Kedim Yaş Mama Yemiyor Hatta Yiyemiyor Gibi.ne Yapabilirim?

Hangulsadan
Hangulsadan

1975 Puan

Yaş mama seviyor mu onuda anlayamadım ama önüne koyunca yemeye çalışıyor sadece jelini veya suyunu yalıyor parçacıklarını ağzına alıyor geri çıkarıyor en son tabağa baktığımda hiç yememiş oluyor suyunu yalamış oluyor .neredeyse çoğu yaş mamayı denedim hepsinde aynı. Sadece kuru mama ile beslenmesin istiyorum zaten zayıf. Kuru mama ve yaş mama dışında başka hiç bir gıda vermiyorum zaten yemiyor .
Yaş mama yemesi gerekli diye düşünüyorum ama yiyemiyor .parçacıkları sert diye yiyemiyor desem yumuşak olanları denedim yine aynı .belki bir fikri olan vardır .

29 CEVAP

Warriorsans
Warriorsans

133985

Me-o markasının yaş mamalarına bakabikirsiniz kıvamı sulu ve böyle çorba/puding kıvamında oluyor (hepsi aynı mı emin değilim benim aldıklarım öyleydi). Birde n&d ocean denediniz mi? Bizimkilerin tek geçtiği mama n&d ocean ve schesir oluyor ama n&d daha uygun diye n&d tercih ediyorum

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@gece18
Balıgı ağzına sürmüyor. Evet acaba tanesiz yavru kedi yaş maması mi denesem bilindik bi markadan ezme gibi olanlar vardir ya .bizim sıkıntımız yaş mamanın taneleriyle .jelini ve suyunu yalıyor mamanın parçasını ağzına alıp geri atıyor yemeyi tekrar tekrar deniyor ama geri bırakıyor. Sonra vazgeçip gidiyor mamanın basindan

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@Gitaradam
@Ates2810


Evet püre olanı hiç denemedim .dediginiz gibi sıvı form veya püre şeklinde alıp deneyeceğim . Tanelide zorlandı baya. Püre gibi olanı seveceğini umuyorum .

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@Gitaradam
Teşekkür ederim iyi bi fikir .dediginiz kafama yattı .o şekilde daha mantıklı.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ezme şeklinde olan mamaları denemenizi de tavsiye ederim. Birçok farklı marka denemişsiniz zaten. Önerim o yönde olacaktı. Farklı aromalar da deneyebilirsiniz. Tavuk, balık, et.. Aralarından birini daha çok seviyor oluyorlar genelde. Bir de size kedi çorbası önermek istedim. Belki de sıvı bir şeyler istiyordur diye. Miamor markasının var kedi çorbaları. Bir de onları denemenizi tavsiye ederim.

Gitaradam
Gitaradam

1461

Bazı kedi yemez endüstriyel. Tavuk göğsü ciğer denediniz mi? Neredeyse hepsi derken tam bilmiyorum .benim mercan acaip seçici proplan delicate sen başka yemiyor. Bir de tavuk göğsü çok seviyor. Onun damak tadı karakteri gibi kendine özgü yapcak bişey yok .

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@Gitaradam
Pişmiş tavuk göğsü ciğer de zaten beğenmiyor . Çiğde veremiyorum doğal olarak.yani sadece kuru mama ile besleniyor .Sadece kuu mama ile beslenmesi sağlıklı olurmu?
Seçici olmasını geçtim çok kibar mı ne? :D ağzına alıp hart hurt çiğneyip yutamıyor ağzından geri düşüyor. Sonrada yemiyor .yani kedimin iştahla biseyler yediğine hiç şahit olmadım. Yemekle arası yok olduğu zamanda yemeyi bilmiyor gibi bisey .

Gitaradam
Gitaradam

1461

Kuru mama ile beslenmesi sağlıklı ve yeterli bence ama kedilerin sevdiği ve hayır diyemeyecegi gıdalar illa ki vardır kimi balık çok sever kimi ciğer kimi et. Pisirilmemisi yemezler zaten ev kedileri genelde. Islak mama çeşitlerini ben çok denedim mercan için proplan delicate hindiye bayılıyor. Belki de yaşıyla alakalı bir durumdur tam bilemiyorum ama bir şekilde bulursunuz sevdiği gidayi . Belki de böylesi daha sağlıklı bu arada.yani kuru mama yemesi hep.

gece18
gece18

13005

Neler denettiniz bilmiyorum ama deneme yanılma yoluyla her seyi deneyebilirsiniz bence. Bilindik, kaliteli markalı mamalar tercihli. Midesini açmak genislemek önemli. Bunun icin çok keskin kokulu besinlere ihtiyac var bunun başınıda balık tutuyor. Ama hafif yağda kızartılmıs olsun ki kokuyu öyle çeksin. Yas mamaların yagları ve sindirimi kolaydır tüy ve deri saglıgı icin kuru ve yas mama ile dengeli vermek lazım cok olmaması sartıyla. Yas mama su alımını, kuru mamada diş saglıgını korur. Yani yiyebilse daha iyi olur diyenlerdenim.

Hangulsadan
Hangulsadan

1975

@Gitaradam
Teşekkür ederim .umarım sadece kuru mama yemesi dediginiz gibi sağlıklıdır. Doğu diyorsunuz illaki hayır diyemeyecgi birşey var ve ben onu bulacagima inanıyorum :)

fcylan
fcylan

10334

Sıvı form seviyorsa kedi çorbası da deneyebilirsiniz. Ben kemik haşlayıp suyunu veriyorum çorba niyetine ama burada kedi çorbası kullanıp beğenen arkadaşlar da vardı. Bir de sıvı formda yaş mama benzeri mamalarda vardı hatırladığım kadrıyla me-o markasının vardı, içeriği de güzeldi.

Gitaradam
Gitaradam

1461

Gourmet nin ve proplan delicate in bazı çeşitleri pure şeklinde. Gourmet zaten baya is görüyor ama veteriner abur cubur mahiyetinde demişti pek iyi not vermiyor migrosta satılan whiskas felix gourmet ye. Pure mamayi kuru mamaya mix yapıp vermek de bir fikir..

izmirle
izmirle

10941

Kediniz belirttiğiniz davranışı sergiliyorsa yaş mamasını sevmiyor . Pouch yaş mamalarla onu sevindirebiliesiniz. Royal canin mother& baby hiçbir kedinin yemediğini görmedim.

Gunesyildirimm
Gunesyildirimm

12853

Benimki de böyle yapıyordu ilk başta ağzından düştüğü için tembellikten midir nedir uğraşmayıp gidiyordu başından yemiyordu. Sonra ben o taneleri çatalla ezdim öyle vermeyi denedim. İlk önüne koyunca yine yemedi sonra azıcık elime uzatıp verince yedi hatta elimi bir yalayışı var görmeniz lazım. Biraz böyle yedirip elimi yalarken tabağı altına koydum sonra ordan yemeye başladı. Ama kuru mama da yiyince çok acıkmamış herhalde azıcık yedi. O yüzden ben yaş mamayı tüm gün evde olduğum bir zamanda verip kuru mamayı önünden alıyorum 2 saatte bir de minik minik yaş mama veriyorum gece kuru mamasını acıkır diye yine önüne koyuyorum ertesi gün tekrar alıp böyle böyle 2 günde 85 gr mı bitiriyoruz. Acıkınca daha çok yiyor ve artık taneleri ezmiyorum çünkü ağzından düşse de aç olduğu için bi şekilde uğraşıp yiyor. Ki zaten ağzından da daha az düşürmeye başladı. Yalnız elinizle yedirmeye çok alıştırmayın alışırsa öyle kolayına gelir bi de tabaktan hiç yemez

Gizem8822
Gizem8822

110952

Royal canin markasının kitten yaş mamalarının taneleri oldukça küçük onu deneyebilirsiniz. Benim kedimde öyleydi sadece jölesini yiyordu tanelerini bırakıyordu. Ama bunu soluksuz yiyor ☺️

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1038 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR