Hadım Edilen Köpekler Neden Şişmanlar?

SalihY
SalihY

391 Puan

Kısırlaştırilmak suretiyle üremesine ket vurulan köpeklerde semptomatik olarak gözlemlenen sişmanlama neden vuku bulur?

3 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128247

Cinsiyet hormon salgıları azalır ve metabolizması yavaşlar çünkü. İnsanlarda bile rahimin alındığı durumlarda erken menopoza girilmiş oluyor ve metabolizma yavaşlayıp kemik erimesi çok hızlanıyor. Metabolizma yavaşlayınca daha az kalori alınması gerekir, çünkü vücut kalorileri daha az yakar. Bu yüzden zayıflamak isteyen kişilerin metabolizmayı hızlandıracak yiyecekler yemesi önerilir. Kısır hayvanların da kısır olmayanlara göre daha düşük kalorili beslenmesi gerekir.

zibityus
zibityus

11845

böyle bir durum bilinçsiz insanlar yüzünden oluşuyor. köpeklerin kilo kontrolünü yapmadan mamasını ayarlamadan besliyorlar. antrenmanını yeteri kadar yaptırmıyorlar, sonra köpek kilo aldı diyorlar. tamam kilo alıyor da antrenmanı artırmazsan, mamasını azaltmazsan alıyor.

Venusselin
Venusselin

2223

allahım benim köpeğime de nasip et :D benimki tam tersi zayıfladı asla anlam veremedim. takviyeler kullanıyoruz, 10 kiloya yakın kilo verdi maalesef. düzelicek umarım :) ama denildiği gibi gramla verip egzersiz düzenli yaptırdığınız zaman hiçbir sıkıntı olmaz. benim köpek bünyesi hassas diye böyle nadir bir durum yaşadı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 400 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR