Eve Yeni Kedi Almalı Mıyım?

nisaasavass
nisaasavass

4071 Puan

merhabalar. kedim buffy okullar açıldığından beri az ilgilenmekten biraz obez oldu. benim oynayacak pek vaktim olmuyor. bir sürü oyuncak aldık fakat her zaman kovalamaca oynamayı seviyor. bu aralar epey mutsuz ve sürekli uyuyor. herhangi bir sağlık sorunu yok ama psikolojisinin iyi olduğunu sanmıyorum. eve yeni bir kedi gelse buffy çok korkak daha önceki kedi arkadaşlarından hep dayak yedi. sizce alışırlar mı? eğer sahiplenebilirsem bu kedinin özellikleri nasıl olmalı? buffy çok sakin bir kedi ve yaramaz bir kediyle anlaşabileceklerini pek sanmıyorum. yardımcı olabilir misiniz? buffy schootish kedi yanına illa cins mi sahiplenmem gerek yoksa tekirle de anlaşabilirler mi?

3 CEVAP

parskedy
parskedy

3280

merhaba, benim ilk kedim de çok sakindi. ayrıca aşırı bir aralar fazlasıyla agresif ve korkaktı. hiçbir insanın ona dokunmasına izin vermiyordu.(hala böyle ama aşıyoruz...) bunun için ikinci kedimi sahiplendim. hem yalnız kalmaması ve arkadaşı olması için hem de korkaklığını biraz da olsa atması için. ikinci kedim dünyanın en sevecen, en yaramaz, en hareketli kedisi. ve her anlamda ilk kedimi açtığını söyleyebilirim. 1 metre yakınımdan geçmeyen kedi şimdi parmağımdan ödül maması yalıyor... ayrıca aynen sizin kediniz gibi çok sakindi ama şimdi birlikte bolca oyun oynayıp hareket ediyorlar. yine ikinci kedime göre daha çabuk yoruluyor ama en azından enerjisini atıyor ve eğleniyor. alışması hem sizin kedinize hem de yeni sahipleneceğiniz kediye göre değişir ama doğru yöntemleri uygularsanız birkaç haftadan fazla süreceğini sanmam, bizimki 4 gün sürmüştü mesela. son olarak iki kedim de tekir olduğu için cins kediyle ilgili olan sorunuzun cevabını maalesef bilmiyorum.


ayrıca minik bir not: ikinci kedimi sahipleneceğim kişiye defalarca kez sormuştum özelliklerini. açıkça neden sahiplenmek istediğimi belirtmiştim. yani yaramaz ve hareketli olmasının sorun yaratacağını sanmıyorum dediğim gibi, ama mutlaka aksi ve hırçın olmamasına dikkat edin derim.

aslihan_e
aslihan_e

136532

Yetişkin kediler birlikte oyun oynamazlar, oynarlarsa birbirlerine zarar verirler bu da oyunun kavgaya dönüşmesine neden olur. Erkek alsanız anlaşamazlar dişi alsanız dişiler erkeklerle hiç geçinemez. Yavruyken alsanız olabilirdi yalnız hissetmemesi adına. Hem kolay alışırlardı. Oynayıp kilo verme gibi bir durum olamaz. Yavru kedi sinirlerini bozup strese girmesine neden olabilir. Ancak bazı kedilerim var ki ve vefat edenlerden de vardı, yavrulara çok şefkatli oluyorlar. Sizinki öyle olur mu bilemem nadir durum çünkü. Bizim paşa dedemiz var mesela sonradan sahiplendiğimiz kediler onun sinirini bozmaktan başka işe yaramıyorlar. Hatta bugün 1,5 yaşındaki erkek kedimin biri Paşa'nın üstüne atladı birden, 1 saniye içinde Paşa'nın tüyleri halıya top top saçıldı. Sonra Paşa stresten kaşıntıdan duramadı. Kardeş olmayan kedilerimizi farklı odalarda tutmak zorunda kaldık, süt kardeş ve kuzen oldukları halde. Ergenlikten sonra birbirlerini boğmaya kalktılar. Riske girecekseniz yeni kedi alın. Eve hastalık taşıma ihtimaliniz de olur. Ben sokak kedilerini sahipleniyorum. En son annesi ölmüş iki yavruyu aldım. Meğerse anneleri gençlikten ölmüş, yavrular da 10 günde öldüler. Allah'tan bizimkilere bulaşmadı. Petshop'tan da enfekte yavru gelebilir.

aslihan_e
aslihan_e

136532

Üstteki yorumu yazan kişinin kedileri daha tam yetişkin olmamış, kediler 2 yaşına yaklaşınca birbiriyle oynamayı bırakıyorlar. Bizimkiler de eskiden oynar hatta evin altını üstüne getirirlerdi. Şuan oynamaya kalksalar birden kavgaya dönüyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap