Bahçemde Baktığım Kedilerim Yuvalarına Girmiyor Neden Olabillir Nasıl Alıştırabilirm?

Gmz91910
Gmz91910

14251 Puan

Merhaba😊 bahçe kedilerime yuva yaptım geçen haftalarda yuvaya giriyorlardı ancak bir süredir girmediklerini farkettim neden olabilir?yuvaya tekrar alışsınlar diye mama koydum ama yedikten sonra geri çıktılar.tuğla örme ve çatısı olan bir yuva içine yatak ve yün battaniyeler bile koydum sıcacık oldu.ama açıkta geziyorlar deli olacağım artık.ne yapmalıyım?

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128321

Merhaba, kedilerin yatakları kendilerine özgüdür, başka kedi gelip yataklarına yatarsa onun kokusu bulaştı diye oraya yatmak istemeyebilirler. Başka bir erkek kedi gelip koku bırakmış da olabilir. Kedi yuvaları çift çıkışlı olmalıdır. Farklı bir kedi gelirse kedi diğer kapıdan kaçabilmelidir. Yatarken başka bir kedi gelip saldırdıysa korkup yuvadan vazgeçmiş olabilirler. Yavru değillerse pek yuvada yatmayı tercih etmiyorlar zaten. Bir arada yatmaktan hoşlanmıyorlar biraz büyüyünce. Başta merak edip deneyebiliyorlar. Yavrularsa da yetişkin kediler gece gelip karanlıkta fare yakalar gibi partilerini uzatıp onları yakalamaya çalışıyor. Oyun yapıyorlar genelde ama çok tırmalıyorlar. Eğer yavru kediyi yuvaya koyarsam benim bir yetişkin kedim gece boyu rahatsız ediyor hayvanı. Normalde hiç dokunmaz ama yuvaya girince oyuna dönüşüyor. Sokak kedileri için yuvalar enfeksiyon yayım alanıdır. Sokak kedileri eğer bir yuvada bir arada yatarlarsa eğer biri hastalanırsa diğerlerine bulaştırırlar. Maddi durumunuz varsa yaptırmadıysanız onlara da karma aşı yaptırmanızı öneririm. Gençlik hastalığı kaparlarsa aşısız kedinin kurtulması %1 - %2 gibi bir umut ancak.

Gmz91910
Gmz91910

14251

Yaklaşık 10-11aylık üç kardeş kediler yaşlarına rağmen hala birlikteler kopmadı bağları birlikte sarılıp uyuyorlar.benimde aklıma başka kedi koku mu bıraktı acaba diye geldi.örtüleri değiştirdim dezentekte ettim ancak hala yok girmiyorlar🙄 çift çıkışlı bir yuva değil kapısı var oradan girip çıkıyorlar maalesef.kapıyı aralık bıraktım bağladım köpek bahçeme girmez ama yine olabilir diye.
Haklısınız,Aşıları keşke yaptırma imkanın olsa hatta bundan önce dişi olanı kısırlaştırmak istiyorum.kendi kedilerimin ve bahçe kedilerimin gıda masrafını bile zor toparlıyorum diyebilirim🙄 bundan iki sene önce olsa dediğiniz gibi hem aşılarını yaptırıp eve bile alabilirdim ama şuan herşey çok zor maalesef ☹️

aslihan_e
aslihan_e

128321

Geceleri 2,5 litrelik bir şişeye kaynar değil de sıcak su koyun, kaynar suyu direk koyunca şişe büzülüyor. Bezlerinin altına yerleştirin, belki sıcağı hissederlerse hoşlarına giderse çıkmayabilirler. Benim de bir dönem bahçede baktığım kedilerim vardı, çoğu gençlik hastalığından öldü ve 2-3 tanesini bahçe dışına çıktıklarında bir köpek öldürdü maalef. İnsanda psikolojik sorun oluşmasına neden oluyor bu durum. Dişiyi kısırlaştırmazsanız benim halime dönebilirsiniz. Ben kalanlar zarar görmesin diye eve aldım hepsini. Ailem baktılar kedileri attırmıyorum biz artık evi terk edicez diyorlar. Ben de haftaya hepsini aşılatıp bırakıcam bahçeye. Sadece geceleri alıcam. Yetişkin kedi için tek doz yeterli dedi veteriner. Belki sizinkilere de yeter.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

İnternette tek kedilik küçük ucuz kedi yuvaları görmüştüm. Köpeklerin erişemiyeceği ancak kedilerin tırmanabileceği yükseklikte duvara monte edilebilir. Veya çevrenizde eli marangozluğa yatkın bir insan, internetteki kedi kulübesi fotoğrafına bakıp benzerini yapabilir mi? İçeri yağmur girmemesi için, girişin çatısı daha uzun olmalı.
Kolaylıklar dilerim.

Ozzey
Ozzey

118677

gecmis olsun merhaba. kisin kedilerin evlerine koydugumuz kumaslar yunler ne yazik ki dusundugumuz gibi sicak etki yapmiyor. hava cok soguk oldugu icinve nemi de cok hizli emdikleri icin buz gibi oluyorlar. sadece cift tarafli polarlar var. ben suan onlardan koyuyorum yuvaya yeni dogum yapan bir kedi var. kapisini da gunde 3 kere ortuyorum az da olsa idare ediyor. kutuya koydugunuz kumaslarin yun de olsa nemlenmediginden emin olun. bir de kedi disarda ialanip iceri girdiginde onlar da islaniyor daha da sogutuyorlar yasam alanini. bir de yuvayi tahtadan yaptiysaniz icine ayrica koli de koyun. ellerinize emeginize saglik. iyi ki varsiniz.

Gmz91910
Gmz91910

14251

Teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Yuvamız tuğladan örme üstünde çatısıda var ufacık minicik bir ev gibi kapısının üstüne sağlam muşamba da sardım hiç rüzgar gelmesin diye hurçlardan yatakları da var😅 kendim girip denedim içerisi sıcacık 🤭 gerçekten insanın psikolojisi bozuluyor bu soğukta girmezlerse ne zaman girecekler🥺☹️ Veterinerime danışacağım belki dediğiniz gibi tek doz yeterli olur🙏🏻 Keşke bende evime yada apartmanıma alabilsem☹️
Sizlerde iyi ki varsınız🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Cevaplarınız için çok teşekkür ederim🙏🏻🙏🏻

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 290 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR