Ayakkabı Altı Yalayan Kedi

fcylan
fcylan

10316 Puan

Merhaba arkadaşlar, canım evladım bir kaç gündür yeni bir huy edindi. Ayakkabı altlarını yalamaya çalışıyor. Şu an kızgınlıkta ve haftaya bir sorun olmazsa kısırlaşacak artık. Bu durum buna mı bağlı bilemiyorum. Biraz kızdığımı da fark edip inatlaşmaya da başladı. Dikkatini başka bir yöne çekmeye çalıştım ama çok işe yaramıyor. Ben de çok endişelendiğim için bırakmıyorum o şekilde.Alışkanlık olarak kalmasından endişe ediyorum. Böyle bir durum yaşayanınız var mı? Sebep kızgınlık mı yoksa vitamin eksikliği gibi bir durum olabilir? Yakın zamanda yaptırdığımız kan tahlilleri çok iyi, başka ekstra bir sorunumuz da yok. Neden aramaya çalışıyorum ve çözüm bulmalıyım…

14 CEVAP

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba gecmis olsun sizin kedininki kizginlik gibi duruyor.
ama sokakta baktigim kedilerin bazilarinda toprak yeme tuhafligi vardi. toprak dedigim de kaldirimin ustunde yerdeki tozlar. mineral ihtiyaci herhalde. gecmis olsun.

NorthNight
NorthNight

16576

Sebebi kızgınlık. Bizim kız kısırlaşmadan önce bi seyahatten geldiğimizde bavul tekerlerine kadar takmıştı kaşla göz arası yalıyordu (o dönem kızgınlıktaydı) kısırlaştırdıktan sonra yaşamadık.
Sanırım sebebi dışarıdaki kokuları kızgınlıkta daha yoğun alıyor olması.

Jean
Jean

4677

Ayakkabi derken, disarida giyilmis tabani kirli olan ayakkabi degildir umarim.

Lils
Lils

125527

Farklı bir koku alıyorsa yalıyor olabilir. Kan testi düzgünse bir sıkıntı yoktur sağlıksal olarak.

gece18
gece18

12995

Agresyon göstermeye baslamıs. Elinizden geldigince ayakkabıları uzak tutun. Ayakkabıya dokunması bile iç parazite neden olan bir şey. Gecmis olsun.

inferi0r
inferi0r

12152

Bizim kedimiz de aşırı şekilde kansızken patates falan yalıyodu üstündeki topraklar için. Tahliller temiz çıktığına göre koku yoğunluğuna bağladım ben de ama kısırlaşma öncesi bi sıkıntı çıkmasın sorun isterseniz yine veterinerinize.

fcylan
fcylan

10316

Teşekkür ederim, inanın ne yapacağımı bilemedim. İnatlaşıyor çok bu aralar özellikle.

fcylan
fcylan

10316

@jean Maalesef dışarda giyilmiş ayakkabı.
@Lils ben de dişi kokusu alıyor olabilir diye düşündüm
@NorthNight bunu duyduğuma sevindim, kalıcı bir alışkanlık olur diye çok endişeliydim. Umarım kısırlaştırdıktan sonra düzelir.
@gece18 sadece iç parazit olsa iyi bir sürü hastalık da olabilir. Ayakkabı dolanımız açık bir model, bu nedenle çok zorlanıyorum. Poşetleyeceğim bu seferde poşeti yırtar ve yutar diye korkuyorum.
Herkese cevabı için çok teşekkür ederim

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Bu çocuklar neden böyle şeyler yapıyorlar. Her gün farklı bişey okuyorum. Bu da epey değişik bir durummuş. Pek bir bilgim yok malesef. Ama insanlarda da taş, toprak yeme durumu demir eksikliğinde oluyordu sanırım. Belki öyle bir şeydir. Umarım ne olduğunu bulursunuz. Bu süreçte ayakkabıları kaldırsanız çok iyi olur. Hastalık kapabilir.

fcylan
fcylan

10316

Sormayın tam her şey normal derken bir anda bir huy edinebiliyor. Önlem almaya çalışıyoruz artık bir şekilde halledeceğiz. Hastalanmasın diye gözünün içine bakıyorum o ayakkabı yalıyor🤦‍♀️

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Lütfen ayakkabılıkta tutun ayakkabılarınızı ayakkabılık yoksa bile poşette vs tutun salgın hastalıklar geçebilir

Jean
Jean

4677

Disarida giyilmis ayakkabilari yalamasina kesinlikle izin vermeyin, bir dunya hastalik kapabir

Jean
Jean

4677

Disarida giyilmis ayakkabilari yalamasina kesinlikle izin vermeyin, bir dunya hastalik kapabir

fcylan
fcylan

10316

Zaten böyle bir şeye izin verme gibi bir durumum yok, hastalık kapabileceğinin de farkındayım. Endişemin nedeni de bu, çözüm aramak için yazmıştım. Teşekkürler..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4714 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR