Kısırlaştırma Sonrası Yaşadığım Bazı Problemler

AlpMordecai
AlpMordecai

4054 Puan

Kedimi 4 gün evvel kısırlaştırdım. İlk 3 gün mamasını sürekli kustu. Bunun üzerine önce veterinere götürdüm, veteriner bir mide ilacı vurup yolladı. Bu dönemde normal olduğunu söyledi. Kusması kesildi hatta mama içindekilere alerjisi olabilir belki diye onu dahi değiştirdim ama bu sefer de iştahsızlık başladı. En sevdiği yaş mamayı bile yemeyi reddediyor. Bir ödül çubuğu vardı onu elimle zorla yedirebildim. Ağzına aldığı parçayı yutmak bile istemiyor. Yaş mamayı kaşıkla yedirmeye zorluyorum yalayıp bırakıyor ve yemiyor.
Tuvaleti normal. Sadece malttan dolayı dün ishale döndü fakat dediğim gibi onun sebebinin malt olduğunu düşünüyorum.
Kısırlaştırmadan önce ortada hiçbir sorun yoktu ne kusuyordu ne de yeme içme problemi vardı, şimdi ise hiçbir şey yediremiyorum. Pişman oldum resmen. Yaşadığım yerdeki en iyi veteriner de bu bahsettiğim. Her ne kadar kusmasını normal karşılamasa da üzerine pek durmadı.
Ateşi yok bu arada. Ayrıca parazit aşısı var, yani parazitlik bir durum da değil problemin kaynağı. Şimdi sırf yatıyor, hareketli ama hiç yemek yediremiyorum.

14 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Suan stres yaşıyor kisirlastirildiktan sonra 1 hafta hatta 2 hafta süren var aç bırakmayın ödül çubuğu ödül bisküvisi verin mamasını kırıp tozvhalinde meo puding ile verin karıştırarak toparlicak bazı kediler stres yapıyor bu durumu

bloodyluxury
bloodyluxury

1605

Merhabalar,


İyi pazarlar geçmiş olsun öncelikle. Operasyon sonrası hal ve hareketler kediden kediye farklılık gösterebilir. Bence biraz kendi haline bırakın. Suyunu eksik etmeyin. Beslenme rutinine göre sevdiği yaş mamayı vermeyi tekrar deneyin. Bu stres b7-10 gün kadar sürebilir, endişelenmeyin. Me-o'nun yaş mamaları var, ambalajdan sıkılıyor. Çok sağlıklı değil sık verilmesi ama onu deneyebilirsiniz. Biz de operasyondan sonra bir paket vermiştik, çok seviyordu. Dayanamayıp yemişti. Operasyondan önce tahlil yaptırmış mıydınız ?


Kediniz kaç aylık bilmiyorum ama kısırlaştırılmış kediler için olan mamaya kademeli olarak geçebilirsiniz bir haftaya bölüp, eski mamasıyla karıştırarak ve bu eski mamayı azalta azalta devam edin. Fakat bu durumda kuru mama belki yemek istemeyebilir, yaş mama ya da kedi çorbalarından vermeyi deneyin. Toparlayacaktır en kısa sürede.

theyusra
theyusra

16477

Ilk 1 hafta böyle şeyler normal endişelenmeyin, ama devam ederse lütfen farklı bir veterinere götürmeyi ihmal etmeyin her veteriner aynı bilgiye sahip değil malesef :(

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Bir de esas anlam veremediğim olay ameliyattan sonraki gün iştahı vardı yiyordu mamasını. Ama onu da çıkarıyordu dediğim gibi. Vete götürdükten sonra tamamen kesildi yemeden içmeden. Kısırlaştırmakla kötülük mü yaptım diye vicdanım sızlıyor şimdi. Umarım düzelir dediğiniz gibi. Hâlâ bir şey yemedi az evvel çok az su içti ama mamasına burun kıvırıyor hâlâ. Farklı yaş mamalar denedim, en sevdiği yaş mamayı verdim yine yemedi. Çok kaygılıyım haliyle.

TATA4242
TATA4242

118617

Normal durum değil 1-2 gün belki ama 3-4 uzun bir süre normalde en azından az az yemesi veya elinizden yemesi gerekir hatta 1.gunden sonra enerjisi eskiye dönmesi gerekir çok küçük bir ameliyat böyle etkileri olmaması lazım.Baska hekime goturmelisiniz.

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Teşekkür ederim yanıtınız için. Kedim erkek bu arada, dişi de değil bu kadar sorun yaşamasına anlam veremedim. Anestezi yüzünden bir hastalığı varsa diye korkuyorum çok, onu nasıl takip edebilirim? Bir de bu kuru mamayı kısırlaştırma öncesi yerken hiç kustuğu yoktu. Şimdi versem belki yiyebilir ama dokunuyor olabilir mi ona göre yedirmeyeceğim

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

@bloodyluxury çok teşekkür ederim, tavsiyelerinize uyacağım. Umarım korkacak bir şeyi yoktur, buraya güncelleme yazarım zaman ilerledikçe

NorthNight
NorthNight

16576

Bizim kedimizde bi kaç gün eskiden sevdiği şeyleri bile yememişti, ağrısı varsa genelde iştahsız oluyor. Partileri karnının altında toparlanmış halde (insandaki cenin pozisyonu benzeri) yatıyorsa ağrısı vardır. Bizim 4.güne kadar ağrısı oldu hatta 3.gün oldukça şiddetliydi gece ağrı kesici iğne yapmam gerekmişti. İğneden sonra yemek yemeye başladı diyebilirim.
Öncelikle bunu tespit edin ağrısı mı var diye.


Birde kısırlaştırmadan sonra sanki küsüyorlar ve biraz stresli oluyorlar ısrarcı olmayın. Ama boşta bırakmayın, yeni tatlar ilgisini çekebilir farklı marka yaş mamalar deneyebilirsiniz bence etkili olacaktır.

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Dün kontrol için götürdüğüm zaman ağrı kesici de vurmuşlardı. Dediğiniz gibi psikolojik bir durum olması hayli kuvvetli bu arada onu fark ettim sanki resmen bize küsmüş trip atıyor. Dün götürmeseydim böyle yapmayacaktı belki ben de sırf vet operasyondan sonra bir kontrol için getirin hem antibiyotik, ağrıkesici verelim dedi diye götürdüm şimdi hata mı ettim diye düşünüyorum. Bu birkaç gün uyumayacağım herhalde düzelene kadar. Hâlâ tek lokma bir şey yemedi. Sevdiği her şeyi denedim. Mama harici yoğurt severdi normalde yoğurt verdim ona bile burun kıvırdı resmen.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Erkek kedide böyle bir komplike ilk defa duydum çok üzüldüm yavrunuz için çok geçmiş olsun .
Ben her zaman gaz anestezıden yanayım maleseff bir kediyi traş ederken bile genel aneztezıye alıyorlar ben çok üzülüyorum günlerce yemeden içmeden kesiliyorlar.
Ben erkek kedimi kısırlaştırdım 1 hafta oldu yara tarzında birşey görmedık yakaladık kullanmadı operasyonu 10 dk sürdü gaz anestezi yaptırdım operasyon olurken klinikteydık 10 dakıka da teslim aldık uyanıktı. 3 saat mama su vermedik eve geldiğinde gayet hareketli sankı bir yere gezmeye gitmişiz gibiydi 3 saat sonra mamasını yiyip suyunu içip uyudu herşey normaldi o YÜZDEN 1. GAZ ANESTEZİ 2. YAPAN HEKİMİN UZMANLIĞI ÖNEMLİ BEBEKLERİMİZİN KOLAY ATLATABİLMESİ İÇİN . Bu dönemde betaglukanlı kapsül kullandık ve multıvıtamın kullanarak bağışıklığını yüksek seviyede tuttuk.

mommymercury
mommymercury

108316

Kısırlaştırma sonrası iştahsızlık normal, vücudunda büyük bir değişiklik var tabii kolay değil. Bir süre daha gözlemleyip düzelmediği taktirde veteriner hekime götürmenizde fayda var.

NorthNight
NorthNight

16576

Bu arada eklemeyi unuttum bizimkiside ilk 3 gün kusmuştu, günde bir iki kez olarak. Hassas sindirimli bir kedi olduğu için bağırsak düzeni normale dönünce durdu.

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Gece veterinere ulaştım ve götürdüm. Veteriner ciğerlerine baktı ve kedimin ateşlendiğini söyledi. Tahminen kısırlaştırma sonrası bağışıklığı düşünce hasta olmuş. Ateşini ölçtü ateşlenmiş. Bir enjeksiyon yaptı ama ne ilacı oldugunu soramadım antibiyotik zannımca. 12 saat arayla vuruluyormuş, sabah tekrar getir dedi. Şu an çok iyi durumda. Halsizliği sona erdi ve miyavlaması bile geri geldi resmen. Sabah aşıya kadar bir şey yedirip içirme dedi hekim. Ondan gözetim altında tutuyorum sabaha kadar. Şu an daha iyi durumda. Yarın iştahsızlığı geçer mi bir değişiklik olur mu yazarım yeni haberleri.

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Bu sabah kedime serum tedavisi uygulandı. Serumdan sonra eve getirdim ve evde tekrar kusmaya başladı. Bu 3 veya 4. kusuşu. Veteriner zaten yarına tekrar gelmemi söyledi ve tüm gün takibini yapmamı ama serumdan sonra bu kadar çok kusması olağandışı bir şey değil mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 621 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR