Dişi Kedi Gaz Anestezi Sonrası Toparlanma Süreci Nasıl

theladyluck
theladyluck

542 Puan

9 aylık dişi kedimi gaz anestezi ve estetik dikiş yapan bir yerde kısırlaştırdım. İki haftalık antibiyotik uyguluyorlar antibiyotik için gitmek durumunda kalmıyorsunuz. Kedim 12:00 gibi ameliyata girdi 15:00 da teslim aldım kusmuştu ve sersemdi. Eve geldiğimizde kusmaya çalıştı ama kusamadı arka ayakları tutmuyodu koltuklara zıplamaya çalışıyo bikaç kez kendisi de zıpladı ben tutup kaldırmaya çalışıyorum o dolaşırken zıplamasın diye o zaman da sesi az çıkarak bağırıyor. Gaz anesteziyle dişi kedi kısırlaştırmış varsa sonraki süreçte neler yaşadınız? Nelere dikkat etmek gerekir? Kucağıma nasıl alıcam? Sıcak tutmaya çalışıyorum kendisi de sıcak yerlere geçiyor evde ve sürekli uyuyor. Bunları yazarken de saat yaklaşık 17:00 Bunların yaşanması normal midir? Tecrübe sahipleri aktarırsa benim gibi kısırlaştırma yaptırmış ve yaptırıcaklar da görebilir.

8 CEVAP

theladyluck
theladyluck

542

Katı anestezide onlarda kalıyor ama gaz anestezide araştırmalarım sonucunda da kendilerine geldiklerinde veriyorlar orası da bilindik bir yer gaz anestezide ve hep bu şekilde yapıyorlar

theladyluck
theladyluck

542

Teşekkür ederim bu arada

Palyaco
Palyaco

218519

Gaz aneztezide 2 saat sonra alıyorsunuz dışı kedilerde 4 saat te oluyor dışı kedilerde 2 haftayı buluyor tam koşması ziplamasi sizin dikkat etmeniz dikisleri o bölgeye dikkat edin dışı kedilerin operasyonu daha zor oluyor hem kediniz hem sizin için

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba gecmis olsun. benim kediyi anesteziden sonra veterinerde kalmisti ertesi gun almistim. benim bildigim bir 12 saat falan onlarda kaliyor.

Renklipati
Renklipati

140143

Geçmiş olsun öncelikle, bende 6.ayında dişi kedimi gaz ve estetik dikişli olarak yaptırdım..ilk gün yinede sersem gibi olması normal, hatta kusma bile olursa normal, sesi az çıkıyor oda bir iki güne normal oluyor..sizin dikkat etmeniz gereken kısıtlama olsun öyle atlayıp koşma vs.bunlara en azından bir hafta dikkat edin yoksa yara yerinde ödem şişlik olabiliyor..ilk gün mama ve su az yiyor içiyor buda normal..kış olduğu için sıcak tutmanız iyi olmuş

theladyluck
theladyluck

542

Sürekli uyuyor biraz önce koltuktan zıplamasın diye kol altından tutup indirdim arkasına dokunmuyorum ameliyatlı diye biraz bağırdı üzüldüm sürekli uyuması da normal mi? Teşekkür ederim.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Merhaba. Sokaktan sahiplendiğim dişi yavru kediyi 7,5 aylık olduktan sinra gaz anestezi ile kısırlaştırdım. Saat 13:15 teslim ettim, 15:00' de aldım. Titriyor ce kıvranıyordu. Veteriner geçici bir durum oldiğunu söyledi. İlk gün ve gece başında nöbet tuttum. Ertesi gün azda olsa yedi, içti ve hareketlendi. 3. gün daha fazla yedi ve eski hareketliliğine kavuştu. Bahçeye çıkmak uçin fırsat kolluyor. Anxak yakalık çok stres yapıyor. Vet 4 gün sabah akşam antibiyotik vermemi istedi.
Daha önceki kısırlaştırmalarda tek antibiyotik yeterli görülmüştü.
Hatta kısırlaştırdığım bir sokak kedisine ne antibiyotik ne de yakalık gerek görülmemişti.
Her ilaç, aşı böbreklere yıllar içinde çok zarar veriyor.Semptomlar ise çok geç beliriyor. 9 yaşındaki kedimi böbrek yetmezliğinden çok üzücü bir şekilde kaybettim.
Özellikle yazdım. Kimse, evladımla yaşadığımız acı ve çaresizliği yaşanasın.
Size de kolaylıklar dilerim.
9 taşındaki kedimi

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Kan rahlili ile birlikte ödediğiniz ücreti öğrenebilir miyim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 209 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR