Köpeğim 9 Aylık Ve Asla Tuvaletini Tutmuyor.

Lilacan
Lilacan

481 Puan

Merhaba herkese 9 aylık bir cookerım var. Bebekliğinden beri bende ne yaptıysam tuvalet eğitimi veremiyorum. Evim batık halde sabretmeye çalışıyorum aylardır. Düzelcek diyorum kendi kendime ama hiçbir düzelme yok hiç yol katedemedik. Ne yapmalıyım nolur birileri akıl versin dayanamıyorum artık. Dışarı çıkıyoruz aradan 2 saat geçiyo bi anda eve yuvaletini yapıyo.

3 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

sadece dışkı mı yoksa eve idrar da yapıyor mu

sevgic
sevgic

684

Evde pediniz duruyorken her gün aynı saatte hiç aksatmadan günde en az 3 kere dışarı çıkarmalısınız. Bu dışarı çıkmalarda çiş mutlaka yapılmalı sabah ve akşam çıkarmalarda da kaka aynı şekilde. Yapmadan eve dönülmemeli. Alışma sürecinde aynı güzergahı takip edin gerekirse bir sokakta 100 kere git gel yapın biz bu şekilde aştık. Bir süre sonra pedin temiz kaldığını ve tutmaya başladığını göreceksiniz. Evdeki durum düzelince dışarı çıkarma sayısını da zamanla indirebilirsiniz :)

Lilacan
Lilacan

481

Kakasını asla eve yapmıyor ama çiş öyle değil 3 saatte bir çıkartınca sorun olmuyor eve yapmıyor. Bazen süreleri uzatmaya çalışıyorum çünkü yıllarca böyle gidemez 3 satte bir çıkartamam. Az haraket ediyorsa tutabiliyor. Mesela yatıyorsak yada evde tv izliyorsam falan yanımda yatıp tutuyor 5 saat falan ama yalnız kalırsa 5 saat eve geldiğimde yapmış oluyor. Ayrıca çok haraketli bıktım artık duşa gireyim çıkayım sanki beni 1 sene görmemiş gibi heyecan krizi geçiriyormuş gibi heraketler yapıyo. Bazen işiyo valla dayanamıyorum ya. Kısırlaştırıcam birde ama kısırlaştırılan dişi köpeklerde çiş kasları güçsüzleşiyor diye bir şey okudum zaten çiş sorunumuz var bide bu gelirse üstüne diye korkuyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 511 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81002 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR