Muhtemel Tavuk Alerjisi Olan Kısır Kedim İçin Mama Önerisi

mkutlutas
mkutlutas

235 Puan

Merhaba, tosunum Soğan 1 yıl 4 aylık kısır erkek tekir kedi. Yaklaşık 1 yaşına girerken kısırlaştırıldı, bebekliğinden beri Royal Canin Kitten yiyordu, hiç bir sorun yoktu, kısırlaştırıldıktan sonra da Royal Canin Sterilised yemeye başladı. Bir ara arka bacaklarında dökülmeler ve egzama benzeri sarı yara gibi ama yara olmayan deri sertleşmeleri gördüm ve veterinere gittik. 1 ay Royal Canin Sensitive mama yedi, ilaç kullandı ve yaraları dökülmeleri azaldı, önceleri verdiğim bir ıslak mamadan kaynaklı olabilir diye düşünüyordum fakat bu aralar tekrar dökülme deride problemler ortaya çıktı. O sebeple tosunumun tavuk alerjisi olabileceğini düşünüyorum fakat öğrenci olduğumdan dolayı tekrar veterinere gidip bir o kadar daha para verecek durumda değilim. Ben yerken arada benim yediğim tavuklara da bol bol sulanıyor, tam bir tavuk canavarı ve bu sebeple de tavuk alerjisi olabileceğini düşünüyorum. Bu problemlere rağmen tüyleri her zaman ki gibi gür ve yumoş yumoş, sadece arka bacaklarının iç kısımlarında ince bir çizgi şeklinde kısımda dökülme deri problemleri mevcut. Bir de ön patisinin tekinin içini minik nokta gibi yara yapmış :( Umarım ısırmıştır yalarken ya da bir yere çarpmıştır, onun da mamadan olmamasını ümit ediyorum, çünkü normalde hiç böyle bir şey olmadı.


Acaba fiyat bandı Royal Canin Sterilised bandında, balık içerikli, kısırlaştırılmış kedi maması önerme şansınız var mı? Biraz uzattım fakat şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için.

5 CEVAP

Lokumcukk
Lokumcukk

17326

Purina proplan somonlu kısırlaştırılmış kedi maması alabilirsiniz ben sevmeyen bir kedi duymadım henüz tüylerede iyi geliyor balıklı mamalar ama biraz kilo aldırabilir

kedimin de tavuk alerjisi var en azından tavuğa olduğunu biliyoruz. arka bacaklarında kabuklar olmuştu ve sırtı kepeklenmişti. hills kısırlaştırılmış tavuklu yiyordu ardından hills kısırlaştırılmış ton balıklıya geçtik düzeldi. kepeği hafif bir şekilde kış mevsimlerinde yine var fakat alerji belirtileri bitti. yaş mamalarda bile schesir animonda carny vs jölelilerini sevdiği için özellikle tavuk içinde hiç olmamasına dikkat ediyordum ben. bir kez sokaktaki kedimize aldığım schesiri yanlışlıkla ona açmışım tavuk fileto içeren %47 lik o zaman da hemen bacakları şişip kabuklanmıştı. bacakları için birkaç gün arka arkaya enjeksiyon olmuştu. yani bilmem tabii hekim bilir ama sanki alerji belirtilerinin kaybolması için (bacaklarındaki kabuk ve şişlikler) size de enjeksiyon gerekebilir. umarım balıklıya geçince sizin de probleminiz düzelir hemen. geçmiş olsun. geçmiş zamanla konuştum çünkü şu an üriner mama yiyoruz idiyopatik sistit teşhisi kondu birkaç ay önce.

mkutlutas
mkutlutas

235

Royal Canin Sensitive yazmışım, Royal Canin Hypoallergenic olacak o kısım**

mkutlutas
mkutlutas

235

@lokumcukk biraz araştırdım, önerenler de çok, içerikten dem vuranlar da, hiç anlamadığım için sizlere sormak istedim.


@whereisthepo0p çok geçmiş olsun, çok üzüldüm rahatsızlığından dolayı. Acaba idiyopatik sistit rahatsızlığı mama değişiminden sonra mı ortaya çıktı? Bir de bacağındaki şişlikler egzama gibi miydi, sarımsı ve pütür pütür?

izmirle
izmirle

10941

Advance senstive somonlu, exclusion sığır etli veya ton balıklı kısır kedi maması kullanabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 229 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR