Bursa Hayvan Hastanesi

hannnngggg
hannnngggg

115022 Puan

merhaba herkese ,
kedim yaş mama yeme kaynaklı diş eti enfeksiyonu geçirmişti anlam veremiyorum hala, gliserin iode isimli bir takviye kullandık ve tamamen düzelmişti bir ay boyunca hiç yas mama ödül maması gibi ek gıdalar vermedim sadece kuru mama ve su ile beslendi geçen hafta yas mama verdim dedim artık bir yesin hayvanımın ici kurudu bugün baktığımda diş etlerinin yine kızardığını farkettim yani her yas mama verdiğimde diş etleri böyle mi olacak cok garibime gidiyor bu durum anlam veremiyorum kan testi temiz çıkmıştı bir kaç degeri yüksek demistim veteriner hekim bir arkadaşıma gösterdiğimde temiz kanında enfeksiyon olmadığını söyledi suan yemek yiyebiliyor ama diş etlerinin kızarık olması içimi rahat hissettirmiyor tekrardan muayeneye gitmeli miyim? bursa da olanlar hayvan hastanesini tavsiye eder misiniz? bir ay öncesi kan testi yaptırdığım icin gitsem tekrar kan testi yaptırmam gerekir mi?

7 CEVAP

NorthNight
NorthNight

16576

Tecrübem yok fakat şöyle bir varsayımda bulunacağım. Yaş mamalar ağız ve diş yüzeyinde daha fazla kalıntı bırakıyor, dolayısıyla bakteri üremesi hızlanacaktır. Diş etlerinin hassas oluşuda buna tepki vermesini hızlandırır. Yaş mama yedikten sonra uygun bir şekilde fırçalama yaparsanız, yüzeydeki kalıntıları temizlediğinizde sorunun azalacağını düşünüyorum.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Benim görüştüğüm veterinerler yaş mama veriyorsan bol bol temizle dişlerini demişlerdi
Gingivit olabilir mi

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Diş eti kızarıklığı genelde gingivit habercisidir antibiyotik+ağız için klorobenli sprey+Bi iğne önermişti bize veteriner ama bizdeki stomatitti veterinere sorup ağız spreyi alabilirsiniz uygun görürse başlangıçsa yeterli olur diye düşünüyorum

hannnngggg
hannnngggg

115022

@NorthNight cevabınız icin teşekkür ederim, kedimin dişlerini düzenli olarak fırcalıyorum hatta diş eti enfeksiyonunu belki benim sert fırçalamamdan dolayı olmus olabileceğini veteriner hekime sorduğum da olabilir dişlerini niye fırcalıyorsun ki gerek yok kuru mama temizler demişti bu cevapta bana cok ilginç gelmişti

TATA4242
TATA4242

118617

Kedinize yaş mama vermenize gerek yok zaten bir faydasıda yok.Onerilmesinin tek sebebi kedilerin az su içmesi.Tavsiyem su içme alışkanlığı kazandırın ve evet hekim doğru söylemiş kuru mama veya et yerse çiğneme işlemi ile fırçalama gerçekleşir.İnsanlarda dahi bu şekildedir,tabii bunun için yanağın iki tarafınıda kullanmak gerekir.Hayvanlarda bu otomatik iken insanlarda değil.

hannnngggg
hannnngggg

115022

@beyzathemoc1 bilmiyorum gingivit ile ilgili birsey demedi

hannnngggg
hannnngggg

115022

@beyzathemoc1 araştırayım sorayım veteriner hekime tavsiye ederse deneyeceğim teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 327 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR