Dış Parazit Aşısı

cooheaven
cooheaven

2621 Puan

Kedim çok kaşınıyordu pazar sabahı patisinde pire buldum ve veterinere götürüp dış parazit aşısını tekrar yaptırdım. Aşısından sonra daha fazla kaşınmaya başladı ve ben de dayanamayıp pamuğa biraz elma sirkesi döktüm ve pamuğu tüylerinde gezdirdim. Bu sefer de kokusundan hoşlanmadığı için huysuzlandı ve sürekli ağlıyor. Ne yapmam gerekiyor dışarı çıkan bir kedi de değil en son ağustos ayında çıkarmıştım. Ara sıra çatıya kaçıyor oradan kaptığını düşünüyorum. Ek olarak yapabileceğim bir şey varsa söyler misiniz gerçekten çok fazla kafama takmaya başladım bu durumu

2 CEVAP

D-O
D-O

11908

Parazit icin uygulamalarin etkisi hemen belli olmuyor. Bence elma sirkesi surmemeliydiniz. İlac etkisini gostericek ve zamanla azalacak.


Eger damla seklinde yapildiysa hele hic su surmemek gerekiyor. Veterinerimiz öyle söylemişti.


Su durumda koku strese soktugu icin ve Kokuyu cikarmak icin biraz duru suyla silmeniz gerekebilir.


Sonrasinda kendi haline birakin. Zamanla azalir. Bazen parazit uygulamalari 1 ay sonra tekrar edilebiliyor. Veterinerinize tekrar sorarsiniz.

cooheaven
cooheaven

2621

@D-O evet damla şeklinde yapıldı kendi ellerimle sıktım hatta. Şırınga içinde vermişti yarısını dün yarısını bugün sıkmamı söyledi veteriner ve öyle yaptım bu sabah sıkmıştım son damlasını. internetten araştırdığımda sirke sürülmesinin aynı zamanda deri ve tüy sağlığına da iyi geldiğini öğrenince sürüverdim öyle. İlacın etkisi gitmez değil mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 201 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81025 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR