Kedimin Aşısı

Arkadaşlar kedimin ilk aşısını yaptırdım.Aradan 20 gün geçti ve aşı tekrarı zamanı geldi.Bu bir ay içinde 200 tl yi veremiyorum maalesef.Zaten iç paraziti yapıldı.Dış parazit ve kuduz aşısını dışarı çıkmadığı için eledim.Karma yı yaptırmayı düşünüyorum.Pek bir bilgim yok aşı konusunda,bu tekrarları yaptırmassam ne olur,ilk aşıları da fayda etmez mi ? Bilgi almak istiyorum sizlerden

4 CEVAP

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Eğer kedin seninle beraber ömürlük yuvasında uzun yıllarca yaşasın istiyorsan maalesef bazı şeylerden fedakarlık yapmak zorundasın üzgünüm ;( giden paran tekrardan kazancınla geri gelir ama giden bir can ve bu küçücük bir ihmalden kaynaklanan hastalık bile olsa ki sokağa çıkmıyor diyorsun fakat sen sokaktan eve geliyorsun ayakkabı altı senim üstün başın ve hatta ellerin savunmasız aşısı olmayan bir vücudun hastalık kapması çok olası. Zaten bu aşıların hepsini yaptırdığında İnan 1 yıl rahatlayacaksın masrafın olmayacak ha iç dış parazit 3 ayda bir olacak ama seni rahatsız edecek kadar bir rakamla karşılaşmayacaksın. Veterinerlerin gerek var ya da gerek Yok tarzı yorumlarını lütfen dinlemeyin. Hiç bir veteriner kendi düşüncesine göre bir canı tehlikeye atmamalı bence. Lösemiye gerek Yok diye aşısı yapılmayan bir kedinin lösemi olduğunu da gördüm işittim. Bence biraz kendinden fedakarlık yap. Zaten o canı aldıysan bazı şeuleri gözden çıkarmışsın demektir. Minik canına uzun sağlıklı yaşam diliyorum

apovlitos
apovlitos

1119

dışarı çıkmıyorsa her sene karma aşısını yaptırmanız yeterli, ben öyle yapıyorum. dış paraziti olduğu zamanlarda dış parazit damlası uygulatırsınız. onun dışında 2 veya 3 ayda bir iç parazit yaparsınız yeterli olur. kuduz ve lösemi için yaptır diye veterinerler baskı yapıyor fakat gerek olmadığını söyleyenler de var. yanlış bilgilendirmiş olmayayım, yapılması gerekiyorsa söylerlerse ben de bilgilenmiş olurum.

miasugok
miasugok

12502

Daha uygun fiyatlı bi veteriner bi bulun bence gereğinden fazla ödüyorsunuz

ursaminor
ursaminor

116511

Her sene kuduz aşısı yaptırılması yasal zorunluluk.


Özellikle ilk karma aşıları (2 adet) kedinin geleceğinin garantisi demek.


İç parazit ve dış parazit önemsiz gibi görünse de önemli. Sinek yemesi bile iç parazite neden olabilir. Dışarıdan sizin üzerinize atlamış bir pire bile kedinin her yerini sarabilir.


Lösemi aşısı, test yaptırılmadan yapılmamalıdır. Çünkü lösemi virüsü varsa, aşıdan sonra sabahı göremez kedi. Öncesinde test yapmadan doğrudan lösemi aşısı yapan veterinerden zaten uzak durun. Testi yaptırmaya da bütçeniz yoksa bu aşıdan tamamen uzak durun.


Maalesef hakkını vererek kediyle birlikte yaşamak o kadar da ucuz olmuyor...
Şahsen kendimden kesip kedime harcadığım çok oluyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 745 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR