Kedim Scottish Mi British Mi

Rfnkrdmn
Rfnkrdmn

184 Puan

Komşumuzun scottish kedisi british ile çiftleşti ve dik kulaklı ve uzun tüylü olan yavrulardan birini biz aldık. Scottish kedilerdeki genetik hastalıktan haberimiz yoktu. Veterinerimiz de ilk muayenede british diye kaydetti. 3 aylık kızımızın ünlü eklem hastalığına yakalanmasından çok korkuyoruz. Kedimiz dik kulaklı olmasına rağmen scottishlerin ünlü eklem hastalığına genetik olarak yakalanma durumu olabilir mi? Bu konuda kaygılıyız, cevap verebilirseniz, çok mutlu oluruz.


13 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136202

evet cunku bu gen aktariliyor, ne kadar fold x fold olmazsa sorun yok dense de var, diyenlerin dayandigi hicbir sey yok. yapacak bir seyiniz yok, onun bu agrili donemi en az aciyla atlatmasi icin glukozamin, kolajen destegi verebilirsiniz. ama icinde glukozamin var diye de odul mamasiydi vs dayamayin lutfen, veteriner gorusu alip ingilizce kaynaklar okuyun ozellikle. veterinerler para icin ciftlestirin, su mamayi kullanin art curt zirvalarlar hep. iciniz rahat edecekse soyliyim, fold x fold kadar aci cekmezler

theyusra
theyusra

16477

küçüklükten ek tedavilere başlarsanız büyüyünce acı çekmesini o kadar engellersiniz, kaliteli mamasını özellikle asla esirgemeyin. özellikle çeşitli veterinerlerle görüşüp hepsinin fikirlerini almanızı öneririm. büyüdükçe eklemlerini fazla yormazsınız ve mutlaka her sene röntgen çektirin, kısırlaştırmasını da 1 2 ay sonra yaptırın ki sonra daha fazla sorun çıkarmasın. çok tatlı sağlıklı büyüsün inşallah. son olarak unutmayalım stressiz ve mutlu kedi, sağlıklı kedidir.

Lils
Lils

125527

Kediniz scottish straight ama genelde british olarak geçiyor bu tür. Normalde british olması için 4 nesil british olmalı. Araya scottish fold girince scottish straight oluyor. Veterinere danışın glukozamin kullanabilirsiniz. Onun dışında eklem rahatsızlığını belli eden gen kulakları kırık yapan gen diye biliyorum. O yüzden eklem hastalıklara meyilli olsa bile en fazla hafif atlatır sanıyorum ama veteriner değilim. Bunun dışında benzer cinsler çiftleştiği için böbrek, kalp, fip vb. çok örnek oluyor cins kedilerde. Düzenli check up yaptırın.

Rfnkrdmn
Rfnkrdmn

184

Teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alacağım. 🙏🙏🙏

Palyaco
Palyaco

218519

Gulukozamin ve en önemlisi kolojen takviyesi dr natures glukozamin ve kolojen meo sıvı puding ton balıklı deniz taraklidada var glukozamin kolojen var kullanın ben 13 aydır kullanıyorum memnunum cok

gece18
gece18

12995

Evet her iki anne babada genetik hastalık tasıdıgından genetik gecisli bi yavru meydana geliyor bu esnada zaten. Fold cinsler eklem hastalıklarıyla bilinirken british ise kalp hastalıklarıyla gündemde. İkisi birleşiminde yavru sagdan soldan vi sekilde tasıyacak rahatsızlıkları.

izmirle
izmirle

10941

Kediniz Scottish fold longhair

teddybal
teddybal

123878

Kulak ucu kivrilmaya başlamış ama, dik durmuyor straight scottish'lerdeki gibi, 3 aylıkmış daha zaten, gittikçe kulak kıkırdakları daha da bükülebilir fold olabilir. Ekstremite muayenesi, mümkünse direkt grafisi yapılsın bence de veteriner tarafından, ona göre de koruyucu takviye kullanırsınız, sağlıklı olduğu için haftada bir kez bile olsa kullansın diyecek belki de vet., umarım bu konuda bilgili ve ilgili birine denk gelirsiniz, kedinize de sağlık sıhhat diliyorum..

Jean
Jean

4677

Kediniz scottish straight

Jean
Jean

4677

Glukozamin önerilecek ama fazla glukozomin kullanimi eklemlerde sivi birikmesine yol aciyor.

Rfnkrdmn
Rfnkrdmn

184

Zaman ayırıp cevap veren herkese teşekkür ederim

emirhanyenice
emirhanyenice

2620

vitamin takviyesi yapın

Harin
Harin

2259

Scottish straight pisi pisiniz glukozamin kullanabilirsiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 585 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR