Kabızlık Hk.

Minnak53
Minnak53

10961 Puan

Arkadaşlar selam ,
Benim oğlan neredeyse 1 haftadır kabız gibi, alerjik nedenlerden dolayı 10 gündür hills zd mamasını kullanıyorum fakat kaşıntı ve yaraları geçti egzama olmuştu dökülen yerlerden tüyleri gelmeye başladı fakat kabız gibi 2 gün yapmadı şırınga ile zeytinyağı verdim hemen yaptı sonra 2 gün yine bekledim yok akşam tekrar zeytinyağı verdim hemen yaptı bu arada yapamadığı için tuvaletine gidiyor oralarda koklanıyor geri dönüyor tekrar gidiyor artık dile geldi mav mav mavv kavga eder gibi zaten vetten eski arkadaşlar bilirler çıkmıyoruz acaba sebebi mama olabilir mi ?

7 CEVAP

Minnak53
Minnak53

10961

Yasement baktım şimdi yok :(


eceanne, sizin sadece tüyleri dökülüyorsa balıklı mamaya geçiş yapabilirsiniz yavaştan ama bizim egzama var bu nedenden dolayı vet kullanmak zorundasın diyor ama olmazsa başka alerjik mama bulursam geçicem birde farmali herhalde öyle bir markanın alerjik maması varmış ama en iyisi hills diyor:/ şuanda oturduk kaka bekliyoruz yine :(

yasement
yasement

119858

Sepiolit*

eceanne
eceanne

263

aynı sorundan muzdaribiz biz de. tüyleri çok döküldüğü için hills önerildi ve mama kabız yaptı. zeytinyağı, malt ve hatta kabak bile yedirdim. son iki gün hiç tuvalete çıkamadı. veterinerimizi aradım. Duphalac bağırsak şurubundan günde iki kere vermemizi söyledi. (tek seferde 50 ml dedi fakat ben 30ml kullanıyorum) bugün 3. gün kakasını yapıyor. 5. günün sonunda ilaca son vereceğiz. ve hills mamayı bırakma kararı aldım.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Mamayi değiştirin derim. Zeytinyağı ile yaptığına göre mama ona dokunuyor demek ki. Takdir edersiniz ki bir Cok mama da kediye yaramıyor ishal yapabiliyor.

Minnak53
Minnak53

10961

Alerjik bir bünyeye sahipmiş durumlar düzelene kadar bu mamayı kullanmak zorundaymışız 2,3 ay :( şimdi egzamada oldu ama bu mama 2 günde kaşıntılarını tüy dökmesini ve egzamadan dolayı dökülen tüylerini toparladı sorun kabız yapması :/

yasement
yasement

119858

Sepiolot diye bi maddenin kabizlik yaptigini biliyorum iceriginde o varsa

eceanne
eceanne

263

ya benimki balıklı hiçbir şey tüketmiyor :( tavuk da alerji yapıyor. etli ve kısırlaştırılmış da bulamıyorum pek. :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1482 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78330 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR