Russian Blue Mu British Shorhair Mı?

Hoholibas
Hoholibas

297 Puan

Anket

Russian Blue
(6 oy)
British Shorthair
(8 oy)
Toplam (14 oy)

kedimi aldığımızda sahibi bize bişey söylemedi ve alışımız çok ani olduğu için sorma fırsatımız olmadı vet götürdüm russian ve british karması dedi kulakları dikleşebilir dedi 7 aylık oldu dikleşme yok boyu çok uzun aşırı hareketli ve baya da uysal saldırma huyu asla yok kızgınlık dönemi geldi kedimi çiftleştirmek istesem russian blue ile mi çiftleştirmeliyim british ile mi bilmiyorum sizce?


19 CEVAP

e234567
e234567

5818

başka cins olsa hadi neyse de bu cinsler hayatları boyunca eklem ağrısı ile yaşıyorlar bir de yavru yaptırıp onların acı çekmesine mi neden olacaksınız? umursamazca davranmak yerine kısırlaştırın

Pikapru
Pikapru

15912

Hiçbiriyle.. Çocuğunuzun sağlığı için kısırlaştırın..

simbakedi
simbakedi

136205

kedinizi çiftleştirmeyin, filtreler kısmına bile fold yazarsanız ne kadar sağlıksız bir ırk olduğunu görürsünüz. ayrıca 7 aylık bir yavruyu hiç çiftleştirmeyin lütfen. yavruya yavru mu doğurtacaksınız/doğurtturacaksınız? bari bu hatayı yapacaksanız onun sağlığı için 1 yaşını biraz geçmesini bekleyin

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Kediniz scottish fold. Seçeneklerden ikisi de değil.
Kedinizi çiftleştirmeniz hiç sağlıklı olmaz. Scottish fold olduğu için doğuştan eklem rahatsızlığına sahip muhtemelen. Çocuklarında da bu durum olacaktır yüksek ihtimal. Bu yüzden kedinizi kesinlikle çiftleştirmeyin.
Hem zaten neden çiftleştiresiniz ki?

D-O
D-O

11908

Oncelikle kediniz cok tatliymis. Saglikli uzun omurler diliyorum.


Ciftlestirme konusuna gelirsek; Sokakta bir suru sahipsiz bakima muhtac kedi varken, ev kedinizi ciftlestirmeyin lutfen. O yavrular ne olacak nasil bakilacak. Birine sahiplendirecek olsaniz bile hali hazirda sahiplenilmeyi bekleyen onca yavru varken ne gerek var… bir de ciftlesme dogum vs sureci zaten hastaliklar rahatsizliklar acisindan risk.
Veteriner hekimler ve bilincli hayvan severlerin hepsi size kisirlastirmayi onerecektir. Ben de oyle oneriyorum :)

Warriorsans
Warriorsans

133985

Scottish fold kediniz ve kulaklarının düşük olmasının nedeni eklem hastalığı. Bu sadece kulaklarında değil vücudunun çeşitli yerlerinde de seyredebilecek bir hastalık. Çoğu ülkede bu cinsin üretilmesi yasak. Lütfen kedinizi çiftleştirmeyin. Zaten hasta, ileride neler yaşayacağınız meçhul birde ona doğum yapma stresi yaşatmayın. Doğumun handikaplarından bahsetmiyorum bile.. ki doğacak yavrular.. bu kadar insan boşu boşuna kısırlaştırın demez emin olun.

theyusra
theyusra

16477

öncelikle kediniz dümdüz scottish fold, ne russian blue ne british shorthair ile uzaktan yakından alakası yok çünkü bu iki cinsi de Türkiye'de bulmanız baya zor ihtimal. veteriner kulakları dikleşebilir diyerek baya sallamış gerçekten köpek mi bunlar sonradan havalansın :D ve scottish foldlar çiftleştirilemez, çoğu ülkede yasak bu kedilerin üremesi, kısırlaştırın.

Lils
Lils

125528

Kırık kulaklı o yüzden scottish fold. Russian Blue olması pek imkan dahilinde değil zaten çünkü dünyanın en nadir cinslerinden ve Türkiye'de bakan varsa bile şecerelidir o kedi öyle kafasına göre birine sahiplendirmez nadir olduğu için. Her gri kedi Russian Blue olmuyor ama genelde sokaktaki gri kediler sahiplendirilirken cins meraklılarını çekmek için o şekilde söyleniyor

Palyaco
Palyaco

218519

Scotish fold cinsiniz kırık kulak bir scotish fold sahibiyim bende

Sulekaya111
Sulekaya111

1352

Bilinçli olun ve kısırlaştırın lütfen

aslihan_e
aslihan_e

128563

Belki de kendi kedilerinde sorun yaşadılar, ne kadar hassas olduğunu gördüler, önce bilmiyorlardı ya da sizin gibi inanmıyorlardı? Kedinin acı çekmesini istememek boş duyar mı? Senin gibi duyarsız olmalarından iyidir.

Pikapru
Pikapru

15912

@catlovers'ın yorumunun saçmalığı :Dddd çiftleştirme diyen herkesin cins kedisi yok bu bir, çiftleştirme ve kısırlaştır demek için bilinçli bir hayvansever olmak yeterli zaten kedinin cinsi bu düşünceyi etkilemez :D hadi cins kedisi var diyelim e eee? Burada sizin haklı olabilmeniz için cins kedi sahibi olanların çocuklarını çiftleştirmesi gerekir ki dedikleri birbiriyle çelişmesin. E kısırlaştır diyen birisinden de bunu beklemezsin bu iki :D Ve son olarak bilmemek değil öğrenmemek ve kabul etmemek boştur. Bilgilendirmek boş değildir bu da üç :)

CapKek
CapKek

2500

kediniz scottish fold ile russian blue kırması. tüyü kadar ömrü olsun.
eğer çiftleştirmek isterseniz scottısh fold harici kedilerle çiftleştirebilirsiniz. fakat kırma bir kedi olduğu için çiftleştirp çoğaltmasanız bebekleri açısından daha saglıklı olur.

Hoholibas
Hoholibas

297

haklısınız veterinerimle konuştum emin olamadığım için yazdım daha çok küçük zaten 1 yaşına gelsin kararlaştıracağım baskın olan cinsi russian blue dediler o yüzden çiftleştirmek istedim foldlarda olan tek özelliği gözü ve kulağı kulağıda dikleşebilir dediler ama cinsini bile bilmiyorlar sanırım bana çiftleştir dediler başka veteriner bulsam iyi olur teşekkürler :)

Fistikliokum
Fistikliokum

2342

skottish fold um var benim de , zaten cok hassas ve maalesef cok saglikli degiller, uretmek icin sahiplendiyseniz keske hic sahiplenmeseymissiniz ,cunku hem hamilelik ve dogum onlari daha da yoracak ve de yine bir suru hassas ve belki de hasta yavru dunyaya gelecek, kisirlastirip ömrü yettigince birlikte yasayin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1737 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR