, kagit top verebilirsiniz pinpon topu gibi disleriyle koparamayacagi toplar verebilirsiniz. Bol bol oyun oynatin ve iplikli tuylu koparip yutabilecegi oyuncaklari siz basindayken oynatip kaldirin.
Kediler icin oyuncaklara bir goz atin isterseniz kediler icin toplu kuleler falan oluyor, sevebilir.


Benim kedim de yerde ip tuy bulursa hemen yer. Poset varsa karton varsa hemen koparip yer o yuzden dikkatliyim ve ortalikta birakmiyorum :)

D-O
D-O

11908

İsirma istedigini matatabi cubuklar alip attirabilirsiniz belki.


Benim kedim de yavruyken daha cok yerdi veya yemeye calisirdi. Buyuyup kisirlastiktan sonra daha bi akillandi, dediginiz gibi buyudukce hafifleyebilir.
Bence yine de bir veterinerinize danisin belki kontrol eder tavsiye verir :)

reinefee17
reinefee17

15349

Sürekli olarak kolluyorum kolluyoruz kedimi üç ay önce sahiplendik çok küçük onun için her şey yemek ilk kez yaşamıyoruz bu durumu evde hasta var koliyle geliyor ihtiyaçları dün geldi kaldırmayı unutmuşuz bir baktım yemiş bugün bir baktım yemeye devam ediyor daha önce pamuk alüminyum folyo peçete pamuk karton gibi şeyler yedi bu kadar çok şey yiyince sorumsuz biri gibi gözükebiliriö belki size karşı ama o kadar dikkat etmeme rağmen bir türlü engel olamıyorum her şeyi kaldırıyoruz o yine buluyor bir şekilde şuan evde bu ürünlerin hiç biri yok son çare yok neyse ki Malt kullanıyorum şuana kadar sorun yaşamadım sanırım ondan doöauo henüz hiç kusmadı ama bugün kusma noktasına gelmesi beni korkuttu

reinefee17
reinefee17

15349

Kedimin canının sıkıldığını düşünmüyorum gün içerisin de sürekli oyun oynuyor bir sürü oyuncağı var ben onunla oyun oynuyorum ailem onunla oyun oynuyor pro plan kitten mama kullanıyorum balık yağı kullanıyorum biofeline gimcat malt kullanıyorum gimcat Multivitamin kullanıyordum veteriner gerek olmadığını söyledi yavru kediler küçük olduklarından dolayı her şeyi yemek sanabiliyor büyüdüklerinde geçiyormuş bahsettiğiniz sendromdan haberim var yavru kedisi olan bir çok kişi bu durumu yaşıyor Pet Shopta hiç tanımadığım biri sahi kedisinin peçete yediğinden bahsediyordu sürekli tekrarlanmıyor bu olaylar ama ortada gördüğü an yemeye başlıyor kedimi sokaktan sahiplendim sokak kedileri genelde her şeyi yemek sanıyor ondan da olabilir diye düşünüyorum söylediklerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim

reinefee17
reinefee17

15349

Veterinere danışmanı düşünüyorum teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 280 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR