İç Parazit Süresi Hakkında

buusracikk
buusracikk

15206 Puan

Veterinerimiz kedilerim için iç parazit zamanlarının geldiğine dair hatırlatma mesajı attı dün. Kasımın ilk haftası iç parazit hapı yutturduk ikisine de yani henüz 3 ay olmadı. Sizler kaç ayda bir yaptırıyorsunuz iç paraziti?

9 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

markadan markaya değişiyor bazıları 2 bazıları 3 ayda bir yaptırılıyor. eğer veterinerinizin para kazanmak amacıyla yaptığını düşünüyorsanız isterseniz markasını yazın ilacın, yaptırmış diğer arkadaşlar yardımcı olurlar kaç ayda bir yaptırılacağı hakkında.

Sevvalduman
Sevvalduman

850

Genelllikle 2 3 ayda bi ayda bi yapılıyor aşı olan iç dış parazit daha kısa diye biliyorum

Hayvanasigi0
Hayvanasigi0

2836

Biz 3-4 ayda bir yaptırıyoruz

Renklipati
Renklipati

140143

Bizim 3 ayda bir yapılıyor

buusracikk
buusracikk

15206

Markası caniverm diye biliyorum

hannnngggg
hannnngggg

115022

merhaba ben caniverm kullandım hiç bir ise yaramıyor ve caniverm hap bizim burada eczane de en son 10 tlydi arkadaşımın veterineri bu ilacı kullanarak yüksek paralar alıyor kaliteli olduğunu düşünmüyorum

hannnngggg
hannnngggg

115022

ve caniverm hapın tekrarlanma süresi 1 ay diye biliyorum üzerinde yazıyor elimde de suan açılmamış paket var stoklu almıştım ucuza bulduğumu düşünerek kullanmıyorum

aslihan_e
aslihan_e

128583

Kasımın ilk haftası yutturduktan sonra 21 gün geçince tekrar yutturdunuz mu çünkü yumurtalar çıkmış olur 21 güne, ilaç yumurtaya etki etmiyor biliyorsunuz. Parazitler 45 günde yumurta yapacak erişkinliğe gelirler 3 ay çok uzun bir süre. 2 ayda 1 hap yutturup 21 gün geçtikten sonra yumurtalar için yutturup, tekrar en fazla iki ay geçince işlemi tekrarlamanızı öneririm. Ben yazın evde olamadım, gitmeden kedilerime parazit hapı yutturmuştum ama 3 ay içinde parazitler çoğalmış, kedimin birini öldürüyordu neredeyse. Çok sıkıntılı günler atlattık. Parazitler çok kısa sürede oluşup çoğalıyorlar. Hapların kediler üzerinde zararları yok denecek kadar az. Hamile kedilere bile iç parazit uygulaması yapılabiliyor. O yüzden korkmadan sık sık hap yutturun. İğneden bir farkı yok hapların. İğne de yaptırabilirsiniz tabi. Bize geçerse kist yapıyorlar biliyorsunuzdur, risk almaya değmez. Geçen kedimin birinden halının üstüne düştü parazit, görmesem kapabilirdik. Çiğ et yemeseler de oluşuyor bir şekilde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 267 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR