2 Yaş Sokak Kedisine Tek Doz Karma Aşı Konusunda Düşünceleriniz

aslihan_e
aslihan_e

128499 Puan

Merhaba, baktığım sokak kedilerinden 2 yaşında olanlara tek doz aşı yeterli olur dedi veteriner. Bütçem ancak tek doza yetiyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Ayrıca 160 liraymış fazla mı sizce? Aşı haftaya gelecekmiş. Her birine iki doz yaptırırsam hepsine yaptıramam.

8 CEVAP

Palyaco
Palyaco

218519

Yetişkin kedilerde 1 doz yeterli veterineriniz doğru söylemiş

Jean
Jean

4677

Benim kedim 2 yasina girecek 3 ay sonra. gecen ay tek doz karma aşıyı ilk kez yaptirdim. yavru kedi olmadigi icin tek doz aşı yeterli olur dedi veteriner. Asiyi yaptiktan 1 ay sonra asinin koruyuculuk saglayip saglamadigini ogrenmek icin antikor testi yaptirdim. Genclik asisi %100 koruma saglamis gozuktu. calicivirus ve herpes virusu ise %0 yani hic koruma saglamamis. bunun nedenini tam olarak veteriner soylemedi ama bu bir taraftan da tek doz asinin yeterli olmadigi anlamina gelebilir. antikor testi pahali bir test. 2021in son gunlerinde yaptirirken 400 lira odemistim 2022 guncel fiyatlar cok fazla yuksek. bunu yapacak gucunuz yoksa, asiyi iki defa 21 gun arayla yaptirmanizi tavsiye ederim. biz de tekrardan 2 doz asi yaptirdik. Bu aralar veterinerler karma asi piyasada cok fazla olmadigi icin ve asilari sakladiklari icin kendim bizzat sahit oldum, erkek arkadasim kendi kedileri icin defalarca asi sordugunda yok diyorlar ama ben cok israr ettim diye bu surecte 3 kez yapilmis oldu. birincisi yeterli antikor saglamadigi icin tekrardan yaptirdik dedigim gibi.

aslihan_e
aslihan_e

128499

@Jean Ben zaten karma aşıyı gençlik hastalığı için yaptırmak istiyorum çünkü bu kedilerin kendileri de anneleri de diğer hastalıkları atlattılar sadece gençlik virüsü kaptıkları zaman veterinere götürsem de hiçbir işe yaramıyor. Diğerlerine yakalansalar da onları bir şekilde tedavi ediyorum. Yorumunuz benim için çok faydalı oldu çok teşekkürler.

Jean
Jean

4677

aslihan benim kedimde genclik %100 koruma sagladi ama her kedide bu ayni olacak diye bir sey yok. belki 3u icinde koruma saglar, belki hicbiri, belki ikisi, belki biri icin koruma saglar. bundan emin olmanin tek yolu dedigim gibi antikor testi yapmak. Ama neden antikor uretmedigi konusunda da şüphe duyulanlardan biri de dedigim gibi tek dozun işe yaramayacak olması. o yüzden her ihtimale karşı iki doz yapılmalı bence.

aslihan_e
aslihan_e

128499

Hepsine ikişer aşı yaptıracak durumum yok, yavaşa alamam gençlik virüsü çok yaygın her an gelme ihtimali var. 1-2 kedi olsa neyse

aslihan_e
aslihan_e

128499

@Palyaco Teşekkürler

Lils
Lils

125528

1 doz yeterli yetişkinler için. 160 lira iyi fiyat. Benim bulunduğum yerde İstanbul'a göre daha uygun oluyor genelde ama burada da 150 olacağı söylenmişti Aralık ayında.

aslihan_e
aslihan_e

128499

@Lils Hiç aşı olmamış yetişkin için ama öyle mi? Biz Adana'dayız ama burda fiyatları hiç bilmiyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 253 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81574 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR