Sonda Sonrası Erkek Kedi İdrar Sıklığı Ne Olur?

Tgckrks
Tgckrks

984 Puan

Bugün mesane tıkanıklığı sebebiyle kedime takılmış olan sonda çıktı . İlk günümüz . Şuan idrar yapiyor ama az az normal mi acaba yoksa hala sıkıntı devam ediyor mudur? Aynı sorunu yaşayan arkadaslar yardımcı olur musunuz?

6 CEVAP

Trifane
Trifane

12042

Bu konu benim daha önce çocuğum için açmış olduğum konuydu. Mutlaka idrar ve cisini kontrol edin. Ayrıca bol bol su içmesini sağlayın. Ne olursa olsun bolca su. Takip edin. Umarım tekrarlamaz. Bu tikanikliklarda en önemli konu su tüketimi. Muhakkak kim kabına bakın günlük tuvalet kullanımını gözlemleyin. ZATEN vet ona göre Struvite mama tavsiye etmiştir. Bir süre için. Su an az yapması normal düzelmesi ve kendi kendine kanalın normale dönmesi beklenir. Burda sizin gözetiminde cok önemli. Mama yemekten vazgeçerse muhakkak takipte kalın.

Tgckrks
Tgckrks

984

Mamayı sondanın ilk takıldığı günler güzel yiyordu hills c/d mama verdi vet. Ama dün ve bugün doğru düzgün yemedi bugün sonda çıkarıldı 5gün durmuştu . Acaba daha mı fazla durmalıydı. Az yapıyor sanki idrarını korkuyorum tekrarlarsa diye

Tgckrks
Tgckrks

984

Sonda çok zordu bende bebek alt açma bezi aldım nereye gitse altına seriyordum sondadan damla damla geldigi için sürekli tuvalette kalmak istyodu 2 saat kaldığı oluyordu gece gündüz sürekli gitmek istiyordu. Suyu çeşmeden içiyordu taşı su yapmıştır dedi veteriner o yüzden çeşme suyu yasak. Hala çeşmeye gidiyor kabı görünce içmekten vazgeçiyor malesef . Şırınga ile de o kadar zor ki vermek vereceğim ama .

Tgckrks
Tgckrks

984

Çok teşekkür ederim 🙏

Trifane
Trifane

12042

5 gün sonda için yeterli. Sonda işi zor iş. Biz her tarafa hasta bezleri yerleştirmiştik. Çocuk farkında değildi. Gözlemleyjn bence. Düzelecektir diye düşünüyorum. Yoğurt verebilirsiniz sık sık idrar yapsın diye. Ama onceliginiz şu tüketimi. Gerekirse yas mama kullanin. Tıkanıklığı tamamen atması ve normale dönmesi için. I iniz rahat olsun. Az bile yese hiç sorun değil. Ki gayet normal.

Trifane
Trifane

12042

Takip edin derken hareketlerini gözlemleyin. Bizimki çok sık kabına gidiyor yapamiyordu. İlk sonda dan Sonra. Takip ettim banyoya gidip orda cis pozisyonu alıyordu. Öyle olunca götürdük nuksetmisti. Bol su dedi vetimiz. Neredeyse her saat başı 20ml şu veriyordum siringayla.suyu az tukeyoyordu. Mamayi ilk başta az yiyor olabilir. Bu da normal. Kusma gözlemlerseniz ve tamamen mamayi reddederse o zaman tekrar vete götürün. Şu an için bence düzelme yolunda. Yazık sondanaci verici bisey neticede.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 394 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR