Kedim Sık Sık Mama Kusuyor

gurbuzzz
gurbuzzz

863 Puan

Merhaba kedim 8 aylık ve ayda 3-4 defa (ard arda olmamak üzere) mama yedikten sonra mamasını bütün olarak kusuyor. Royal canin kitten mama veriyoruz daha önce exclusion denedik beğenmedi. Kustuktan sonra halsiz keyifsiz oluyor ama uzun vadeli bir sıkıntısı yok iştahı hep açık gayet oyuncu daha önce kan testi yapıldı bir sorun yoktu.Bu durumu yaşayan var mı neden olabilir ?

9 CEVAP

sebileve
sebileve

5259

aynısını yaşadım,veteriner, oburluk yapıyor ve hızlı yiyordur ondan olur demişti, tam olarak sebebini bilemiyorum, bozita diet stomach tahılsız geyikli ve nd balkabaklı mama kullandım,düzeldi.

izmirle
izmirle

10941

Royal canin içeriğindeki bir maddeye alerjisi olabilir. Farklı bir mama deneyiniz.

Sindirim sistemi hassas olabilir, Proplan, Hills, Royal Canin, Brit care gibi birçok markanın buna uygun mamaları var. Bir deneyin isterseniz. Ama bana daha çok yemeğini çok hızlı yiyip oburluk yapabilme ihtimali olası geldi. Kediniz yerken dikkat ettin, mamasını katır kutur çiğniyor mu yoksa direkt yutuyor mu? Direkt yutuyorsa kötü. Ya da yan tarafından izleyin ağzına bir seferde çok fazla mı mama alıyor? Aşırı mı hızlı bitiriyor? Bu tip şeyler görüyorsanız kediniz mamasının tadını fazlasıyla seviyor ve oburluk yapıyordur. Mamayı az porsiyonlar halinde, kase de değil de yassı bir tabakta verirseniz bu durumun bir nebze önüne geçmiş olursunuz.

NorthNight
NorthNight

16576

Hassas sindirimli kedilere özel mamalara bakabilirsiniz bir çok markada var. Bi dönem bizde yaşadık, royalin sensible 33 kullanmaya başlayınca düzeldi.

bernac
bernac

2062

Mama verirken günlük olarak mı koyuyorsunuz yoksa ögün olarak mı ? Miktarı fazla gelmisse (günlük yemesi gerektiği kadarından) bu nedenden kaynaklıda olabilir.öğün olarak azar azar verin.Önlemleri aldıktan sonra gözlemleyin eğer devam edıyorsa mama değiştirin hasas sindirim sis mamalarından öneririm.

Esraesngl
Esraesngl

4141

Ben bunu sadece Nd 'de yaşamıştım. Önce alışma aşamasında desemde kusmalar hep devam etti. Ne zaman mamayı degistirdim o zaman durdu kusması. Meğer yüksek proteinli mama benim kediye yaramıyormuş

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Bizim de öyleydi. Malt kullanımıyla düzeldi çok şükür

gurbuzzz
gurbuzzz

863

Bu sorunu uzun zamandır yaşıyoruz mamayı azar azar geniş tabakta veriyorum hızlı yemesine engel olmaya çalışıyorum bolovia malt kullanıyoruz ama yine de yedikten 30 dk sonra kusuyor (12 ocakta ve bugün kustu en son) hapşırmaya başlıyor sonra halsiz yatıyor düzelene kadar

Palyaco
Palyaco

218519

Bozita diet smotach mide hassasiyeti olan kediler icin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 311 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR