Küçük Çocuğu Olan Birine Kedi Sahiplendirmek

dogakaradag
dogakaradag

3011 Puan

merhabalar, sokaktaki annesiz 1 aylık kedi için bir ilan vermiştim ve ilan için ulaşan kişinin 15 aylık oğlu var. sizce küçük çocuklu birine yavru kedi sahiplendirilir mi? bana “kedi bebeğe bir şey yapar mı” diye sordu. genelde yapmazlar ama karaktere göre değişir dedim. sahiplendirdiğimde sonradan sorun çıkmasından korkuyorum açıkçası... AYRICA İLGİLENENLER OLURSA BALIKESİR’DE BU YAVRU AMA İSTANBUL’ A GETİRME İHTİMALİM VAR. 1 AYLIK VE ANNESİNE ARABA ÇARPTI BU YÜZDEN YALNIZ... O KADAR TATLI Kİ HEP KENDİNİ SEVDİRİYOR Ona yuva olmak isteyen başka biri çıkar belki diye bunu da ekleyeyim dedim. Bir de bana ulaşan kişi İstanbul’dan ulaştı, ben İstanbul’a dönerken kediyi de yanımda getireceğim sahiplendirirsem o kişiye


33 CEVAP

e234567
e234567

5818

açıkçası insanların mizacına bağlı ama böyle bir soru sorması bile ileride bir şey olursa bırakabileceğini gösterir. kedi sonuçta bu napabilir ki bebeğe? sizin yerinizde olsaydım o kişiye vereceğimi sanmıyorum. umarım sahiplenen çıkar.

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba
kucuk cocuklu aile zor. bende sahiplendirirken sormuslardi ben de onlara sorular sormustum sonra vazgecti cocuklular. onceden baktiysa kedi belki dusunulebilir. ama hayvan sokak kedisi 2 aydan once ic dis parazit yapilmiyor benim bildigim. parazit varsa ufacik bir tirnaklama bile bebege gecer. bir ay daha beklemeyw calisin. zaten cogu insan 1 aylik yavruya bakamiyor. 1 ay sonra kuruya basladiktan sonra sahiplendirin.

NorthNight
NorthNight

16576

Benim 2,5 yaşında bir oğlum var. Kedimizde 1,5 yaşında mükemmel bir ilişkileri var beraber uyurlar, oğlum uyanınca ilk ona “günaydın seni seviyorum” der sarılır.
Ama şu fikirdeyim “küçük çocuklu eve ‘bebek’ kedi olmaz” Yani şöyle küçük kediler henüz savunmayı, tehlikeyi veya kime zarar vermeyeceğini öğrenmemiş oluyor. Çocuk farkında olmadan ona bunaltabilir istemeden zarar verebilir, bu kediyi olumsuz etkiler. Veya küçük kediler çocuğun ilgisinden sıkıldığında çoğu en basitinden çizebilir vs gibi.
Ama biraz yetişkin kediler için bu durum tam tersi resmen çocuğa pozitif ayrım yapıp mükemmel bağ kuruyorlar.
1 aylık kedi bu süreç için zor olabilir. 15 aylık çocukta kedide keşfetme tanıma dönemlerinde olacaklar, ebeveyne bu noktada büyük sabır ve dikkat etmek düşüyor.

Partilerindostu
Partilerindostu

105015

Bence bebeği çok küçük onunla ilgilenmekten yavruya belki zamanı kalmayabilir. Ben olsam vermezdim belki daha iyi bakabilecek birisi çıka

roserna
roserna

2480

maalesef her şey anneye babaya bağlı. alerji gibi sağlık durumlarını geçtim çocuklar kedileri oyuncak gibi görüp onları ezebiliyor ne yazık ki. anne babası temkinli ise bir sıkıntı olmaz. ama değilse kedi için çok büyük eziyet olur.

e234567
e234567

5818

ve yani yavru kedi ile mi ilgilenecek bebekle mi? bğyüyesiye kadar kediyi ikinci plana atacaklarından yarın bir gün evden de atabilirler

Merhaba KÜÇÜK ÇOCUKLU BİR AİLEYE SAHİPLENDİRMEMENİZİ ÖNERİRİM. kediler çok korkuyo

dogakaradag
dogakaradag

3011

anladım... zaten sokağa atma ihtimalleri beni direkt soğutuyor. burada en azından sokaklar istanbul kadar tehlikeli değil diye düşünüyorum. ama keşke bu minnağa yuva bulabilsem, 2 hafta sonra şehir değiştireceğim için başıboş kalacak yanıma alamazsam :(

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,
Burda sorun, kediyi kabul edecek ailede bitiyor. Eğer çocuklarının bir evcil hayvanla büyümesinin, çocuklarına da çok şey katacağına inanıyorlarsa mesele yapmamaları gerekir aslında. Hem kedi çok küçük henüz hem de ailenin bebeği.. Birbirlerine küçüklükten alışmış olacaklar bir bakıma. Bu da minimum sorun demek bebek ile kedi arasında...


Umarım kendisine kucak açacak en iyi aileyi bulur bir an önce🐾🙏

Bence tercih edilmemeli sonradan yok çocuğumun alerjisi çıktı yok orayı burayı tırmaladı tutup sokağa atma ihtimalleri çok yüksek. Zaten küçük çocukları varsa ilgilenemezler o da bebek daha

Ozzey
Ozzey

118677

tekrar merhaba. arkadaslar paylasabilen paylasabilir mi tasinmasi gerekiyormus 2 haftaya. belki tanidiklarinizdan alabilecek olur. yavru kara kista sokakta kalmasin.

Ozzey
Ozzey

118677

arkadas 2 _ 3 haftalik yavrulari anneye araba carptigi icin alip evde bakmisti. gunde 4 _ 5 kere kedi anne sutu iciriyordu. biraz buyudukten sonra sahiplendirdi. 2 si iyiydi de biri bakamamis yavru acliktan ölmüş.

dogakaradag
dogakaradag

3011

yaş mama ve kuru mama yiyor aslında

Ozzey
Ozzey

118677

guncel.. yazi yukari ciksin diye yaziyorum.

fcylan
fcylan

10334

Açıkçası küçük çocuklu ailelere sahiplendirmek çok büyük bir risk oluyor maalesef. Mesela bu yavru da bir bebek ama oyun oynarken ısırsa, kolunu çizse biz bununla baş edemeyiz çocuğa zarar veriyor deyip gönderiyorlar. Bunun için ciddi ciddi konuşmak lazım, 1-2 aylık bir kedinin bir bebekten farkı olmayacağını buna göre gözetim altında çocukla kaynaştırması gerektiği, arada ısırıp, çizebileceğini özellikle kulağını, kuyruğunu çekerse kendisini savunmak isteyeceğini söyleyin ki sonradan geri göndermesinler. Bununla birlikte çocuk eğer kediyi istemezse, alerji çıkarsa ya da kediden korkarsa yine geri gönderiyorlar. Dikkat etmek lazım.
Doğru yuva bulmak gerçekten çok zor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1142 Görüntüleme
  • 33 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81996 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR