Köpeğin Ensesinde Yumru Gibi Şişlik

frekans06
frekans06

700 Puan

Öncelikle herkese merhaba,
Hayvanları çok sevmeme rağmen iş güç yoğunluğu, çok katlı apartman hayatı ve bazı kaygılar nedeniyle bir canın sorumluluğunu ömür boyu taşıyamam korkusuyla şimdiye kadar hiç hayvan sahiplenmedim.


Kurban bayramı dönüşünde iş yerine geldiğimde çalıştığım fabrikanın bahçesine sığınan perişan bir golden retriever ile karşılaştım. O kadar perişan, o kadar muhtaç durumdaydı ki anlatamam. O golden neşesi ve gülüşünden eser kalmamıştı yüzünde. Bir veterinere götürüp tedavisini yaptırdım. Veteriner karma aşısını yaptı ama kuduz aşısını sonra yapacağını söyledi. Sahiplendirme ilanlarından sonuç çıkmayınca zorunluluktan fabrikanın bahçesinde bakmaya başladım.


1 hafta - 10 gün sonra kuduz aşısını yaptırmak için tekrar veterinere götürdüğümde köpeğin ensesinde ve boynunun sol tarafında bir şişlik fark etti. Şırınga ile içini boşalttı ve bir krem ile antibiyotik iğne verdi. Bu ilaçları 6 gün kullanın dedi.
Şu an tedaviye başlamasının üzerinden 10 gün geçti fakat ensesinde ve boynunun sol tarafında duran şişlikler hala geçmedi. Boynunun sol tarafındaki şişlik elle dokununca yumuşak bir tabaka. Sanki ödem var gibi. Ancak ensesindeki şişlik oldukça sert. Sanki içinde bir kitle varmış gibi hissediyorum. Acı eşikleri biraz yüksek biliyorum ancak şişliklere elle bastırınca falan köpek hiç tepki vermiyor. Neşesi de oldukça yerinde. Yerinde durmayan oldukça oyuncu bir kız.


Daha önceden hiç evcil hayvan tecrübem yok, biraz zorunluluk durumundan dolayı üstümde kaldı. Kısır da değil. Belediyeye gittim ücretsiz kısırlaştırırlar mı? diye. Kısırlaştırırız ancak köpeği sizden alırız. Sahipli köpekleri kısırlaştırmıyoruz diyorlar. Veterinerler 400-500 TL'den başlıyor.


Sizlere danışmak istediğim iki konu var.
Birincisi ensesindeki kitle ne olabilir? Tecrübeli arkadaşlar yanıt verirse ona göre bir yol çizelim.
İkincisi ise Ankara'da ücretsiz kısırlaştırma olanağı var mıdır?


6 CEVAP

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

köpeği sizden alıp bir barınağa vereceklerdir. onu o barınaktan kısa sürede alırsanız güzel olur ama barınağın şartları var malesef. o koşullara uygunsanız yapın bunu. ensesinde mi yapıldı karma aşı?

frekans06
frekans06

700

Hayır ensesinden değil sırt kısmından yapıldı. Oldukça sert bir kitle geliyor elimle yokladığımda.

frekans06
frekans06

700

Konu ile ilgili başka aynı sorunu yaşayanlar olabilir diyerek bir güncelleme yapmak istiyorum.


Köpeği Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gönderdim. Muayene, Röntgen ve Ultrason sonucuna göre bu şişliğin darbeden dolayı bir travma olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirttiler. Tümor olduğunda kan damarlarının toplanmasından dolayı ultrasonda belli olurmuş. Bu nedenle isterseniz biyopsi de alabiliriz ama durum iyi gözüküyor. Biyopsi için narkoz vermemiz lazım, onunda riski var, masadan kalkamayabilir de dediler. Son durum bu.

hisar_1997
hisar_1997

622

Kitle olabilir belki kansermi acaba

frekans06
frekans06

700

Kanser oldupu zaman kitle üzerinde toplanmış bir damar yapısı ultrasonda gözükürmüş. Bu nedenle kanser/tümör riskinin çok az olduğunu söylediler. Darbeye bağlı bir şeymiş gibi yani. Köpeği bulduğumda çok perişan bir haldeydi zaten. Şimdilik ilaç kullanıyoruz bakalım. Keyfi de yerinde.

SelinTuksal
SelinTuksal

118368

umarım kısa zamanda iyileşir :))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18964 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR