Soru Değil İnceleme Linki Mamalarla İlgili

Pikapru
Pikapru

15912 Puan

https://kahramanbaykus.com/turkiyede-satilan-kuru-kedi-mamalari-genel-cizelgesi/
Mama araştırırken çok güzel bir şekilde incelenmiş bu yazıyı gördüm. Emek vermiş inceleyen kişi. Sizlerle de paylaşmak istedim herkese iyi akşamlarrr

7 CEVAP

Poncimin
Poncimin

116364

Evet bu yazıyı görmüştüm, emek verilmiş ama güncel değil herhalde. Yani applaws yakın zamanda piyasadan toplatıldı, yer vermiş ama bu durumdan bahsetmemiş sanırım. Sanabelle fiyat performans açısından çok kötü demiş de içerik yanlış vermiş, yani böyle içerikli bir maması yok?


"Kümes Hayvanları Eti (%25 Taze), Kurutulmuş Kanatlı Hayvanları Proteinleri, %5 Taze Ciğer, %5 Kanatlı Ayağı, Ciğer ve Et Bulamacı"


Et Bulamacı vs. içermiyor kesinlikle. Sanabelle eski mamaları da var sanırım onun içeriğini almışlar, içerik yanlış gözüküyor. Gluten/Gdo durumuna da belirsiz yazılmış. Sanabelle kendi sitesinde ise barizce gluten ve gdo içermez yazıyor. Yani birkaç hatasını gördüm güncel olmadığı için sanırım, tam okumadım ama emek verilmiş, uğraşılmış. Yine de yapanın eline sağlık.

simbakedi
simbakedi

136205

evet ben de güncel olmadığını fark ettim bazı noktalarda ancak onun dışında gerçekten güzel bir yazı. bozita mamaya yer vermesi de sevindirdi :D sanki tek kullanmış olan ve öneren benmişim gibi hissediyordum hep. baya azınlığız bu konuda hahdskjashd


yazıdaki tahıl kısmı dışında her kısma ben de katılıyorum açıkçası. elimden geldiğinde tahılsız mamalar tercih etsem de tahıl = sağlıksızlık demek değil. tahılsız tercih etme sebebim de çoğu tahıllı mamadaki tahılın protein oranına çok büyük oranda etki etmesi. türkiyedeki tahıllı mamalarda da bu durum genelde bu şekilde olduğu için tercih etmiyordum. ayrıca glutenin hayvanlara büyük bir zararı da yokmuş. ben de var sanıyordum eskiden ancak okuduğum tüm yazılarda gördüm ki yurt dışında tahılsız tercih edilme nedeni alerjilerden korumakmış. gluten duyarlılığı varsa kedide tabi ki tercih edilmemesi gereken bir şey ancak glutenli mama kediyi de öldürmez yani. benim bildiğim ve okuduğum yazılar bu şekilde, tam tersi ise kaynak verilirse çok sevinirim gerçekten.

Poncimin
Poncimin

116364

Bir de puanlaması bazı mamalar için dengesiz olmuş mu ne?


Bozita için sağlık puanı on üzerinden +9 vermiş. Acana/Orijen ile eşdeğer puanda tutmuş yani? Unique kitten sağlık puanı on üzerinden -7 yazıyor. Royal Canin kitten -8 yazıyor. Sprectum kitten için +2 yazmış. Buraya kadar tamam da gitmiş Mera kitten için -9 yazmış. Bu - ve + ben mi yanlış anladım çünkü Mera bu iki mamadan kötü olamaz kesinlikle. Unique ve Sprectum nedir? Mera tamam pahalı ama memnuniyet oranı yüksek, güzel bir mamadır. Ayrıca True Instinct mamasına da - lerde bir puan vermiş bunu da anlamadım. İyi mamalardan biridir aslında? Hatta en aşağılarda fiyatı düşük olsa bile almam gibisinden bir ibare kullanmış baya gömmüş ama neden anlamadım.

Pikapru
Pikapru

15912

Sanabelle konusunda ben de katılıyorum hatta puanlama ve yorumlama kısmını okuyunca şaşırmıştım ama güncel olmadığını düşünüyorum ben de. Diğer markaların çoğunu faydalı buldum ama o yüzden paylaşmak istedim.

CapKek
CapKek

2500

ilk defa denk geldim bu yazıya. baya faydalı bi arastırma olmus. bu tablo uzerınde eksik yada yanlıs yerleri silerek kendı tablomuzu oluşturabiliriz. 2021 şubat tarihinde bu bilgileri yapmıs arkadaş. ozamandan bu zamana değişen memnunıyet azda olsa mamaların ıcerıgı olmustur. ama ben cok faydalı buldum tabloyu. baya bi emek sarfetmiş ilgili kişi.

bernac
bernac

2062

Unique kitten tavuklu vet sokaktan sahiplendiğim kediye vermişti şimdilik bunla başla orra kalıte idare eder diye benım büyük kedim kısır ona bütün çeşitleri olmak üzere nd proplan royal yedirdim hep royal idral ve dışkıda en iyi gelen problem yaşamadığım mama oldu arada diğerlerine geçiyorum ishali uzun sürüyor hernese unique mama kitten küçük taneli ve kedimde ilk paketten sonuna doğru dışkı kıvamı çok değişken oldu ama royal kittene geçtim düzenli dışkı ve idral bundada aynı şekilde sorunsuz gidiyor

duman_cat_world
duman_cat_world

131269

Evet katılıyorum applaws toplatıldı ve sanabellenin içeriğini dopğru vermemişler. Onun dışında bilgilendirici bir yazı olmuş🐾 Yazan kişinin eline sağlık😊

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 424 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81661 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR