Kedi Karma Aşı

Ecerana
Ecerana

14974 Puan

arkadaşlar direk konuya giricem 2 tane kedim var 3 ve 4 yaşındalar. Bu zamana kadar bütün aşılarını bi şekilde yaptırdım. ama artık herşey in fiyatı arttı öğrenciyim ve yetişemiyorum. size sorum artık aşılarını yaptırmasam bi sorun olur mu? kuduz aşısını tarım orman bakanlığı çok cüzi bi miktara yapıyormuş sanırım oraya götürebilirsem götüreceğim. parazit ilaçlarını da ben veteriner ilaçları satan yerden ucuza alıp kendim hap ve damlasını uyguluyorum. ama karma aşı fiyatları aşırı fazla ve bizimkilerin aşı zamanı geldi.. aşı yaptırırsam mama alamayacağım mama alırsam aşı kalacak. sizce karma aşı olmasa bi sorun teşkil eder mi? evde bakıyorum ve gerekli vitamin takviyelerini de veriyorum. en azından durumum olana kadar yaptırmasam diyorum. aranızda var mı aşı yaptırmayanlar? (karma aşının çok önemli olduğunu biliyorum ama çok arada kaldım..)

9 CEVAP

Siyamask
Siyamask

14886

13 yaşındaki kedime ilk 3 4 yıl aşı yaptırdım. Sonra iç parazit hariç yaptırmadım çünkü evden çıkartmıyordum. Başka hayvan temasımızda yoktu.

Kuzenimin kedisi 4 yasina girecek. Ilk yil yaptirdilar. Sonra parazit diisnda hic yaptirmadilar gayet iyi. Ama bilemem tabii kediden kediye degisir mi

Ama imkaniniz yoksa da napcaksiniz yani. Ben sorun olcagini sanmiyorum. Cok dusunmeyin. Bi ara pirikim yapabilirseniz yapteirisniz

Ranackmk
Ranackmk

717

kuduzu belediye veterinerleri değil tarım orman bakanlığı yapıyor iç dış paraziti belediye veterineri yapıyor en azından benim bulunduğum yer ve civarında böyle. Ama bu uygulamalar sokak hayvanlarına yapılıyor. sahipli kedi ve köpeklere herhangi bir uygulama yaptırmak yasak. Karma aşı konusuna gelince en kısa sürede para ayarlayabildiğiniz zaman yaptırın. Çünkü en çok ölümcül ve yaygın olan hastalıklara karşı koruma sağlıyor. Eğer yaptırmazsanız ne mi olur hayvanlarınızın hayatını riske atmış olursunuz. Evet belki hayatı boyunca yaptırmazsanız bile bir şey olmayacak ama unutmayın ki her zaman risk vardır. Kedilerinizin dışarı çıkmaması bir şey değiştirmez. Sizin dışarı çıkıyor olmanız yeterli. En basitinden dışarıda önceden hasta bir hayvanın durduğu yere poşetinizi koyarsanız ve hastalık poşete bulaşır ve bu poşetle hastalığı eve taşımış olursunuz. Elinizin kıyafetlerinizin süründüğü yere sizden önce kimin ellediğini bilemezsiniz belki de oraya dokunmadan önce hasta bir hayvanı sevmişti ve hastalığı etrafa yaymıştı. Abimin 2.5 yaşında kedisi var 3 ayda bir hiç aksatmadan iç dış parazitini yaptırır. Kedi de evden hiç dışarıya çıkmaz ev yemeği yemez. Bir ara 1 ay iç dış parazitini aksattı ve kedide tenya olduğunu farkettim. Sadece aşı süresini 1 ay uzatmıştı aşı yaptıracaktı. Ama kedi zaten hastalığa kapılmıştı şanslıydık ki ishal iştahsızlık başlamadan farkedip tedavisini yaptırabildik. Demem o ki siz aşıyı yaptıracak parayı zor ayarlayabilecekken allah korusun kedilerinizden birine bir şekilde hastalık geçse diğerine de bulaşır ve ikisini de tedavi ettirmeniz gerekir ve bunun için ödemeniz gereken tutar aşı fiyatının kaç katı olur. Paranız yoksa yapacak bir şey sonuçta hayvanlar aç kalamaz mama almak zorundasınız. Ama kedilerinizin riskte olduğunu unutmayın. Para biriktirmeye çalışın yaptırabildiğiniz en kısa sürede aşı yaptırın.

Ecerana
Ecerana

14974

zor da kalmasam hep yaptırıcam aklımı meşgul edeceğine param gitsin derim hep.. İlk 3-4 yıl yaptırıp sonra yaptırmama nedeniniz neydi peki? kimi veteriner ilk 5 yıl yaptırın sonra olmasada olur diyor öyle bişey mi?

Ecerana
Ecerana

14974

güncel

Ecerana
Ecerana

14974

inşallah bişey olmaz bizde de. teşekkür ederim cevaplarınız için

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba gecmis olsun. bizimki 7 yasinda veteriner 8 yasindan sonra yapmiyoruz dedi asi. aldigimizda 1.5 - 2 yasindaydi. imkanin suan yoksa biraz bekle 3 - 5 biriktirirsen yaptirirsin. ama evde olsa bile kacabiliyorlar bizimki bir kez kacti 10 gun sonra cok hastalandi. 10 gun igne yedi 1 ay hap kullandi. yani risk var. illa o tarihte yaptiracaksin diye bir sey yok.etkisi azalir diyorlar ama suan tum ulkenin durumu ortada. bir de kuduzu belediye veterinerlikleri ucretsiz yapiyor. ben bu sene belediyede yaptirdim.

Siyamask
Siyamask

14886

Gerek duymadık. Tabii önlem her zaman iyidir:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 371 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR