Exclusion Markası

teddybal
teddybal

123878 Puan

Selam herkese, Exclusion marka denemek istiyorum ama yeni bir mama diye biliyorum, merak ettiğim şey kaç yıllık bir geçmişleri var, dünyadaki yeri ne, güvenilir
olduğu mu düşünülüyor herkes tarafından? Tek bildiğim İtalyan markası olması ve içeriği incelediğimde göze batan bir sıkıntı olmaması (sadece malesef karbonhidrat %30'larda) Ama yeni marka olması (bildiğim kadarıyla yeni?) uzun süre kullanan kedilerde etkisini sunan bir veri ya da klinik çalışma olmamasına neden oluyordur sanırım? Aranızda kedisine uzun süredir kullanan var mı, varsa ne kadar süredir kullanıyorsunuz, kedilerinizin durumları nasıl, kötü bir tecrübeniz oldu mu?

29 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

Sodyum klorür içermesi sorun değil, direkt sodyum oranını bilmek daha iyi olur. Sanabelle mamaların içeriğinde de potasyum klorür bulunuyor, bir çeşit tuz. Acana mamaların içerisinde ise ilave tuz yok. Ama baktığımızda Sanabelle Alabalıklı maması ilave tuz içermesine rağmen sodyum oranı %0,45. Acana Wild Prairie mamasında ise sodyum oranı %0,53. Exclusion analiz kısmında sodyum oranı yazmıyor sanırım, yazmıyorsa kendilerine sorabilirsiniz. Gerçi sodyum miktarının dengeli ayarlanmış olduğunu düşünüyorum, o konuda bir sorun olmaz.


Wildfield mamalarını da Exclusion'un üreticisi üretiyor diye görmüştüm yani Dorado firması üretiyor. Şuan üretimi durmuş olarak gözüküyor, hiçbir yerde satışta göremedim ama Wildfield Exclusion'un bir üstü gibi bir şey. Exclusion düşük tahıllı iken, Wildfield tahılsız. Ayrıca karbonhidrat oranı %18-%19 civarındaydı, Acana-Orijen mamalarda olduğu gibi düşük sayılabilecek bir oran. Protein oranı %42, yağ oranı %20 şeklinde. Bir de tüm mamalarında kedi ve yavru kediler için tam mamadır ibaresi yer alıyor. İçeriği de daha iyiymiş. Exclusion'un şuanki sitesinde direkt olarak Wildfield mamalar gözükmüyor ama Exclusion sitesinin arşiv kısmında hala gözüküyor.


https://www.exclusion.it/en/product-tag/wildfield/


Youtube'da Exclusion Pet Food adı altında bir kanal var, 2018 yılında köpek maması ile ilgili Exclusion Mediterraneo (Akdeniz Besinleri) diye bir video paylaşmışlar. Exclusion 2017 reklam kampanyası diye yazıyor açıklamada. Paket tasarımı farklı ama mama serisinin adı şuanda Türkiye'de satılan Akdeniz besinleri ile aynı. Benzer şekilde köpekler için de Wildfield hakkında aynı yıllarda video paylaşılmış. Tam emin olmasam da mamaları bu yıllarda piyasa çıkmış olabilir ama Wildfield'in nedense üretimi durmuş, sanırım artık Exclusion markası ile devam edecekler.


https://m.youtube.com/watch?v=gpK6bZCaIpk


https://m.youtube.com/watch?v=kGFLl8YuFaE


Kullanıcı yorumu olarak, yurtdışında kullanıcı yorumu pek yok ya da ben göremedim. Exclusion hakkında sadece birkaç sitede yorum görebildim. Wildfield hakkında ise yabancı sitelerde hiç yorum göremedim. O açıdan biraz güvensizlik olabilir. Üretici firması ile ilgili şu sitede şöyle bir yazı var.


https://www.petfoodindustry.com/directories/211-top-pet-food-companies-current-data/listing/14231-dorado-s-r-l


"Kilometre Taşları:
2020: (...) Ayrıca İsviçre, Sırbistan, Hırvatistan ve Türkiye'de pazara giriyor."


Yani daha önceden çıkmış olsa da Türkiye'ye yeni yeni giriş yapmış bir mama. İçeriği aslında fena değil, mamadan memnun kalanlar da var ama güven konusu göreceli. Bana göre Sanabelle ve Bozita kesinlikle daha iyi ve güvenilir. Yine de Exclusion'ı deneyebilirsiniz, denenebilir bir mama. Uzun süreli kullananlar varsa kendi deneyimlerini yazarlar.

ytmzeypcn
ytmzeypcn

722

Aşşağı yukarı N&D ile aynı fiyatlara satılıyorken(10kglık paketlerini kıyaslıyorum)gereksiz risk almaya gerek var mı bilemiyorum 🤔
Az önce 10kg düşük tahıllı morina balıklı N&D mamayı 719tlye sipariş ettim (kilo 71.9)
Exclusion 12kg yetişkin kedi maması ise 810tlye(kilo fiyatı 67.5)
Kısaca kilo başına 4/5tl gibi bir fiyat farkı için bence gereksiz risk

ozanesk
ozanesk

1243

Ben mi bir şey kaçırıyorum bilmiyorum.


Çok mu ucuz ? Hayır.
İçeriği rakiplerinden çok mu üstün ? Hayır.
Alternatif var mı ? Çokça.


Bir ara yer gök Pumcat başlığı dolmuştu, yeni moda Exclusion :)

CapKek
CapKek

2500

bende denemek istiyorum bu markayı fakat içimde nedenini bilmediğim bi güvensizlik var :/ bir türlü elim gitmiyor mamayı almaya

CapKek
CapKek

2500

@teddybal kesinlikle, hills kitten kullanıyoruz çok memnunum ama acaba diyorum bu mama için yinede güvenim yok hiç🤭 önce sen al dene bakalım😂😂

Midnightoil
Midnightoil

1127

"Kilometre Taşları:
2020: (...) Ayrıca İsviçre, Sırbistan, Hırvatistan ve Türkiye'de pazara giriyor."


Muhtemelen bu Ülkeleri test bölgesi yaptılar :)

Palyaco
Palyaco

218519

Exclusion 9 aydır kullanıyorum ilk kullanıcılardanim 15 farklı mama denedim kedim cok cok seçici bir oğlan ve inat bu mamadan başka yemiyor mamanin içeriği çok temiz tahil olarak pirinç ve bezelye arti Akdeniz besinleri diğer mamalar gibi cok karışık deyil en önemlisi gluten olmaması bu artışı bu mamanin tüy ve kürk sağlığı muhteşem diski kokusu sıfır ağız kokusu sıfır kesinlikle ne kabiz ne ishal yapıyor kedimin dışkısı cok iyi 9 aydır bağışıklığı cok cok iyi ne testler yapıldı 1 ay oldu veterinerim bile bu mamanin muhteşem olduğunu söylüyor ve kesimdeki farkları veterinerim görüyor ve cok iyi olduğunu söylüyor kullandığım en iyi mama ve Akdeniz besinleri kedilerin en yararlı olduğu besinler bunu veteriner arkadaşım söylüyor

teddybal
teddybal

123878

İçerikte NaCl de var, yani tuz. Oranı yazmıyor ama %0,5'ten az %0,3'ten fazla bir miktarda(bir üst bir alttaki değere bakarak diyorum) Bu kadar azdan bir sıkıntı olmaz sanırım. İçerikte başka dikkatinizi çeken sıkıntılı bir şey var mı? Bu arada bu kitten mama..


İçerik:
Kurutulmuş Tavuk %32
Bezelye
Pirinç
Domuz Yağı
Maya
Düşük Moleküler Ağırlıklı Hidrolize Hayvan Proteinleri
Kurutulmuş Hindiba Özü
Somon yağı %1
Lignoselüloz %1
Frukto-Oligosakkaritler %0,5
Sodyum Klorür
Pisilyum Kabuğu ve Tohumları %0,3
Mannan-Oligosakkaritler %0,3
Kurutulmuş Nar %0,1
Kurutulmuş Yaban Mersini %0,1
Kurutulmuş Böğürtlen %0,1
Kurutulmuş Kırmızı Ahududu %0,1
Mojave Yucca
Besin Katkı Maddeleri


Vitamin D3 1.000 IU
Vitamin E 800 mg
Vitamin C 255 mg
Vitamin B1 13,5 mg
Vitamin B2 27 mg
Vitamin B3 25 mg
Vitamin B6 6,3 mg
Vitamin B12 0,12 mg
Folik Asit 2,5 mg
Vitamin H 0,12 mg
Betain 2,400 mg
Bakır 4 mg
Çinko 50 mg
Manganez 4 mg
Selenize Maya
Selenyum 0,2 mg
Demir 28 mg
İyot 22 mg
Taurin 2,260 mg
Dl-Metiyonin 250 mg
Analiz Raporu


Ham Protein %36
Ham Yağlar %18
Ham Kül %5,6
Ham Lifler %2,3
Nem %8
Kalsiyum %2,3
Fosfor %0,7
Magnezyum %0,09
Omega-3 %0,5
Omega-6 %2,6

edadnmzr
edadnmzr

118613

NaCı nerede yazıyor ben göremedim. Bir 1 aydır kullanıyoruz o yüzden sorunuza cevap veremeyeceğim. 1 aylık deneyimimde şunu fark ettim kedimin kabızlığı hemen düzeldi (proplandan geçtik) şu anda biraz yumuşak az tahıllı olduğu için. Ama ishal gibi değil yine normal dışkı şeklinde. Uzun süredir kullanan @Palyaco'ya sordum onun kedisinin de yumuşakmış normalmiş. Tüyleri çok daha güzel oldu ve dökülmesi çok azaldı. Kakası aşırı yoğun kokmuyor. Mamayı sürekli yemek istiyor o yüzden serbest beslemeden ölçülüye geçeceğim. Doyurucu mu değil yoksa benimki mi çok obur bilmiyorum 😂

teddybal
teddybal

123878

@edadnmzr NaCl=sodyum klorür, içerikte de koyu yazmıştım. Teşekkürler yanıt için:)
@capkek dimi ya bende de aynısı var, aylardır alsam mı acaba diyip vazgeçiyorum :')

simbakedi
simbakedi

136205

tuz çok fazla değil bence. acanada da bulunuyor, ama bu tuz ilave mi yoksa etin içindeki tuz mu bu önemli. yoksa oran olarak fazla değil. bu marka asla benim de içime sinmiyor, alleva gibi. hiçbir bilgi bulamıyorum asla. rotasyona eklerim hep diyorum ama tek mama haline getirmem. ayrıca @edadnmzr'un dediği az da olsa yumuşak kaka da ayrı bir sorun bence. ben acana, bozita, nd kullandım ve şu anda da proplan kullanıyorum asla böyle bir şey olmadı. yeni geçişle ilgili olabilir ama hep böyleyse kedi gerekli bütün şeyleri mamadan alamıyor demektir. belki bizimkilere öyle etki etmez belli olmaz.

Midnightoil
Midnightoil

1127

Benim kedimde çok aşırı yiyordu bu markayı, hem o yüzden, hem aşırı dışkılama, hemde tüy dökümü artması sebebi ile 2 ay kullanım sonrası terk ettim bu markayı. Sorun yaşamıyorsanız devam. Ha birde bu mama aşırı enerjik yaptı bizim oğlanı geceleri bile evin içinde çıldırmış gibi koşuyordu :)

teddybal
teddybal

123878

“Dorado Srl, evcil hayvanların sağlığını iyileştirmek için kaliteli bir mama yaratmanın önemini göz önünde bulunduran Renato Rossi uzman beslenme uzmanının fikrine dayalı olarak 1991 yılında kuruldu ve “Köpeğiniz için mama” sloganıyla Baubon markasını yarattı.


“Markalarımız, 20 yılı aşkın araştırma ve üretimde geliştirdiğimiz kalite ile eş anlamlıdır”


https://www.exclusion.it/en/


Markalarımız 20 yıllık demiş ama hangi markaları, Exclusion değildir herhalde 20 yıl geçmişi varsa markanın bilinmesi yaygınlaşması gerekirdi aslında :/ Bir Sanabelle, Bozita güveni vermiyor bana, bilemedim..

BusraLuti
BusraLuti

3386

Fiyatı indirimde çok uygun olduğunda alıp denemek istemiştim. 2 ay kullandım sığır etli kısır kedi maması çeşidini. Yumuşak kaka veya ekstra dökülme yaşamadım. Severek tüketti. Tüy parlaklığında, dökülmesinde acana ile aynıydı.

izmirle
izmirle

10941

Bugün bende exclusion kitten mamasını açtım kokusu beni bile cezbetti hoş bir kokusu var. Biraz meyve kokusu aldım güzel bir mamaya benziyor zaten bir mamayı yüceltende istemeyende gene insan biraz zaman geçtikten sonra gelişmeleri yazarım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2510 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR