Yavru Mamasıyla Devam Etsem Problem Olur Mu

latte9
latte9

4180 Puan

Benim kedim kilo problemi yaşıyor iştahsız ve az besleniyor bir ay sonra yaşına girecek bildiğim kadarıyla yavru maması daha besleyici yavru mamasıyla devam etsem bir zararı olur mu ne gibi bir farkı var

5 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

sıkılmasın diye mamasının aromasını değiştirmenizi öneririm. benimki balıklı mama çok sever mesela ama 10 kilo balıktan sonra 10 kilo tavuk/hindi/ördek vs kullanırız ki hem farklı protein kaynaklarından alsın hem de değişiklik olsun diye. hep tek çeşit beslediyseniz başka mamalara da bakın derim. kitten mamalar %90 tavuklu oluyor. bugüne kadar tavuk aromayla beslendiyse yetişkin bir mamanın balıklısına da şans verin derim ben

Gofrettiin
Gofrettiin

2191

hayır bir problem olmaz devam edebilirsiniz. aminosol tavsıye ederım iştah açıcı bir vitamın suyuna damlatıyorsunuz gayet etkili. kilo içinde hills kitten gayet başarılı bu konuda, içeriği hoşunuza giderse kullanabilirsiniz.

Palyaco
Palyaco

218519

Yavru mama devam edebilirsiniz iştahı yoksa mamasını sevmemiştir exclusion yavru mamayi deneyin yemeyen kedi yok

cat_expert
cat_expert

12742

Yavru kedi mamalarıyla yetişkin mamaların farkı şudur.


Yavru kediler gelişme sürecinde daha yüksek besin değeri içeren yavru mamalarıyla beslenmeye ihtiyaç duyar, yaşlarını doldurduktan sonra bu gereksinim azalır bu nedenle yetişkin mamalara geçiş olur. Kısırlaştırılmış kedi mamaları ise kediler kısırlaştırıldıktan sonra hareketleri azalır, bu nedenle yavru veya yetişkin normal kedi mamalarının içeriği hareketsiz kediler için kilo alımına neden olur bu nedenle biraz daha diyet içerikli kısırlaştırılmış mamalara geçiş önerilir.


Kedinizin kilo problemi varsa bir süre daha yavru kedi mamasıyla devam etmenizde bir sakınca yok fakat kilo alımı için gofrettin rumuzlu arkadaşın söylediği gibi iştah açıcı vitamin, balık yağı gibi ürünlerle destekleme yapmanız faydalı olacaktır. Tüm bunlara rağmen kedinizin iştahı yoksa kilo kaybı varsa mutlaka bir veteriner hekime başvurun.

cat_expert
cat_expert

12742

Ayrıca mama değişimi de yapabilirsiniz, mevcut mamayı sevmiyor olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 238 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR