Kısır Kedi Maması Önerisi

kimyonesra
kimyonesra

7237 Puan

merhaba, dişi kedimi 2 ay önce kısırlaştırdık. veterinerimiz var olan mamasına devam etmemizi söylediği için yavru kedi maması vermeye devam etmiştim. şu an 9 aylık ve maması azalıyor artık kısırlaştırılmış kedi mamasına geçmeli miyim ve güzel bir mama önerir misiniz lütfen hangisini kullanmalıyım sağlıklı, besleyici sizin de kullandığınız?

3 CEVAP

Renklipati
Renklipati

140143

Acana indoor kısır mama kullandım, bir ara bulunmadı diğer tüm evreleri olan mamaya geçtim fakat şimdi çıktı bütçeniz yeterli ise acana kısır mama deneyebilirsiniz, bu arada mera da çok beğenilen mama kaliteli

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,
1 yaşına kadar kitten/yavru maması verilebileceğini söyleyen veterinerler de var. Artık hormon dengesi değişti diye gelişimi durmuş değil. Bu hayvan, rahim ve yumurtalıklarından ibaret değil. Organları, kemikleri, dişleri vd. gelişmeye devam ediyor. Benim kedim de 8,5 aylık. 1 ay önce kısırlaştırdım ve hala kısır mamaya geçmedik. 1 yaşından önce de geçirmeyi düşünmüyorum. Çok fazla kısır mamayla da kayıtlanmıyorum. Değerleri kısır kediler için de uygun olan normal mamalar var. Bunları bile kullanabilirsiniz.


Kısır mamalarda yağ oranının çok düşük olması da tartışma yaratan konulardan biri... Yağ kedilerin düşmanı değil, (katbonhidrat kedilerin düşmanı) bilhassa gelişimlerine büyük katkı sağlar ve hücre içi faaliyetlerde de hayatî işlevlere sahiptir. Yağ yakarken bile yine yağ alımına ihtiyaç duyarlar. Yağsız ya da düşük yağlı beslenme böbrekleri de idrar yollarını da yorar... Hayvan adeta kuru saman yiyor gibi... Üriner hastalıklarda, düşük yağ oranlarıyla kısır mamaların ne kadar rol oynadığına bile bir bakılmalı...


Sözün kısası, elinizde hala eski mamanızdan varsa devam etmenizde bir sakınca yok. Zaten hormon dengelerinin oturması da belli bir zaman istiyor.


Acana, N&D ve imkân varsa Orijen deneyebilirsiniz.

ProPlan kısır somon, Royal Canin Fit 32 benim en çok begendiklerim. ND ne zaman denesem bi sorun yaşadım alerji yaptı kusma yaptı vesaire. Acana zaten kedilerim yemedi. Sanabelle ve Mera da öneriliyor ama ben denemedim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 247 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR