Acil Kedimin Dili ??

guzunn
guzunn

335 Puan

Kedim diş değiştirme döneminde ve aşırı iştahsız halsiz ve ateşi oluyor ara ara. Aynı zamanda ağzı çok kötü kokuyor ve bugün dilinin bu şekilde olduğunu fark ettim. Bunun diş değiştirmeyle alakası var mıdır ? Yoksa başka bir sorun mudur ?


9 CEVAP

Dobbyko
Dobbyko

13171

Kedinizin karma aşısı var mı? Dilde ve damakta çıkan yaralar calicivirus ü işaret eder.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Diş değiştirme döneminde hiç duymadım dilde yara çıktığını. Başka bir sebebi olabilir.

Aşıları var mı ? Kedim diş değiştirirken kliniğe gittiğimizde hekime sormuştum klinikteki hekim ateş iştahsızlık diş etlerinde kızarıklık ve yangı olması diş değiştirirken normaldir ağzını açıp dilinde yara oluşumu var mı ona bak yara oluşumu varsa herpes ve calici virüsten şüphe ederiz demişlerdi. Yara görürsen herpes ve calici virüsün diğer semptomlarını taşıyıp taşımadiğini kontrol etmemi söylemişlerdi. Sizde bakın isterseniz bir takip edin tutuyorsa kliniğe götürürsünüz.

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba
dis degisitiriken disin oldugu cene kisimlarinda yara oluyor benim bildigim. acil veterinerinize goturseniz ya da resmini ona atsaniz viral (virus kaynakli) olma ihtimali var. zaten o dille yemek de zor yer. agizdan verilen antibiyotik suruplar var onlar 3 _ 5 gune duzeltiyor dil yaralarini. sadece veteriner yazabiliyor.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Ağız içi yara stresten olmuş olabilir acil veterinere götürün bağışıklık düşünce de oluyor bizim de başımıza geldi çok kötü durumdaydı ve hemen artıyor bu şikayetler thanekron ve zylexis yapılınca hemen geçti .

guzunn
guzunn

335

Teşekkür ederim fotoğrafları veterinerimize attım cevap bekliyorum

guzunn
guzunn

335

Kedimin aşıları düzenli yapılıyor. Aşılar yüzünden olduğunu düşünmüyorum. Geçen hafta halsizlik yüzünden veterinere gitmiştik hatta yine soru açmıştım. Şekeri yüksek çıkmıştı. Bugün yine kontrol için gideceğiz. Benim de belirtilerine baktığımda calicivirus şüphem arttı. Çünkü biz zaten ateş için gitmiştik doktora. Dün de burnunun aktığını fark ettim. Zaten aşırı halsiz ve yemek yiyemiyor. Diş değiştirme dönemi ve şekerin yüksek çıkması her şey aynı anda olunca çok fazla kafam karıştı. Geçen hafta kanında enfeksiyon görünmüyordu bu yüzden hiç virüs olabilir diye şüphe etmemiştim. Hepinize teşekkür ederim.

bellaarthi
bellaarthi

4444

vitamin eksikliği de olabilir nasıl ki insanlarda vitamin kaynaklı bir sorun olduğunda dilde dudakta yaralar çıkıyorsa kedide de olabilir

guzunn
guzunn

335

bellaarthi olabilir ama daha geçen hafta kan testi yapıldı ve bir sorun yoktu tüm değerleri normaldi. Sanıyorum ki 1 hafta içinde bu kadar fark edemez

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 438 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80971 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR