Sakız 11 Gün Önce Çifleşti. Hamilemi?

Hangulsadan
Hangulsadan

1975 Puan

Merhaba arkadaşlar.
Sakız 11 gün önce ciflesti. Cok heyecanli ve sabırsızım . Ne zaman netleşir hamileliği. Ilk çifleşmesi bu. 11 gün oldu belli olurmu şuan da .surekli uyku haline büründü. Bende hamile olduğunu düşünüyorum ama daha çokmu erken ?.

14 CEVAP

dogakaradag
dogakaradag

3011

umarım hamile değildir. scottish kedilerin üretimi çoğu ülkede yasaklı çünkü o kedilerin hepsinde genetik hastalık var. hayatları boyunca acı çekiyorlar. doğum yaparken ölenler de cabası. hamile değilse lütfen bir daha çiftleştirmeyin. bu konuda birçok araştırma ve yazı var.

dogakaradag
dogakaradag

3011

yanlış biliyorsunuz. sizin yaptığınız da çok riskli :( her türlü doğan kedilerde genetik rahatsızlık oluyor. kediyi üretmek için gereken zaten scottish ile dik kulaklı kedi çiftleştirmek, ama işin içinde scottish varsa doğan kedilerde gen bozukluğu illa ki oluyor. ve hayatları boyunca acı çekiyorlar. ben bunu birçok yabancı kaynakta okumuştum zamanında. hamileyse umarım hayvancağıza doğum yaparken bir şey olmaz ve yavrular da olabildikleri kadar sağlıklı olurlar (ki asla tamamen sağlıklı olamazlar), ama eğer hamile değilse lütfen bir daha yapmayın. hayvana da yavrulara da yazık

simbakedi
simbakedi

136281

scottish kediyi aslanla ciftlestirseniz bile bu gen aktarilacagindan dolayi eklem agrisi cekecek yavrular dogacak. fold x fold ciftlesmesinden %100 aci ceken yavrular da dogsa bu ciftlesmeden %80 aci ceken yavrular olur max. ama sonuc hep ayni. ayrica siz nasil fold sahibiyseniz cok yuksek ihtimal o blue pointin atalarinda da fold vardir. bu da bu ihtimali cok artiriyor zaten. kediniz hamile olsa da olmasa da cok uyuyor hamile demeyin. sanmiyorum ki hem erkek hem disi kediye viral hastalik testi yaptirmis olun, yaptirmissaniz hamilelik etkisidir %99 denir ama eger bu testleri yaptirmadiysaniz %99 hamilelik diyemezsiniz. cunku viral hastaliklar stres aninda da patlayabilir yillar boyu hic belirti gostermeden. iki kedinin de asili olmasi maalesef bunu etkilemez.

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

İlk 1 ay hamileyken de kısırlaştırma yapilabiliyor isterseniz düşünün bunu

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120631

Hamile kalabilmesi için mi geçen kilo alması lazım vs diye bir başlık açtınız? Yazıklar olsun bende kendi kedinizin sağlığını düşündüğünüz için kilo almasını istiyorsunuz sandım yazık gerçekten.

Gofrettiin
Gofrettiin

2191

15-20 gün arası gögüsleri pembeleşir ve yava yavas şişmeye başlar, uyku hali, daha fazla mama yeme varsa hamile olma ihtimali vardır. en net 20 günden itibaren anlayabılırsınız.

dogakaradag
dogakaradag

3011

Hastalık maalesef hepsinde var. Bu konuda genelde kedileri satanlar yalan söyledikleri için Türkiye’de üstü kapatılmaya çalışılıyor ama dünya genelinde çok net bu durum. Keşke daha dikkatli araştırsaydınız 😞 yabancı bir siteden çeviri:
Tüm Scottish Fold kedileri, kuyruk, tarsi (ayak bilekleri) ve dizlerin (dizlerin) kaynaşmasına neden olabilen değişken derecelerde ağrılı dejeneratif eklem hastalığından muzdariptir. Bu, klinik olarak hareket etme isteksizliği ve anormal duruş ve yürüyüş, topallık ve kısa biçimsiz uzuvlar olarak belirgindir.

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@dogakaradag


Teşekkür ederim
Ben zaten ondan korktuğum için ciftlestirmeyi dusunmuyordum .
Şuan çok üzüldüm. Inşallah değildir eğer öyleyse . Belli olduktan sonra kısırlaştırmak en iyisi anladigim kadarıyla. Umarım hamileysede inşallah hepsi sağlıklı olur :(
Bütün hepsinde varmıymış bu rahatsızlık . Yoksa genelinde mi .

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

Arkadaşlar zaten konuşmaları görüyorsunuz. Bi arkadaş bana zaten açıkladı ve bende bu durumu tam bilmediğimi hepsinde böyle bir hastalık olmadığını sandigim icin ciftlestirdigimi söylemiştim. Ama öğrendikten sonra zaten üzüldüm ve kisirlastirmaya karar verdim .yani asla ve asla bu hastalıklı hayvani çiftleştirme yanlısı degilim.burada duyar kasan arkadaşlara da sözüm bana bilgi vermek yerine duyar kasmayı tercih etmeyin ki bi icraatınız olsun .diğer arkadaşın yaptığı gibi yapabilirsiniz mesela bana uzun uzun anlattı sağolsun . Hayvan sevgisi Duyar kasmak değildir. Bu değil yani bana tepki gösterecek bi sebep yok .Ben konu hakkında yanlış biliyormuşum ve bu konu hakkında daha araştırmacı olacağım. Bilmeden ciflestirdigim içinde çok üzgünüm. Lütfen kimse kimsenin hatvan sevgisini sorgulamasın. Helede iki hayvan sahibi birbirinin hayvan sevgiisini burada sorgulamasın.

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@Gofrettiin
Sanki göğüsleri de büyüdü gibi geldi bana .
Evet çok uyumaya başladı. mama yemesinde bi değişiklik göremiyorum.

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@dogakaradag
Evet bende bir çok yazı okudum .ama ben şöyle biliyorum yanlismi biliyorum?
Scotish ile scotish ciflesirse hastalıklı doğuyormuş. Ben scotish ile blue point dik kulağı ciflestirdim.
Scotish fold ile yani kırık kulakla tekrar bir kırık kulak ciflesemiyormuş.
Yanlış mı biliyorum?

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@dogakaradag
Evet petshop görevlisi bana farklı söylemişti yanlış hatırlamıyorsam. Veteriner bile hepsinde olmadığını benim bahsettiğim gibi sadece scotish ve scotish yavrusu hastalıklı olur tarzı şeyler söyledi .çok üzgünüm


Teşekkür ederim bilinclendirdiginiz için


Kisirlastiracagim hamile değilse. Zaten hep bundan korkmuştum.

izmirle
izmirle

10941

Burası karışıcak vaziyet alın çiftleşme yanlıları ve kısırlaştırma sevdalıları.

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@Oqrenerde06


Siz ne saçmalıyorsunuz .haddinizi bilin .benim hayvan sevgimi sorgulayamazsınız. Tabikide kedimin sağlığı için kilo almasını istedim zayıf diye üzülüyordum . Hamile diye niye kilo almasını isteyim ..ayrıca yanlış bilgilendirilmistim .burada bir kaç kişiden öğrendikten sonra çok üzüldüm .neden durduk yere duyar kasıyorsunuz .asıl size yazıklar olsun daha iki kelime yazmışım beni tanımadan tepki gösteriyorsun . Ben yanlış biliyormuşum.ne bu sanki bilerek kediye eziyet ediyorum gibi gösterme çaban .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 446 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR