Köpekleri Yalnız Kalmaya Alıştırmak Mümkün Mü

vlkn
vlkn

1751 Puan

Çalışan insanların en büyük problemlerinden biri de bu.Evde köpekle ilgilenecek kimse yoksa köpeğin havlaması uluması komşulara rahatsızlık vermesi.köpeği evde yalnız kalmaya alıştırmak mümkün mü? mümkünse nasıl acaba?

4 CEVAP

deleted_12985
deleted_12985

1809

Hayvanların cinslerine göre değişebilir diye tahmin ediyorum, bekçi, korumacı iç güdüye sahip köpeklerde genelde havlama veya uluma olmuyor.

Ixterene
Ixterene

13229

Wow ilk soru

puglife
puglife

1879

Pug cinsi köpeğim var, 6 aylık. Evde kimse yokken, yalnız kaldığı zamanlarda ya oyuncaklarıyla oynuyor ya da uyuyor. Özel bir eğitim verme gereği duymadık. Köpekten köpeğe değişebilir ama alıştırmak için yavaş yavaş ve süreleri gittikçe uzatmaya çalışarak evden ayrılmak en iyisi olacaktır. Oyalanacağı oyuncakları gözünün önünde olsun mutlaka. Bir anda saatlerce yalnız bırakmayın, 10 dakikalarla başlayın ve gittikçe süreyi uzatın. Apartmanda oturuyorsanız, yalnız bırakmaya başladığınız ilk dönemlerde dairenizin kapısından dinlemenizi tavsiye ederim. Çok aşırı havlama durumunda müdahale etmeniz gerekebilir, aksi takdirde apartmandan tepki toplamanız çok mümkün.

theyusra
theyusra

16477

evet mümkün ve çok basit, kısa bir araştırmayla kendinize en uygun yöntemi bulabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2582 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79695 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR