Yaş Mamasını Yemiyor

KMBerk
KMBerk

852 Puan

7,5 yaşında tekir bir kedim var. Daha önce Gourmet kıyılmış hindili mama kullanıyordum fakat sağlıksız olduğunu öğrenince yaklaşık 1 ay önce Vet's Plusın somonlusuna geçtik. Son 1 haftaya kadar severek yediği mamayı şimdi verince, koklayıp uzaklaşıyor. Mamalarda bir sıkıntı yok hatta 6'lı aldığım setin ilk 4'ünü afiyetle yedi sonra diğer ikisine dokunmadı. Yeni sipariş verdim onlardan birini açtım ona da bakmadı. 1 hafta kadar ara verdim bu arada tavuk haşlayıp verdim hepsini yedi. Kedimde herhangi bir anormal davranış yok, iştahı yerinde tuvaleti normal ve hastalık belirtisi de yok. Sadece mamaya dokunmuyor. Bunun ne gibi bir sebebi olabilir?

12 CEVAP

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Farklı mamalar gördükçe daha çok çeşit arıyorlar. Belki de sıkılmıştır. Başka tatlar arıyordur.

NorthNight
NorthNight

16576

Vets plusta somonluda aynısını yaşadık ilk bir kaç kutuda yemişti sonra yemedi jölesini yalayıp bırakıyordu. Şimdi her hafta farklı markalar deniyorum gayet yiyor. Marka değiştirebilirsiniz muhtemelen sıkılmıştır.

Aliye87
Aliye87

12038

Merhabalar,
Mamalar damak tadına hitap etmemiş galiba. Petlebi, bir alışverişimde Vet's Plus'ın yaş mamalarından hediye göndermişti. Ancak kedim sevmedi ve sokaktaki canlara verdik. Bir süre ara verin, hiç yemezse başka markalara yönelebilirsiniz.

TATA4242
TATA4242

118617

Yaş mamasında jöle olduğu için ev kedileri pek memnun olmuyor.Whiskas Felicia Brit alın çatır çatır yer.Sulu olması ve onu cezbetmesi lazım.

Vlad
Vlad

573

Yaş mama yerine fazla su içmeye alıştırsaniz daha iyi olur. Yaş mamalar kedilerde ağız sorunlarına yol açabiliyor.

Vlad
Vlad

573

@KMBerk Evet Purina yaş ürünlerinde şeker oluyor. Whiskas ve Friskies evlerden ırak zaten. Bir tanıdığım kedisine 8 aydır whiskas kullanıyor kedi şu anda obez.

KMBerk
KMBerk

852

Yaş mama konusunda fazla seçici ya... Kırmızı etli hiç yemiyor zaten, yengeçliler de aynı şekilde genelde tavuk, hindi ve somonlu yiyor. Tam sağlıklı ve iyi fiyatlı bir mama buldum dedim bıraktı yemeyi, şimdi yine mama arayışı.

Sevvalduman
Sevvalduman

850

Proplanın kedi mamasını çok seviyor benim kedim çoğu kullanan kişide sevdiğini söylüyor kedilerinin belki deneyebilirsiniz

KMBerk
KMBerk

852

Veteriner arkadaşım da belli bir yaştan sonra hiç vermeseniz de olur demişti. Bende 2 günde 1 yarım paket yarım paket veriyordum. Fakat artık tavuk vs gibi ürünlere geçmeyi düşünüyorum. Hem yaş mamaların fiyatları çok oynuyor diye hem de kedimin damak tadını tam tutturamadığım için. Gourmet in eski hindilisini 5-6 sene hiç gık demeden yedi fakat şeker varmış içinde ondan kestim.

Palyaco
Palyaco

218519

Kediler de aynı seylerler sıkılır ara sıra değişik tatlar isterler

Palyaco
Palyaco

218519

Felicia fleto konserveler deneyin değişik olanlardan her hafta başka bir tat olandan

KMBerk
KMBerk

852

Yakın zamanda denediğim mama markaları Gimcat, Chefs Choice, Meo, Naturon, Prochoice ve Vets plus. Daha 2-3 ay oldu deneyeli ve ona göre karar verdim fakat hemen sıkıldı.


Gimcat ve Chefs Choice zorlama yedi, bitirdi fakat mecburiyetten yedi gibi.
Meonun her türünü severek yedi.
Naturon da ilk açtığım zaman güzel fakat tek kediye 400 gr fazla olduğundan dolaba kaldırdıktan sonra yemiyor, o yüzden onu da eledim.
Prochoice çok sevmedi fakat yedi diye hatırlıyorum.
Vets plus ı aynı eski maması gibi anında silip süpürdü diye bu mamaya geçtim. Fakat 1 ay yedi ve sıkıldı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 324 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR