Bu Mamalar Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?

Zuzuian
Zuzuian

648 Puan

Az önce fiyat araştırması yaparken petlebi de pronature, happycat ve Nature's Protection markalarını gördüm. Kedime uzun yıllar Acana ve nd kullandım yoğun tüy dökümünden ve fiyatlarından dolayı mama değişikliği yaptık. Şuan sanabelle kullanıyorum ve oldukça da memnunum. Kedi nüfusumuz arttı evimde ve bütçe olarak zorlanıyorum. Belirttiğim mamaları kullanan yada fikri olan var mıdır? Mama rotasyonu yaparken sanabelle mama ile birlikte kullanabilir miyim? Bu arada bir kedim 4 yaşında kısır erkek, diğer kedilerimizde erkek henüz 1 yaşındalar ve kısırlaştırılmadılar.

6 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

• Nature's Protection, üreticisi Akvatera Pet Food. Üretim yeri Litvanya. Et oranı fena değil aslında gerçek et olduğu gözüküyor, ama genel içerik çok zengin değil. Tahıllı bir mama pirinç'in yanında mısır da içeriyor, pirinç neyse de mısır içermese iyi olabilirdi. İçerikte üçüncü sırada mısır var. Bir de mamanın içerisinde gluten var, gluten içermesini sevmedim. Karbonhidrat oranı yaklaşık %40 civarlarında kalıyor, karbonhidrat oranı yüksek kalmış. İçerisinde "MicroZeoGen ya da volkanik kökenli klinoptilolit" adını verdikleri bir madde varmış, sitesinde bu maddenin çok yararlı olduğunu yazmışlar ama geçerken söylendiği gibi mi, hakkında pek bilgim yok. İçerikte tek ilgimi çeken bu madde oldu, çünkü daha önce hiçbir mamada görmemiştim. Ama yine de sırf bu madde için bu mamayı tercih etmezdim, çok iyi bir mama da değil gibi duruyor ama bilemedim. Çok kullanıcı yorumu da yok. Kullanan varsa bilgilendirebilir.


• Pronature üreticisi hakkında sitesinde şöyle yazıyor. "Pronature ürün çeşitleri, Effeffe İtalya ve Anadolu Pet ortaklığı ile Türkiye’de kurulan fabrikamızda üretilmektedir. Effeffe İtalya, 2020 yılında United Pet Food bünyesine katılmıştır". Daily Protect ve Perfect Maintenance serileri var. Daily Protect olan bir alt seri, tahıllı bir mama. İçerisinde gerçek et yok, protein şeklinde eklenmiş. Örneğin bu serisinde hamsili maması var ama hamsi %10'luk bir kısmı kaplıyor. Geri kalanı kısmı ve belki de hamsiden daha fazla olan kısmı işlenmiş hayvansal protein olarak geçiyor. Hangi hayvanlar var bilmiyoruz, ayrıca tam protein oranını da bilmiyoruz. Yani %10 hamsi proteini var ama toplam protein oranı yazmıyor. Bu konuda Sanabelle de benzer şekilde kuzulu mama diye yazsa da %5 oranında kuzu içeriyor, içerikte daha fazla yer kaplayan kümes hayvanı eti oluyor. Bu şekilde olunca etin yine kaynağını bilmiyoruz ama hayvansal çok genel bir kavramken, kümes hayvanları yazması daha kısıtlı bir kavram. Kümes hayvanları hindi, kaz, ördek, tavuk gibi yumurtaları ve etleri için büyütülen evcil kuşlardan oluşuyor. Hayvansal deyince ise herhangi bir hayvan bile olabilir, ne olduğunu bilemiyoruz. Sanabelle'nin bu konudaki artısı et içeriğinin oranı belirtiliyor ve et içeriğinin tamamı gerçek taze etlerden oluşuyor. İçeriği okumaya devam edersek ikinci sırada mısır ve sonrasında pirinç yer alıyor. Gluten içermiyor olması iyi. İçeriğin sonunda yer alan, "meyveler ve baharatların işlenmesi ile elde edilmiş ürünler % 0,05 (Karanfil , Zerdeçal, Turunçgil, Biberiye, Üzüm Çekirdeği Ekstraktı)" kısmı dışında geri kalan içerik, Felicia, Bonacibo tarzında. Vitamin konusuna gelirsek, vitamin ilaveleri bana kalırsa düşük kalmış. Kendi sitesinde sadece A, D ve E vitamini içerdiği yazıyor, taurin göremedim, yazılmamış. İçerik çok zengin olsa ilavelerin az olmasını anlarım Acana, Orijen gibi, ama bu mamada içerik kalitesi o kadar iyi de değil. Perfect Maintenance serisine gelirsek, tahılsız olan maması. Yine çok bir fark yok, pirinç ve mısır yerine patates ve bezelye proteini eklemişler. Et içeriği yine aynı dediğim gibi hayvansal ibareli yazıyor, %10 somon olduğunu biliyoruz ama geri kalan hayvansal içeriğin ne olduğunu ve tam protein oranın ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Genel içerik ise alt serisine göre bir tık daha iyi. Bağışıklık için Beta Glukan, meyve olarak Enginar eklenmiş, bunlar iyi. Vitamin kısmı yine aynı şekilde gözüküyor, düşük kalmış ama en azından bu mamasında 1500 mg taurin içerdiği yazılmış.


• Happy Cat, Interquell GmbH'nin bir markası. Almanya'da üretiliyor. Diğer saydığım mamalardan daha geniş bir ürün çeşitliliğine sahip. Normal mama serisinin dışında hassas duruma sahip kediler için Sensitive serisi, ve biraz daha alt segment, daha uygun fiyatlı Minkas serisi var. Et içeriği proteinden ve Hills mamalarda olduğu gibi et unundan oluşuyor. Sadece sensitive tüy sağlığı mamasında gerçek kurutulmuş et vardı diye hatırlıyorum. Onun dışında diğer mamaları dediğim şekilde et içeriğine sahip. Minkas serisine bakarsak yaklaşık %25 kanatlı hayvan proteini içeriyor. Bunun dışında içerikte başka orana yer verilmemiş, burası eksi yönü. Buğday, buğday unu, mısır içeriyor. Ki bunlar da içeriğin başında yer alıyor, kötü. Gluten içermiyor, en azından orası iyi. Pancar küspesi içeriyor ama şekeri alınmış bir şekilde eklendiği yazılmış. Sanabelle de benzer şekilde şekeri alınmış olarak ekliyor. Bu şekilde eklenirse bir sorun yok, lif kaynağı oluyor. Genele bakınca içerik maalesef Minkas serisinde iyi değil, ilaveler kısmı idare eder düzeyde. Minkas serisini önermem. Ama Happy Cat'in diğer Sensitive ve normal serisi mamaları alınabilir, güzel denebilecek mamalar. Örneğin kısır somonlu mamasına bakarsak, %11 somon unu var. Un şekilde eklenmiş. Oranı mama çeşitlerine göre değişiyor. Kısmen hidrolize şekilde eklenmiş kanatlı proteini var, oranı yazılmamış keşke yazılsaydı. Sensitive serisinde bazı mamalarında yok ama bu mamasında mısır var. Minkas'da olduğu gibi buğdaydansa mısır ve pirinç olması en azından daha iyidir. Gluten içermiyor olması yine iyi tarafı. İçerik çeşitliliği, önceki iki markadan daha iyi. Selüloz, maya, keten tohumu, midye eti, yosun, adaçayı, meyan kökü, papatya, karahindiba gibi maddeler eklenmiş, bunlar güzel. Analiz kısmı iyi gibi. İlaveler kısmı da çok çeşitli, çeşitli şekilde vitamin ilaveleri yapılmış. İlavelerde Dl-Metiyonin olması güzel. Taurin 1000 mg yazıyor, bir tık daha fazla olabilirdi belki ama bu da yeterli düzeyde.


(Öncesinde Sanabelle öneririm tabiki, daha iyi bir tercih. Ama bu üç mama içerisinden birini alacaksanız da Happy Cat'in Minkas olmayan diğer serisini önerebilirim. Rotasyon yapacaksanız, rotasyonunuza ekleyebilirsiniz)

teddybal
teddybal

123878

https://www.t rendyol.com/dr-nature-s/drnatures-anne-ve-yavru-kedi-mamasi-3-kg-p-43306849
bunun kilosuna 70 vereceğinize sanabelle alın 10kg kilosu 50ye geliyor, bu ara indirim de oluyor sanırım, 485e almıştı geçenlerde buradan bir kişi, hatta 200 liralık alisverise 30 lira da kupon vardı onunla kilosunu 45e almış olursunuz. Sanabelle'i takibe alın derim ben de.

Zuzuian
Zuzuian

648

Sanırım bu mamaların hiç birini tercih etmeyeceğim, sanabelle markası ile ilgili de emin değildim çok fazla yorumda bulamamıştım bu yüzden bosch Tiernahrung GmbH ile mail yoluyla iletişime geçtim herşeyi tane tane açıkladılar hatta avrupada yaşıyorsam numune göndermeyi de teklif ettiler ama maalesef :). Bu yüzden gönül rahatlığıyla kullanıyorum yalnızca rotasyon için uygun fiyatlı bir mama seçmek istiyorum çünkü evdeki nüfus dışında bahçeme gelen birkaç kedim daha var ayda 2 kez 10 kglık mama alıyorum. Saçma sapan mamaları bahçeme gelenlere de vermek istemiyorum. Bozita ile ilgili güzel yorumlar okudum içeriği de fena değil sanırım rotasyona bozitayı ekleyebilirim.

izmirle
izmirle

10941

Sanabelle güzel bir mama natures protection pek severek yiyen kedi duymadım memnuniyet oranı düşük. Pronature ve happycat fiyatları nispeten uygun tercih edilebilir.

Palyaco
Palyaco

218519

Fazla kediniz var sonuçta uygun fiyatlı mama daha iyi dr natures öneririm 3 kg özel bidonda siyah içeriği guzel glutensiz bir mama t.rend.yol malt hediyeli 100 gt dr natures

Lils
Lils

125528

Happycat Alman üretimi ve fena değil kullanılır bence düşük-orta bütçe için.
Pronature daha önce 1.5 kg tahılsız kuzulu kısır kullandım. Şu anda da 1.5 kg kısır hamsili ve tahıllı olanı kullanıyorum. Dışkı biçimi vs. güzel ama sürekli kullanılacak kadar iyi değil bence çünkü yeni bir marka arada rotasyona eklenebilir tabi.
Nature protection yeni ve ben tercih etmezdim açıkçası hiç kullanan birine denk gelmedim ama popülerleşirse ve içeriği iyiyse (daha incelemedim) alınır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 332 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81002 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR