Veterinerin Mamaya Tepkisi

nilayclk
nilayclk

749 Puan

merhaba, dün kedimizin bi türlü geçmeyen ishalini vete sorduğumuzda şu anda kullanmakta olduğum Brit care ve sanabelle isimlerini duyunca "çok düşük kaliteli ama mamalaaar" tepkisini aldık. ben uzun süre araştırdığım için mamaların iyi olduğunun farkındayım ama yine de işin uzmanıdır tavsiyesini öğrenelim diye tavsiyesini sorunca "advance, royal canin" dedi. şimdi sizce ben bu veterineri bırakayım mı? yoksa dediği mamalara mı geçeyim :)) tecrübeli kedi anne babalarının fikirlerini merak ediyorum.
(ishal için probiyotik verdi bu arada, başka hiç bi sıkıntı yok çünkü iştah, enerji vs yerinde)

21 CEVAP

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Sattığı mamaları söyler tabi ikisi de et olmayan içeriği kötü mamalar

cat_expert
cat_expert

12742

Kendisi mama satmıyorsa normal bir tepki.


Kullandığınız mamalar kötü mamalar değil fakat her kediye gitmeyen mamalar. Biri kedide ishal yapabiliyor, diğeri kusma yapabiliyor her kediye uygun formüle sahip değiller. Royal canin gibi markalar ise gerçek et içermese de formülü nedeniyle neredeyse tüm kedilerin yediği ve herhangi bir sağlık sorunu yaratmayan risksiz mamalar. Haliyle veteriner hekimler mama kaynaklı sorunlarla uğraşmamak için daima risksiz mamaları önerirler. Bunun mama kalitesiyle de pek ilgisi yok, çok kaliteli olarak bilinen ve gerçek et içeren acana mamalar da her kediye iyi gelmeyebiliyor, acana'ya geçiş yaptıktan sonra kedim öbek öbek tüy dökmeye başladı geçer diye bekledik 2 paket bitirdik ama daha kötüye gitti, et içeriği daha az mamalara döndüğümüzde tüy dökümü de azaldı.

dogakaradag
dogakaradag

3011

benim kedimi götürdüğüm veteriner orijeni bıraktırmaya çalışmıştı kendi sattığı mamayı almamız için ama bırakmadık :D çünkü tüyleri çok parlak ve kedi çok enerjik. veterinere ne zaman gitsem unutmamış oluyor hep soruyor orijen devam mı diye. yani mama satmak için yapıyorlar genelde.

simbakedi
simbakedi

136205

veterinerinizi degistirmeyin ama mama da sormayin, gercekten bi haberler mamalardan buyuk cogunlugu. kedinizin gecmeyen ishalinin nedenleri bu mamalar olabilir ancak bu mamayi kalitesiz yapmaz. brit care mama ozellikle benim kedimde de yumusak ve kokulu kakaya sebep oldu mesela, degistirebilirsiniz mamalari. belki dedigi iki mama da iyi gelebilir ama bu o mamalari kaliteli yapmaz, kedinize iyi geldigini gosterir dedigim gibi

Ramses orijen kullanırken ishal oldu çok fena hem de. Mama değiştirin dedi probiyotik verdi ve advance ı önerdi. Neyse biz de geçtik ama Ramses daha kötü ishal oldu :/

Ramses orijen kullanırken ishal oldu çok fena hem de. Mama değiştirin dedi probiyotik verdi ve advance ı önerdi. Neyse biz de geçtik ama Ramses daha kötü ishal oldu :/

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Ama maalesef brit içeriği güzel olduğu halde çok ishal şikayeti var bozita nd proplan sanabelle deneyebilirsiniz

Palyaco
Palyaco

218519

İshale royal iyi geliyor bunu inkar etmek olmaz ishale iyi gelen mamalar royal canin exclusion bozita prochoice

NorthNight
NorthNight

16576

İyi kötü kıyasına girmeye gerek bile yok içeriklerindeki tahıl oranları ishale neden oluyordur. Çünkü sanabelle tahılsız, brit care de ishal şikayeti çok fazla duydum. Ama bu mamaların kötü olduğunu göstermiyor, her kedi tahılsız mamayı tolere edemeyebilir. Benim kedimde tahılsız mamalarda sindirim sorunları yaşıyor. Royal canin hassas sindirim mamasıyla kısır mamasını karışık kullanıyoruz sorun yaşamadık çok şükür çözdü. Ama dediğim gibi “çokk kötü mamalar” denilecek mama değil Sanabelle falanda.

izmirle
izmirle

10941

O bir veteriner değil parasever :)

gece18
gece18

13005

Hahaha iyi ki vetomuzla içli dıslı kankalastıkta laf sokabiliyorum. Hatta gecenlerde sokmustum. Bizim yavruya royal canin önerdi. Neyse önüne koyduk yemedi😂 burda soru sordum balık delisi kedim acanaya koştu. Vetoya yazdım, aldığım mamayı falan hicbir sey diyemedi.
Yani diyeceğim o ki mamalar kaliteden cok (buda önemli ama) kedinin bünyesine göre degisiyor. Deneme yanılma yoluyla ögrenilebilir. Royal canin iyi geldiği bünyeler var kullandıgım acananın iyi gelmediği bünyeler var.
Sizin kedinizi etkilemiyorsa devam edebilirsiniz.

Lils
Lils

125528

Brit care ishal yapabilir ama birkaç gün kefir verirseniz geçer büyük ihtimalle. Geçmezse mamayı değiştirirsiniz ama iki mamada kaliteli kedinize iyi geliyorsa değiştirmeyin. Royal canin kedilere iyi gelse de içinde ne olduğu belli değil ve daha çok kozmetik (şekil olarak kaliteli paketleme ve kedilere iyi gelme ama içeriğin asla net olmaması) bir mama gibi bence. Hills ya da bozita olabilir brit care ve sanabelle'den memnun kalmazsanız. Ben brit care kullanıyorum şu an memnunum. Hayvansal Yağ içeren mamaları tercih etmiyorum genelde. Brit care bu konuda kullandığı yağ olarak bet bir mama olduğu için ilk tercihim oldu

Lils
Lils

125528

Bet değil net :)

TATA4242
TATA4242

118617

Normal, kimse yoğurdum eksi demez.Kendi sattığını savunur ve birde işin şöyle bir kısmı var:
Arkadaslar size yün yastık çok sağlıklı desem biri hayır pamuk der, diğeri hayır elyaf der ,biriside hepsinden bağımsız visco der.Bir kişide çıkar siz rahatlikdan sağlıktan ne anlarsınız tabii ki kaz tüyü der :) Bizzat kendileri kullanmış test etmiştir.Simdi ben yune alerjisi olan kişiye nasıl yün yastık kullan,elyafdan ve pamukdan daha sağlıkli derim.Aslinda kedilerdede bu şekilde ama onlar konusamiyor o yüzden onların yerine karar verip deneyerek bulmak önemlidir.

TATA4242
TATA4242

118617

İyi geliyorsa değiştirmeyin tabii soracak :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 723 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR