Bir Kaç Sorum Var Bakabilir Misiniz?

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853 Puan

Fazla başlık olmasın ve önemli başlıkların görülmesini engellemeyeyim diye tek başlıkta sorayım dedim, cevap yazanlara şimdiden teşekkürler❤


Ilk sorum kedimin kilosuyla ilgili. Sarman dişi kedim 11 ocakta 4 aylık olacak ve şuan 2 kilo. İlk sahiplendiğimizde yani 2.5 aylıkken 1.300 dü. Bu kadar zamanda bu kadar kilo alması normal ve kilosu fazla mı? Yavru olduğu için önünden mamasını almıyorum bir de prochoice du eski maması ayına göre 70-90 gr arası vermem gerektiği yazıyordu ben de 70 gr veriyordum. Şimdi nd ye geçtik onda gramaj daha az ben de ona göre vereceğim. Yine de çok mu mama veriyorum acaba çünkü burada bu konuyla ilgili nereye baksan 2 yaşında kedilerine 50 gr mama veriyordu insanlar, bilemedim kafam karıştı.


Diğer sorum da malt ve kedi çimiyle alakalı. Şimdi annem kedi çimi almış bana sormadan. Ama ben malt kullanmak istiyordum. İkisi aynı anda kullanılır mı? Kedi çimi yutulan tüylerin kusma yoluyla çıkmasını sağlıyormuş malt da dışkı yoluyla. Şimdi ikisini aynı anda versek hayvana bir zararı olur mu yoksa ikisinden birini mi seçmek gerek? Eğer ikisinden birisiyse hangisini önerirsiniz?


Teşekkür ederim şimdiden❤

15 CEVAP

Hilalkoca
Hilalkoca

2278

Mama konusunda ben de yorum yapamıyorum çünkü benim kedim de iştahsız o yüzden serbest besleniyor.


Malt konusuna gelirsek ben ikisini aynı an da kullandım ve bir sorun yaşamadım benim kedim hiç kusmadı çim yerken aksine midesini rahatlattı. Aldığımız kedi çimlerinin üstünde de yazar kedilerin mutlu olmasını, stres düzeyini azaltmayı sağlıyor bu çimler. Ben ek olarak da malt kullandım ve çok şükür hiçbir sorun yaşamadım. Bence ikisini birlikte kullanabilirsiniz ama isterseniz bir de veterinere danışın.

D-O
D-O

11908

Mama gramaji hakkinda bir sey diyemeyecegim cunku benim kedim serbest besleniyor zaten cok istahli olmadigi icin ben olcmuyorum.


Malt ve cim konusunda veterinerimize sordugumda malt onermisti. Cim yediginde tuyleri kusarak cikarir ben kusmasi taraftari degilim diski yoluyla atmasi daha kolay demisti. Ben o yuzden gimcat malt veya vets plus malt kullaniyorum. Diskida tuyleri goruyorum ve kusmuyor.

simbakedi
simbakedi

136205


  • aslında mamanızı kısmamanız daha iyi olur. gramajı hesaplamadan verirseniz kediniz daha çok yer, daha güzel kilo alır. benim de kedim sarman, erkek. 2.5 aylıkken 1.5 kiloydu biz sahiplendikten 10 gün sonra 2kg olmuştu :D. şu an 1 yaşında 7 kilo siz düşünün aksjdksajhda kilosu fena değil kedinizin bence ama daha da çok olabilir. yavruyken aldığı kilolar onu obez yapmaz zaten büyümesine katkı sağlar. kısırlaştırdığınızda ya da daha da büyüdüğünde (10-11 ay civarı) ölçülü verirseniz daha iyi olur. gramajı daha hesaplı olsun diye veriyorsanız da bozita, exclusion, sanabelle gibi nd'den daha uygun markalara da geçiş yapabilirsiniz. ben bozita kullandım ilk geldiğinde çok memnundum. sonra nd kitten ve acana pacifica kullandık. hepsinden çok memnun kaldım.

  • kedi çimi sorun yaratmaz ama dediğiniz gibi kediniz kusarak çıkarır. zaten 5-6 ay civarı haftada 2-3 cm verseniz bile yeter kedinize eğer çok uzun tüylü değilse. daha sonrasında 2-3 günde bir 2-3 cm yeterli. aynı anda verirseniz de sorun olacağını sanmıyorum ama maltı daha çok tavsiye ederim.

teddybal
teddybal

123878

Yavru kedide kısmayın zaten, ki doyunca bırakan bir kediymiş şanslısınız, kilo alımı da normal bence, büyüdüğü için kilo artışı oluyor haliyle.
Kedi çimini ise deneyimlemedim. Ama doğada kediler yuttukları tüyleri çim yedikçe kusarak çıkarırlarmış, malt ise tüylerin (ve sindiremediği şeylerin) dışkı yoluyla atılmasını sağlıyor, eğer halihazırda kullandiginiz bir kitten paste varsa içeriğine bakın malt da olması gerek, bu da ona yeter henüz küçükmüş çünkü. Kedi çimini ise küçük yavru kedilerde kullanmak doğru olur mu bilemiyorum gerçekten, veterinere danışsanız daha iyi olur sanırım.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

@teddybal kitten paste kullanmıyorum kullanmam gereken bir şey mi hiç duymamıştım. Eğer kullanmam gerekiyorsa alayım hemen

teddybal
teddybal

123878

Yavruların büyüme süreçlerini destekliyor kalsiyum miktarı çok daha fazla diğer multivitaminlerden. Kalsiyum+vitamin kompleksi+malt hepsi bir arada halı. Ekstra bir şey vermeye de gerek olmaz bu varken. Gimcat kitten paste'i öneririm, ben de veteriner önerisiyle kullandım. BioFeline'de de malt vardı diye hatırlıyorum, incelemiştim ama siz bakarsınız yine de. Bu arada kaçıncı ay kitten paste'i bırakıp (1 yaşa kadar kitten paste, sonraki yetişkinlik döneminde multivitamin paste öneriliyor.) beraberinde malt başlayacağınızı ise veterinere sorun isterseniz. Ben şöyle yapıyorim 7,5 aylık kedime vitamin olarak kitten paste veriyorum (1yasa kadar veririm) beraberinde daha yenilerde malt başladım ama haftada iki kere iki cm kadar veriyorum. Şimdiye kadar hiç tüy kusması sorunumuz olmadı ama her kedinin yapısı farklı olduğu için siz de kendi veterinerinizle konuşursunuz bir gittinizde bu konuyu. Sağlıkla büyüsün :)

teddybal
teddybal

123878

Burdan inceleyebilirsiniz, fiyatları bir ay önce maks. 50 TL civarı idi (38e görmüşlüğüm var f rogpette) şimdi ne durumda bilmiyorum ama.
https://www.gimcat.info/en/produkte/gimcat-kitten-paste-50-g/

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Daha çok küçüüük. Mamayı bence kısmayın. Ne zaman kısırlaştırırsınız o zaman ölçülü vermeye başlayın. Zaten 10-11 ay gibi belli eder aşırı kilolu olursa yine biraz kısarsınız. Ama şuan için kısmayın bence. Büyümesi gerekli.
Malt kullanmanızı tavsiye ederim ben de. Çim yuttuğu tüyleri kusarak çıkarmasını sağlar. Malt da dışkı ile çıkarmasınız sağlar. Ancak bizim veterinerimiz de hiç önermedi çim kullanmayı. İkisini bir arada kullanınca bir şey olacağını sanmıyorum. Ama riske de girmeye gerek yok.

Vet. Hekim dediğini söylüyorum " Yavru kedilere serbest besleme yapmak yanlış yediğini takip edin mamanın üzerinde yazan miktarın üstüne çıktıkça midesine bağırsaklarına organlarına yük bindireceksiniz. Gelişme çağında olan bir kedinin organlarına gereğinden fazla yük bindirmek ileride onu sindirim sistemi hastalıklarına yatkın bir kedi yapar. " Evet bize iki hekim koy önüne yavrudur istediği kadar yesin dedi ama bu hekim de böyle dedi ve bana söylediği mantıklı geldi mamanın üzerinde yazan miktar günlük beslenmesi için madem yeterli neden fazlasını vereyim dedim ve yazan miktar kadar verdim. Benimde aklıma şey geldi ergenlikteyken oğlan çocuklarına yesin yesin boya gider diyip sürekli yedirip yetişkin olunca göbekli ve tıknaz olan türk erkeği 😁😁😁

Trifane
Trifane

12042

Kedinizin mama miktarjni kismayin. Zaten yemesi gereken mama çocuğun yaşı itibariyle günlük 70 gr civarında. Kilosu gayet normal. Yetişkin kedilerde yani 1 yas itibariyle mama değişiyor. Aynı şekilde kisirlastiridiginiz zamanda değişiyor. 2 yaşındaki kediye 50gr verilmesi normal. Malt ve cim ikisinide kullanabilirsiniz. Bir zararına olmaz.

hannnngggg
hannnngggg

115022

kilosu bana normal geldi güzel bence bende serbest beslenme yapıyordum ve hala aynı şekilde besliyorum paketin arkasında yazan miktarı koyuyorum hepsini bir kere de bitiren bir kedi degil az az ve sık yiyor kısırlasınca bu bir problem olabilir ama öyle alıştığı icin düzenini bozamıyorum (bu yanlış biliyorum) kedi çimi kullanmadım ama doğa da yuttuğu tüyleri cim yiyerek kusarak atıyorlar kusarak çıkarması mantıgı benim hoşuma gitmiyor malt kullanma taraftarıyım ikisini bir arada kullanabilirsiniz bence bazı kediler cim yemeyi reddediyor bazıları da malt yemek istemiyor gözlemlerinize göre hangisini sevdiyse onunla devam edersiniz

Warriorsans
Warriorsans

133985

Kedinizin kilosu normal merak etmeyin. Yavru kedilerin çoğu zaman yetişkin kedilerden daha fazla yemesi gerekir. Kedi çimi de evet kusarak atılmasını sağlıyor. Tüyleri uzun olan ve çok dökülen kedilerde genelde hem kedi çimi hemde malt macun önerilir ama zaten kediniz 4 aylık bence 6 aylıktan sonra kullanmaya başlayın. Hem malt hemde çim vermenize üstte bahsettiğim gibi bir kediniz yoksa gerek yok. Elinizdeki çimi kullanırsınız, bittiğinde malt kullanmak isterseniz Malta geçersiniz

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Bir de yazmayı unutmuşum, ben 70 gr koyuyorum her gün ama kedim tam 70 yemiyor, 10/15 gram kadar artmış oluyor her gün. Günde 55/60 gram arası yiyor yani.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Yok hesaplı olsun diye değil pakette arkada yazan ölçüyü geçmeden vermeye çalışıyorum, eğer 70 gramı tamamen bitirse 80 e kadar çıkarırdım zaten aç kalmasın diye aralık da 70-90 gram olduğu için. Ama işte insanların hep ölçülü 50 gram verdiğini okuyunca içim rahat etmedi emin olmak istedim yanlış bir şey yaparım korkusuyla.
Ben de malt vermeyi düşünüyordum ama işte annem çim alıp çoktan toprağa falan da dikince ne yapsam bilemedim. Teşekkürler cevabınız için

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Teşekkür ederim hepinize kafamda bir çok şeyin netleşmesini sağladınız iyi akşamlar diliyorum hepinize ❤

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 319 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR