Kedimin Poposu Dışkılama Sonrası Hemoroid Olmuş Gibi Şişiyor

rommel
rommel

181 Puan

Arkadaşlar merhaba, kedim 1.5 yaşında erkek british shorthair. geçen ay kısırlaştırma ameliyatı oldu ve o hafta kullandığımız proplan delicate adult kuzulu maması bittiği için ND narlı tavuklu mama aldım fakat kedim kustu mamayı yemedi ve eski mamasına dönüş yaptım. Lakin üç haftadır dışkılama sonrası kızaklama hareketi yapıp poposunu yere sürtüyor ve makatı görseldeki gibi şişiyor. veterinere götürdük ve kızaklama hareketini merkeze alıp anal kesesinin dolu olduğunu ve boşalttıklarını söyleyip beş gün boyunca içirmek üzere ilaç verdi. Geçen hafta dışkılama sonrası makatındaki kızarıklığın gitmediğini söyledim ve tekrar baktılar herhangi bir sıkıntı olmadığını gayet sağlıklı olduğunu söylediler. Hatta insanlarda bile makatın kanayabildiğini evham yapmamamız gerektiğini söyleyip geçtiler. Bu hafta da hayvan her dışkılama sonrası poposu bu durumda oluyor 10 dakika içinde şişlik geçiyor. Kızaklama dediğimiz hareketi de yapmaya devam ediyor. Benzer durumu yaşayan arkadaşlar var mı ne önerirsiniz, dışkısı normal ishal ya da kabız durumu yok her gün düzenli saatinde tuvaletini yapıyor. Tuvaletten çıkıp kızak hareketini yapıp hemen kaçıyor baktığımızda poposu şişmiş vaziyette oluyor. Ne diyorsunuz, daha önce böyle sorunla karşılaşan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.


17 CEVAP

rommel
rommel

181

Kedim kızgınlık döneminde çok sıkıntı çekti, stresten bağışıklık sistemi zayıflamıştı ve kan değerleri çok düşmüştü. o yüzden bir hafta veterinerin verdiği vitamin kapsüllerini içirdik değerlerini topladı ve öyle ameliyat oldu. hayvan üç ayda sabit kiloda olmayı bırakın zayıflamıştı bile bir önceki kontrole nazaran yarım kilo vermişti stresten, kızgınlıktan. şu an o sürecin etkilerini görüyoruz büyük ihtimal. Zeytinyağı masajını uygulayacağız sanırım. Mamayı da acana ile denemek istiyorum bakalım ne reaksiyon alacağız.

rommel
rommel

181

Ameliyat öncesi de kızak hareketini bir iki defa yaptığını görmüştüm fakat anlamamıştım neden yaptığını. Öyle kötü bir yere de götürmüyorum, veteriner olarak Ankarada pahalı bir yer. Hayvan sürekli aktif hareketli, atlar zıplar koşar oynar fakat mamadan mı havalar soğudu ondan mı anlamadım bu olayı. Nd aldım kustu ne yapsam yaş mamayı çok vermeyin dedi veteriner, anal kesesine zarar verir yaş mamadaki baharatlar dedi. Kefir veriyoruz iki günde bir vitaminlerine ek olarak şimdilik.

Siyamask
Siyamask

14886

Mamayı değiştirip bir gözlemleyin bence

Siyamask
Siyamask

14886

Bir de ne diyeceğim. Dün short hair sahiplendim. Eve geldik gözlemliyordum baktım poposu şişmiş. Veteriner hekimimizle iletişime geçtim. Stres kaynaklı popoda şişme olabiliyormuş. Makatı rahatlatmak için zeytinyağ masajı önerdi. Allah tan gerek kalmadı. Sizinki de strese girmiş olabilir. Ya ameliyattan ya da kaka yaparken

Siyamask
Siyamask

14886

Diğer kedim de popo şişmesi olmadı ama hafif kızarıklık eşliğinde yere sürtünüyordu. Sebebi mamaydı. Değiştirdik düzeldi

rommel
rommel

181

Bu hafta mama değişimiyle kontrol edeceğiz eğer devam ederse de tekrar kontrol talep edeceğim. Baktım çözemiyorlar başka veteriner kliniği bulacağım. Zira iki hafta önce muayene ücreti+1 gramlık 10 tane çözeltiye neredeyse iki aşı parası ödedim ve problemin geçeceği söylendi. Bu şişliğin geçmemesi üzerine geçen hafta cumartesi götürdüğümde bu görüntüye evham yaptığımız söylendi. E hala kızak hareketi yapıyor, hala anüsü şişiyor kızarıyor demek ki doğru teşhis konmadı ve yanlış tedavi uygulandı.

rommel
rommel

181

Kesinlikle, hayvanın poposunun her dışkılama sonrası bu hale gelmesi bir sorun, kızak hareketi yapması diğer bir sorun. Bu şikayetle gitmeden önce acaba kakası mı kaldı diye nemli bez ile kuyruğuna doğru değince zaten beze kan bulaştı demiştim ilgilenen veterinere. Fakat verdiği ilaç tedavisinin ardından bir hafta sonra kontrole gittiğimizde devam eden sorunun üstüne gideceğine büyük bir hata yaparak evham yaptığımızı, abarttığımızı söyledi. Bu hafta kliniğin sahibi çiftin ilgilenmesini isteyeceğim. Keçiören'de bir veteriner önerildi ona ya da fakülteye de götürüp başka bir hekime inceletmekte fayda var anlaşılan.


Evet dışkı boyutu, rengi ve dokusu normal. Her akşam aynı saatlerde önce çişini yapar onu bir gömer sonra da kakasını yapar, kızak yapmaya çalışır -görünce engel oluruz- hemen kaçar en kuytu yerde görseldeki halini alan poposunu yalar ve kedim rutin hareketlerine devam eder zaten on dakika içinde de şişen poposu normal haline dönüyor. Ama bunun geçip geçmeyeceği, kronikleşmeyeceği ya da neye evrileceği belli değilken ailecek canımızın sıkılması evham ya da abartma olmamalı kanaatindeyim.

Jabbar
Jabbar

2824

Kaliteli malt vermek rahatlatır baya bi ufaklıgı

rommel
rommel

181

Kedimi dorukgiller veteriner kliniğine götürüyorum. Hani şu youtubeda dobida isimli kanalları olan ve hemen hemen herkesin de övdüğü yere.

NorthNight
NorthNight

16576

Başka veterinere götürün. Anal kesesiyle ilgili farklı bir problem olabilir. Her şey yolunda madem neden aynen devam etsin. Yerinizde olsam kesinlikle başka bir veteriner görüşü alırdım.

Melike0nur
Melike0nur

12598

Merhaba nasil oldu kediniz

Palyaco
Palyaco

218519

Kullandınız mama kabiz yapıyor bariz belli sismesinden bozita exclusion bunlar kullandıklarını kabiz yapmaz rahatlatır kedinizi günde 1 tatlı kaşığı zeytinyağı verin

Melike0nur
Melike0nur

12598

Baska veterinere gösterin kesinlikle böyle iş olmaz ya

Melike0nur
Melike0nur

12598

Pahalı olmasi iyi olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki. Üstelik yas mamalar anal keseye zarar vermez, whiskas tarzı mamalar verilirse o yapabilir ama güzel içerikli mamalarda böyle bir sıkıntı olmaz.

Melike0nur
Melike0nur

12598

Kizak hareketinin de bir suru sebebi var. Anal kese problemi, hemoroid, parazit, enfeksiyon vesaire vesaire kediyi bir seyi yok deyip bu şekilde birakmak bana hiç doğru Gelmedi üstelik bariz bir sekilde şikayetleri varken

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6177 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR