Köpeğim Kuru Mama Beğenmiyor

Leomaltipoo
Leomaltipoo

711 Puan

Öncelikle herkese merhaba, 9 aylık maltipoo cinsi erkek köpeğim var yaklaşık 8 kilo. Köpeğim hiçbir kuru mamayı yemiyor royal canin puppy aldım exigent aldım nd aldım proplan aldım her yeni mamayı ilk öğün yiyor sonraki öğün ağzına sürmüyor. İçine birşeyler karıştırmayı da denedim onu da aynı şekilde et bile koysam ilk öğün yiyor 2. Öğünde yemiyor sürekli farklı yemekler istiyor ama başa çıkması çok zor bu şekilde yemek beğendiremiyorum asla. 4 gün kuru mama dışında bişey vermedim açlıktan baygın yattığı halde mamasına dokunmadı zor durumdayız Tavsiyelerinizi bekliyorum🙏

7 CEVAP

zibityus
zibityus

11845

köpekler 3 gün aç kalırsa insanların 1 gün acıktığı kadar bir açlık hissederler. doğada köpekler 1 hafta bile aç kalabilir. yapmanız gereken mamanın bozuk olmadığından, mama kabının kirli olmadığından, ya da aşırı temiz üzerinde kimyasal kokular olmadığından, ve köpeğin hasta olmadığından emin olmak.sonrasında hepsi sorunsuz ise, köpekle sabah gün doğumundan sonra en fazla 1 saat içerisinde dışarı çıkıp çiş kaka yaptırıp eve gelmek ve evde en az yarım saat köpekle zaman geçirmek, oyun oynamak, ev içinde tasmayı takıp sanki dışardaymış gibi yürümek. bunları ne kadar çok yaparsanız o kadar acıkacak. antrenman sonrasında mamasını kaba koyun, evin herhangi bir odasına gidin köpekle ve yere bırakıp odadan çıkın. kapıyı kapatın. 20 dk bekleyin, sonra gidin, köpek yemediyse kaldırın mamayı ve gün içinde başka bir şey vermeyin, köpek sizi bir şeyler yerken görmesin. bir şeyler yerken hep köpeği odanın dışında bırakın. köpeğe aç mı kaldın sen, gibi cümleler kurup köpeğin yanında üzülmeyin, köpeğe yanlış sinyaller vermeyin. hiçbir şey yokmuş gibi sanki yemeğini yemiş gibi normal kalın. dengede kalamıyorsanız köpeğin yanından uzaklaşın ki o da bunu hissetmesin. bunu sabah akşam tekrarlayın 3 gün sonra yiyecek en geç. sakın ama sakın mamaya başka bir şey karıştırmayın bu çok önemli !!! en ufak bir şey bile asla koymayın !!!

Venusselin
Venusselin

2223

şimdi öğünlere bölün belli saatlere ve bu saatleri asla aksatmayın. mesela örnek vereyim sabah 8 le akşam 6 bir de 11 diyelim. bu saatlerde mamayı koyun önüne yemedi mi 1 saat içinde, üzülmeyin kaldırın. 5 günde alıştı benimki bu düzene. çünkü anlayacak bu saatlerde mama yemezsem başka şansım yok diye. ve asla ama asla bir şey karıştırmayın bir kaşık bile olsa, yoksa yine döngü başa döner. ve beğense de daha iyisini isteyip kısaca yaş mama ev yemeği vs isteyip burun kıvırıyorlar, naz yapıyorlar. benimki mesela hep yaş mamalı yiyordu ve en son yaş mama beğenmemeye başladı öyle bi naz yok :D bu yöntemle 5 günde hallettik. şimdi sadece kuru mamasını gayet iştahlı saatini bekleyerej yiyor. önünde bırakmamak en büyük etken, çünkü önünde bırakınca hep ulaşabileceğini düşünüyor. yardıma ihtiyacınız oldukça özelden yazabilirsiniz seve seve yardım ederim :)

Efekilic
Efekilic

5194

Bence vete sorun

Leomaltipoo
Leomaltipoo

711

Sorduk seçici diyor😩

Venusselin
Venusselin

2223

ben hemen anlatayım benim de başıma geldi çünkü yazıyorum

zibityus
zibityus

11845

mamayı her seferinde kaldırdıktan sonra köpeğin göremeyeceği bir yere koyun mama kabını. bir sonraki öğünde mamayı sakın aynı odada vermeyin, bu sefer başka bir odaya koyun ve aynı şeyi tekrar edin. her öğünde farklı bir odada verin. tüm odalar bitince, ilk başta verdiğiniz odada tekrar verin ama yine o odada aynı yere koymayın odanın içinde farklı bir köşeye koyun mama kabını.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 629 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR