Kısırlaştırma Sonrası Kalp Krizi

Bir arkadaşımın dişi kedisi (çok kilolu) dün kısırlaştırma oldu, bugün akşam üzeri vefat etti ne yazık ki. Ben de yaptıracaktım çok tedirgin oldum. Veteriner güvendiğimiz tecrübeli biri. Kalp krizi demiş, çok az görülen bir durummuş. Bu durum neden olur bilen var mı?

6 CEVAP

simbakedi
simbakedi

136205

kan tahlili yapılmış mıydı? sonuçta kedi anestezi alıyor, tabi ki risk var ancak iyi bir veteriner + kan tahlili bu riski en aza indirir. kısırlaştırmanın amacı da kısırlaşmayan kedilerin ilerde karşılaşacağı hastalıkları ortadan kaldırmak. kısırlaştırmadığınız zaman daha büyük sorunlarla uğraşacaksınız

Ozzey
Ozzey

118677

merhaba basiniz sagolsun. olana artik ne desek yanlis olur. siz kediniz icin isterseniz baska bir veteriner de bakin. ameliyat bu sonucta hayvanlarin alerjisi var mi saglik durumlari ne. kaldirir mi bilemiyoruz. dusununce biz 5 yil once kisirlastirdigimizda hicbir seye bakilmamisti aklinin ucundan bile gecmez kimsenin direk kisirlastirmistik.

gece18
gece18

12995

Dişi kediler bu durumu zor atlatır erkeklere göre. Kısırlaştırmak sağlık açısından gerekli ve yapılmalı her ne olursa olsun.
Sağlık testinden geçti mi öncesinde? Durumu nasıldı? Çok kilolu olmasıda normal değil. Sabırlar dilerim.

Ozzey
Ozzey

118677

ameliyattan sonra kistlerinin resimlerini gostermisti veteriner. garibimin kisti varmis.

AlpMordecai
AlpMordecai

4054

Benim arkadaşımın kedisi de kısırlaştırmadan sonra kalp krizi geçirdi kalp masajıyla kurtardılar kediyi şu an sapasağlam. Eğer tecrübeli bir veteriner ise bu tür durumlara karşı da kriz yönetimine hakim oluyor, yerinde karar alıyor (kalp masajı yapılması gibi). Zaten kedi ayılana kadar klinikte kalması gerek. Veteriner konusunda dikkatli olun ve kedi mümkün mertebe ayılana kadar gözetimde kalmasını sağlayın naçizane tavsiyem.

Çok teşekkür ederim, çok endişe verici benim için. Gerekli testleri yaptıracağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 608 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR