Tuvalet Eğitimi Hakkında

4.5 aylık Rot kızımız var 1 aydır bizde, günde 3 öğün yemek verip yarım saat sonra yürüyüşe çıkarıyoruz (her öğünden sonra günde 3 kez) ancak dışarıda 2 saat de dursak kızımız tuvaletini tutuyor ve eve gelince yapıyor. Araştırmalarımıza rağmen net bir çözüm bulamadık. Hatta bir kez çişini dışarıda çok tutmuş ve eve gelince altına kaçırdı. Dışarıya yapması gerektiğini nasıl öğretebiliriz?

2 CEVAP

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba
benim aklima gelen her gun ayni yere goturun. ayni yer olmasi onemli. o yerde tuvaletini yapmasini ifade eden bir kelime bulun 'hadi kizim' gibi onu soyleyip alistirmaniz lazim. yapabilirseniz kakasini ya da cisini bir bezle alin once evde yapsin o alana birakin. ertesi gun yapar diye tahmin ediyorum. bir de mutlaka yaparsa sevin oksayin aferin deyin. varsa odul mamasi verin. yapmazsa azarlamayin. ne demek istediginizi anlamadigi icin kafasi karisacaktir. yavru kopeklerde cok sabirli sakin anlayisli olmaniz lazim. zamanla alisir endiselenmeyin. kopeklerle ilgili programlari izleyin mutlaka. cok faydasini gorursunuz. ozellikle koreli dogs incredible programi var youtube da izleyin. kopeklerin tum sorunlari %90hep sahibi hatasi cikiyor. sizin icin demiyorum. ilerde olusabilcek sorunlari onlemek icin.
petlebide bu konuda yazilmis makale de var:


Köpeğiniz ilk defa dışarıya çıkıyorsa, korkup çişini yapmayabilir. Evde kullanılan tuvalet pedlerinden birini alarak dışarıya koyun. Köpeğiniz bu pedi gördüğünde dışarıya çişini yapması gerektiğini anlar ve güvenle yapabilir. Ayrıca, patilerinin altında alışmış olduğu yumuşaklığı hissedince daha rahat edecektir.
Dışarıda çiş eğitiminde anahtar kelime öğretmek de etkilidir. Sakin bir ses tonuyla her dışarı çıkıştan önce aynı kelimeyi kullanmalısınız. "Tuvalet zamanı", "çiş zamanı", "hadi", "hadi bakalım tuvalete" ve daha başka sizin belirleyebileceğiniz anahtar sözcükler kullanın.


Hergün aynı saatlerde köpeğinizi tuvalete çıkarmak iyi bir tuvalet eğitiminde esastır. Yavru köpeklerde örneğin 2 saatte 1 olmak üzere tuvalete çıkarmak gerekir. Daha sonrasında köpek kaç aylıksa o kadar saatte 1 olmak üzere dışarıya çıkartılabilir. Bu süreler aynı zamanda köpeklerin aya göre çişlerini tutabilme süreleridir. Daha sonra sabah ilk iş olarak tuvalete çıkarmak gerekir. Akşam ise yemek yedikten sonra tuvalete çıkarmak yeterli olacaktır. Köpeğiniz bundan sonra sabah uyanınca ve akşam yemek yedikten sonra tuvalete çıkacağını öğrenmiş olur.


yabanci yazilarda var.
google da aratirsaniz cikar: google translate de iyi kotu anlasilir ceviriyor.


how to teach a poppy pee outside


https://wagwalking.com/training/pee-and-poop-on-command


https://www.google.com/amp/s/www.dailypaws.com/dogs-puppies/dog-training/basic/how-to-teach-a-dog-to-pee-poop-outside%3famp=true

Ozzey
Ozzey

118677

her gun ayni saatte yemek yedirseniz ve yemekten hemen sonra disari cikarirsaniz daha koly alisir. bir de aksam yatmadan ve sabah kalktiktan hemen sonra. biraz zor ama siz de o da alisir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 417 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81037 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR