Karma Aşı Sizce Ne Yapmalıyım

Mizrak09
Mizrak09

197 Puan

Merhaba arkadaşlar 5 aylık bristh erkek kedim var 1 ay önce karma oldu 2. Doza gerek yok evde nasıl olsa denildi sizce yaptırmalı mıyım kafam çok karıştı ve aşırı tüy dökümü var felicia kullanıyorum öneriniz var mı ?

7 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Bence yaptırın karma önemli tüy dökümünü gelince hapy clean wipes temizleme mendili içinde bulunan emzimler cok iyi geliyor kürk güzelliğine ve dökülmeye haftada 1 kere yapmanız yeterli

Jean
Jean

4677

Veterinerler sanirim bu ara ellerinde az aşı oldugu icin böyle yapiyorlar. Benim kedime de bir doz yeterli dediler. sonra asi olduktan bir ay sonra asinin koruma saglayip saglamadigindan emin olmak icin antikor testi yaptim. 3 hastalik icin yapilan karma asimizin genclik icin %100 koruma sagladigini, herpes ve calicivirusu icin ise %0 oldugunu. Hic koruma saglayamadigini ogrendim. tekrardan iki doz yaptik, 21 gun arayla. koruma saglayamamasinin nedeni belki aşının iki defa yapilmamış olmasıdir. Belki baska bir sey veterinerim de bu konuda net bir sey soylemedi.

Superisi814
Superisi814

125092

Karma aşı özellikle ilk sene pek önemlidir ve ev kedisi diye 2. Doza gerek yok yavruda sözü bilgi eksikliğidir.
Ülkede salgın varken, karma aşı sorunu yasanmisken, deniyorlar ile riske girmeyin derim.

gece18
gece18

13005

2 doz gereklidir. 1 doz yeterli olmuyor yani anlamsız. Bizde 2 dozu yaptıracağız. Evde besliyoruz diyerek evin ortamına asla güvenmeyin. Ev ortamındada türlü türlü bakteri, virüsleri kolaylıkla kapabilir kediler. Çok dikkat edin ve aşınızı olun.

Mizrak09
Mizrak09

197

Ay çok sağolun arkadaşlar ben bugün başka veterinere gideceğim ama 2. Dozun süresi geçtiği için baştan yapılacakmış inşallah birşey olmaz artık kimseye güvenemiyorum

Renklipati
Renklipati

140143

Zaten 2.doz yaptırmayacaksanız 1.dozun anlamı da olmuyor..o veterinere de hayret ettim gerek yok 2.doza nasıl demiş..ayrıca veterinere söyleyin 1.dozun gününü belki geçmemiştir 2.dozu yapar..

Mizrak09
Mizrak09

197

Arkadaşlar gittim 1. Doz yapılmış başa almaya gerek yok 2. Dozu yaptılar ve çip taktılar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 269 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR