Sokaktan Gelen Kediyi Ne Kadar Süre Karantinada Tutmalıyım ?

Tomris5
Tomris5

3917 Puan

Merhaba, 2 yaşında korona pozitif bir kedim var. Geçenlerde sokakta 2 aylık bir yavru kedi buldum o kadar soğuktu ki dükkanlara giriyordu ısınmak için ama oradan da çıkartıyorlar. Ben de eve almak zorunda kaldım. Normalde veteriner kedimin durumundan dolayı tek kedi olmasını tavsiye etmişti çünkü stres fip hastalığını tetikliyormuş. Şimdilik ayrı odalarda tutuyorum ama sizce ne kadar daha ayrı tutmam gerekir. Sokaktan gelen yavru çok sağlıklı görünüyor ama yine de sormak istedim. Benim kedim zaten corona pozitif, sokaktaki kedilerin çoğu da öyle oluyormuş. Onun dışında ayrı tutmamı gerektirecek bir sebep var mı ?

4 CEVAP

Jean
Jean

12469

sokaktaki kedide çok büyük ihtimalla corona pozitiftir. Daha doğar doğmaz annelerinden bulaşıyor zaten, oradan bulaşmasa bizim dolayımımızla ya da dışarıya çıkmaları vesayire ile bir şekilde mutlaka bulaşmış oluyor. Ancak kedi iyi gözüküyor diye iyi olduğu kanaatine varılamaz. dışardan iyi görünüp, bulaşıcı bir ya da birkaç hastalığı taşıyor olabilir. Bundan emin olabilmek için veteriner muayenesi ve çeşitli bazı testlerden geçmesi iyi olur. Şahsen aynı olay başıma şu şekilde geldi sokaktan bir kedi sahiplendim, sahiplenmeden önce veterinere götürüp bir hastalığı varsa evdeki kedime bulaştırmasın diye test yaptım, kedi fiv ve corona çıktı. Fiv hastalığı dışkı yoluyla ya da aynı kaptan yemekle bulaşmıyor ama; birbirlerini ısırdıklarında, dişlediklerinde bulaşıcı oluyor ve sonucu iyi biten bir hastalık değil. başka testler yaptırmaya yetecek maddi gücüm olsaydı, onları yaptırsam belki daha fazla sorun çıkacaktı. bir de şunu sormakta iyi olabilir, ona göre bu söylediklerimi de değiştirebilirim. Evdeki kediniz de sokak kedisi miydi sahiplenmeden evel?

Tomris5
Tomris5

3917

Evet o da sokak kedisiydi

Tomris5
Tomris5

3917

2 sene oldu ama sahipleneli

teddybal
teddybal

123878

10 gün kadar yeterli bence, o sırada yeni yavruyu veterinere götürüp genel muayenesini ve aşılarını halledersiniz, önce iç-dış parazit ilacını yapar bir hafta sonra karma aşısını yapar, siz de yavaştan birleştirirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 266 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.297 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR